Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Kasım, 2018 14:20 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu için bir proje daha kabul gördü

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’’BAKKA’’ desteği ile  ‘’Tarihi Çarşımız Gün Yüzüne Çıkarılıyor’’projesi basına tanıtıldı.

2018 Yılı Küçük Ölçekli Alt Yapı Mali Destek Programı kapsamında, Safranbolu Belediyesi proje ekibinin BAKKA’ya sunduğu ‘’Tarihi Çarşılarımız Gün Yüzüne Çıkıyor’’ isimli proje BAKKA yönetim kurulu üyeleri tarafından uygun görüldü. Projenin basına tanıtım toplantısına Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’in yanı sıra Belediye Müdürleri, Yerel ve Ulusal Basın temsilcileri katıldı.

‘’Tarihi Çarşımız Gün Yüzüne Çıkarılıyor’’projesi kapsamında, Saraçlar sokak, Kunduracılar ve Semerciler sokakta bulunan 65 dükkan restore edilerek ön cepheleri ve çatıları sağlıklaştırılacak. Bölgede bulunan sokaklar turizme kazandırılarak Tarihi Çarşı bölgesinin gözdesi haline getirilecek.

“Safranbolu dünyada korunan 20 kentten biri her geçen gün artan bir ivmeyle hem yerli hem de yabancı turistlerin daha da fazla ilgisini geçmeye başladı”  diyen Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer şöyle devam etti.’’Safranbolu turizm anlamında gelişmeye ve ilerlemeye devam ederken diğer taraftan da korunmasını sağlamak amacıyla Kaymakamlık ve Belediye olarak çaba gösteriyoruz. Korumanın başkenti olan kentimiz, camileri, hanları, hamamları evleri, sokak ve caddeleriyle ayrıca mahalle kültürüyle bir bütün. Buraya gelen misafirlerimiz öncelikle bu tarihi değerleri görmek tarihi dokunun verdiği hissi yaşamak ve bu tarihi havayı içine çekmek için geliyor. Safranbolu’yu Safranbolu yapan bu değerleri gelecek kuşaklara aktarılması, gelen yerli ve yabancı misafirlere daha iyi tanıtılmasını sağlamak üzere, Tarihi Çarşı bölgemizdeki dükkanların aslına uygun bir şekilde restore edilmesi için hazırlanmış bir projedir.

Safranbolu’nun değerlerinin gelecek nesillere aktarılmasında, yerli ve yabancı misafirlerin daha da fazla artmasında alt yapı üst yapı hizmetlerinin sorunsuz bir şekilde giderilmesinde öncelikle Safranbolu için yapılan hizmetler için destek veren BAKKA yönetim kurulu üyelerine, Belediye, Kaymakamlık, Esnaflar,Esnaf Odaları Sivil Toplum Kuruluşları,  Yerel ve Ulusal Basının temsilcileri ayrıca tüm paydaşlarımıza , Safranbolu’nun korunması ve tanıtılması anlamındaki katkılarından dolayı teşekkür ediyorum’’dedi.

Ürkmezer  Projenin en kısa sürede faaliyete geçirilmesi ve  verilen süre içerisinde tamamlanması için Belediye departmanlarının tizlikle çalışacağı bilgisini verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
huzurevinde cikan yangin kontrol altina alindi E3hfheUk
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Huzurevinde çıkan yangın kontrol altına alındı

Düzce’de Kızılay Huzurevinde asansörden kaynaklı çıkan yangın kontrol altına alındı. Kaynaşlı Kaymakamı Kemal Sefa Gökmenoğlu, “Çok şükür bir problem yaşanmadı. Yaşlılarımızın tahliyesini yaptık. Bir kısmı ilçe devlet hastanemize bir kısmı ise Karayolları misafirhanesine gönderildi” ifadelerini kullandı.

Yangın, gece saatlerinde Kaynaşlı‘da bulunan Kızılay Akçakoca Huzurevi’nde meydana geldi. Alınan bilgilere göre asansör akülerinin bulunduğu bölgede belirlenemeyen sebeple yangın çıktı. Dumanların sardığı binayı fark eden personeller durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Düzce Belediyesi’nden 6, Kaynaşlı Belediyesi’nden ise 2 itfaiye aracı kısa süre içerisinde bölgeye sevk edildi. Olay yerine ulaşan ekipler 25’i yatalak 54 huzurevi Sakinini bulunduğu yerden çıkararak bina dışına tahliye etti. Kaynaşlı Kaymakamı Kemal Sefa Gökmenoğlu, Kaynaşlı Belediye Başkanı Efdal Altundal, Kızılay Batı Karadeniz Afet Depo Müdürü İsmail Hakkı Duru ve ilgili kurum amirleri bölgeye gelerek yangın hakkında bilgiler alırken, tahliye edilen vatandaşlarla da bir araya geldi.

“Çok şükür bir problem yaşanmadı”

Yangın ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Kaynaşlı Kaymakamı Kemal Sefa Gökmenoğlu, “Bu gece 01.00 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezimize düşen ihbar ile Düzce Belediyesi’nden 6 itfaiye aracı, Kaynaşlı Belediyesi’nden 2 itfaiye aracı yangına müdahale etmiş olup, çok şükür ki yaşlılarımızla ilgili bir problem yaşanmamıştır. Kaynaşlı Kızılay Huzurevinde hali hazırda 59 misafirimiz var. 5’i izinde olup 54 yaşlımız ilçe devlet hastanemiz, karayollarına ait kamu misafirhanesinde bu gece misafir kalacaklardır. Geçmiş olsun diyoruz. İtfaiye ekiplerinin aktardığı kadarıyla yangının çıkış nedeni asansörden kaynaklı olduğunu ifade etmekteler. Yaşlılarımız tahliyesi noktasında emniyetimiz, jandarmamız, Kaynaşlı Belediye personelimiz, sağlık teşkilatımız ve Kızılay personelimiz birlikte yardımcı oldular” dedi.

Tahliye edilen 54 kişiden 25’i Kaynaşlı Devlet Hastanesi’ne gönderilirken kalan yaşlılar ise Karayolları Misafirhanesi gönderildi. Huzur evinde yangın kontrol altına alınırken, dumanın tahliye çalışmalarına başlandı.

Konu ile ilgili ise inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin