Safranbolu Belediyesi’nin 3 Projesinde Sona Gelindi
Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, tamamlanmasına kısa bir süre kalan Emek Mahallesi'ndeki Çağıl Güleç Özbey Hayır Çarşısı'nı, Esentepe Mahallesi'ndeki Şirin Fazlı Yeşilyurt Aktif Yaş Alma Merkezi'ni ve Cemal Caymaz Mahallesi’nde yeni dönemin ilk günü temeli atılan Emekliler Evi proje alanlarını ziyaret etti.
Safranbolu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Başak Dökmeci’den projeler hakkında detaylı bilgiler alan Başkan Köse, halkın yaşam kalitesini artırmaya yönelik bu projelerin ilerleyişini yerinde inceleyerek, vatandaşların ihtiyaçlarına daha etkin çözümler üretebilmek adına çalışmaları yakından takip ettiğini belirtti.
Kentin gelişimi ve vatandaşların refahı için önemli bir adım niteliği taşıyan projeler hakkında konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse yaptığı açıklamada;
“Biz yeni dönemde de hızla çalışmalarımıza başladık. Devam eden ve yeni başlayan projelerimizi yerinde görerek incelemelerimizi yaptık. Emekli evi ihalesi en son yapılan ancak çok çabuk bitebilecek bir proje. İbrahim Gümüşsuyu parkı düzenlenerek içerisinde emeklilerimiz için bir alan oluşturduk. Hayır Çarşısı yakında hizmete açılabilecek hale geldi. İşlerin yolunda olduğunu görüyoruz. Son olarak Aktif Yaş Alma Merkezi’nde kaba inşaat neredeyse bitmek üzere. Bu sene hizmete hazır hale getirmeyi planlıyoruz. Büyüklerimizle birlikte Emek Mahallesi’nde yaptığımız aktiviteleri artık burada yapacağız. Bu binamız mevcut alandan farklı olarak alzheimer hastalarımız için ayrılmış özel bölümle ön plana çıkıyor. Büyüklerimiz ve onlara bakmak durumunda olan vatandaşlarımız için de çok büyük bir hizmet olduğunu düşünüyorum. Onların güvenle yakınlarını bırakabilecekleri bir yer olarak biz burayı tasarladık. İstihdam açısından da bu proje çok önemli. Belediye bünyesinde Psikolog, fizyoterapist ve sosyal hizmet uzmanlarımızın sayısını artırmayı düşünüyoruz.” ifadelerine yer verdi. (Ramazan Öztürk)
“Tapulu arsam” diye yolu beton duvar ile kapatınca mahalleli isyan etti
Samsun’da bir kişi yeni satın aldığı yerden geçen yolu tapulu toprağı olduğu için beton istinat duvarı ile kapatınca mahalle sakinleri isyan etti.
Edinilen bilgiye nazaran, Samsun İlkadım ilçesi Çatalarmut Mahallesi’de ikamet eden Salim Yaman, konutunun yanındaki arsayı da satın aldı. Mahalle yolunun tapulu yerinden geçtiğini belirten Salim Yaman, müteahhit ile anlaşarak toprağına bina yapmak istedi. Belediye ile görüşen Yaman, yolu beton istinat duvarı ile araç ve yaya trafiğine kapattı. Akşam işten konutlarına dönen mahalle sakinleri, yolun duvar ile kapatıldığını görünce karara reaksiyon gösterdi. Ellerinde, yıllar evvel eski mülk sahibinden yolu para karşılığında satın aldıklarına dair senet bulunduğunu belirten mahalle sakinleri, yolun açılması için gece geç saate kadar duvarın yanında toplanıp reaksiyon gösterdi. Polisler vatandaşların haklarını hukuksal taraftan aramalarını ve meskenlerine gitmelerini istedi.
"Burası yaklaşık 35 yıldır mahalle sakinlerinin kullandığı yoldur"
Çatalarmut Mahallesi Muhtarı İdris Güdeloğlu yaptığı açıklamada, "Burası yaklaşık 35 yıldır mahalle sakinlerinin kullandığı yoldur. Buranın birinci sahibi olan Mehmet Dolgun abimiz tapusu şahsi kendine ilişkin iken mahalle sakinlerinde muhakkak bir fiyat bedel alarak ’3 metreye 15 metre yol bırakayım, geçiş hakkın olsun’ diye burayı yol bırakmış. Mahalle sakinleri razı olmuşlar. Parasını ödemişler. Buranın bedelini ödemişler. Mehmet bey öldükten sonra varisleri bir öbür şahsa satıyor. Satıldıktan sonra alan şahıs ölçümünü yaptırıyor. Burası benim tapulu arazim diyerek bu istinaf duvarı ile kapatıyor. Vatandaşların yolu şu anda kapalı. Vatandaşların da ellerinde imzalı senetleri var. Vatandaşlar bu yolun kapanmasını istemiyor. Bu yol şu anda kapalı. Vatandaşlar mağdur. Buradaki yolun tekrar açılmasını belediyemizden, ilgililerden bu yolun açılmasını ve vatandaşların kullanılmasını rica ediyorum" diye konuştu.
Kapattığı yolun tapulu toprağı olduğunu söyleyen Salim Yaman, "Komşu yerini satışa çıkardı. Tapu komşumuz ’370 metrekare yer var planlı projeli bunları satmak istiyoruz’ dedi. Yer hacizliydi. 3 tane haciz vardı. Ben 3 hacizi ödedim. 370 metrekare yeri aldım. Vatandaş da buradan geçiyordu. Bu yeri de alınca bizim tapular birleşti. Müteahhit ile görüşüp mutabakat yaptım. Müteahhit 2 dükkan ve 4 dairen olur dedi. Burayı da çevirmemiz gerekiyordu. Binamın etrafını çevirdim ve müteahhit ile muahede yaptım. Ben burada halkımı severim 25-30 yıldır kapı komşuyuz. Evvel belediyeye gittim. Belediye fen işleri imar kısmı ’burası haklı tarafından senindir istediğin vakit beton dökerek çevirebilirsin’ dedi. Bizde beton döküp çevirdik" biçiminde konuştu.
Vatandaşlar polisin ikazları üzerine dağılarak meskenlerine gitti.