Karabük Postası tarafından
09 Ağustos, 2018 14:21 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Safranbolu Esnaf Odası Başkanı Dumaner’den açıklama

Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muammer Dumaner hakkındaki yapılan haberlere cevap verdi.

Dumaer yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bir haber sitesinde 08.08.2018 tarihinde "İstifası bekleniyor" başlıklı şahsımla ilgili bir takım haberler yapılmıştır. 20 yıldır Safranbolu Esnaf ve Sanatkârlar Oda başkanlığı yapıyorum. Bu görevimde esnafımın hakkının sonuna kadar savunucusu olduğum gibi odanın gelir ve giderinde veremeyeceğim hesap yoktur. Hepimiz bu memlekette esnaflık yapıyoruz. Ticari faaliyetimde icralık olmam ile ilgili yapılan bu çirkin ithamların ne maksat taşıdığını tahmin edebiliyorum. Ayrıca haberde belge diye sunulan evrakın birlikten nasıl alındığı ile ilgili konu ise ayrı bir suç teşkil ediyor.

Safranbolu'daki esnaf kardeşim benim ticaretimi de oda başkanlığımı da çok iyi bilirler. Ticari faaliyetimde icralık olmamla ilgili bir haber yapınca kimsenin gözünde itibarsızlaşmıyorum. Oda başkanlığım süresince bir yolsuzluk, sahtekârlık yapmış mıyım? Kimsenin hakkını yemiş miyim? Benimle ilgili başka bir şey diyemeyecekleri için bu tür haberler ortaya atılıyor.

Esnaf Birliğinde son yıllarda yürüttüğüm mücadelemin haklı olduğunu bu camianın içinde bulunan herkes biliyor. Karabük esnafı da görecek. Bu tür haberlerle de kimse beni yıpratamaz da korkutamaz da...

Ayrıca esnafımızı temsil ettiğim bu makamda oturmanın sorumluluğunu biliyorum. Bu sorumlukla oda başkanlığımı yürütüyorum. İcralık olan da benim 42 yıldır ticaret yapıyorum. Her esnafın bir zaman kötü dönemleri olabilir. Bu durumu aleyhimde kullanmak etik midir?

Ben Safranbolu'da başım dik geziyorum. Herkese selam veriyorum, selam alıyorum. Bu tür haberlere de bende esnafımda itibar etmiyor. Sayısız destek telefonu aldım bu haberler çıktığında..

Bugüne kadar görevimi doğru ve dürüst bir şekilde yaptım. Hakkımda yapılmış en ufak bir görevini kötüye kullanma gibi bir şikâyet yoktur. Bu görevi bana 20 yıldır layık gören esnafıma da teşekkür ediyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Şubat, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Çorum’da yaşlı adamın canice öldürülmesiyle ilgili gözaltı sayısı 4’e yükseldi

Çorum’da cesedi parçalanmış halde bulunan 76 yaşındaki Ali Osman Kaya’nın ölümüyle ilgili gözaltı sayısı 4’e yükseldi. Zanlının, yaşlı adamı bağ evinde öldürdükten sonra üzerine benzin döküp yaktığı ve ardından cesedi parçalayıp dere yatağına attığını itiraf ettiği öğrenildi.
Çorum’da 6 gün boyunca kayıp olarak arandıktan sonra, parçalanmış cesedi dere yatağında bulunan 76 yaşında Ali Osman Kaya’nın ölümüyle ilgili, Çorum Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, gözaltı sayısı 4’e yükseldi. Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar neticesinde gözaltına alınan Ali Osman Kaya’nın komşusu A.F.K.’nin ardından, ağabeyi A.K., babası Y.K. ve akrabası H.A. da gözaltına alındı.
Emniyetteki işlemleri süren A.F.K.’nin ifadesinde, "küfür sebebiyle tartıştıkları Kaya’yı birlikte gittikleri bağ evinde tüfekle ateş ederek öldürdükten sonra, cesedini benzin döküp yaktığını ve parçalara ayırdığını söylediği öğrenildi. A.F.K.’nin cesedin bulunmaması için ormanlık alandaki dere yatağına attığını söylediği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin