Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
02 Aralık, 2016 14:11 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu Belediyesinden “Yaşama Yol Ver” Projesine Destek

 

1-7 Aralık tarihleri arasında kutlanan Acil Sağlık Hizmetleri Haftası nedeni ile ATT Ayşe Harmanbaşı, ATT Erdi Coşkun ve Fotoğraf Sanatçısı ve Hemşire Nihal Gamze Demir tarafından koordine edilen  “Yaşama Yol Ver “ Projesi etkinlikleri 6 Aralıkta Safranbolu’da yapılacak.

Bu kapsamda Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’u ziyaret eden kampanya sorumluları Harmanbaşı, Coşkun ve Demir kampanya hakkında Aksoy’a bilgiler verirken, kampanya kapsamında 5 Aralık 2016 tarihinde Safranbolu Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında etkinlik yapmayı planladıklarını ifade ettiler. Kampanya kapsamında vatandaşlara 112’nin hangi durumlarda aranacağını,  ambülânsa yol verilmesi gibi bilgileri aktaracaklarını ve bilgilendirici broşür dağıtacaklarını, Başkan Aksoy’un eğitim, sağlık gibi konularda duyarlı olduğunu bildiklerini ve kendilerinden destek almaya geldiklerini söylediler.

Başkan Aksoy ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek,  “Öncelikle arkadaşlarımızın projeleri hayırlı oldun. Kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

Böyle önemli bir projeye destek vermenin kendilerini mutlu edeceğini kaydeden Başkan Aksoy; “Özellikle 112 konusunda, acil durumlara yetişme noktasında biz hem Belediye olarak hem şahsım itibari ile de hassas olduğumuzu ifade etmek isterim. Yine bu tür projelere, kampanyalara mutlaka destek vermeyi, tüm ekibimle birlikte çalışmaya da hazır olduğumuzu bilmenizi isterim “ dedi.

 

 

 

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
karadenizdeki saldirida batan balikci teknesi 4 yil once karaya oturmus sR9wsUud
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Haziran, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Karadeniz’deki saldırıda batan balıkçı teknesi 4 yıl önce karaya oturmuş

Karadeniz’de uğradığı saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin de yaralandığı balıkçı teknesinin 2022 yılında Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde karaya oturduğu ortaya çıktı. Balıkçı teknesinde hayatını kaybeden balıkçının ise Cüneyt Varlık olduğu öğrenildi.

Kırım’ın batısında, Sivastopol açıklarında dün saldırıya uğrayan Türk bayraklı “Duru 67” isimli balıkçı teknesindeki 5 kişi yaralandı. Teknedeki yaralılar, yakınlarında bulunan “Burak Kaya” isimli balıkçı teknesine tahliye edildi. Kastamonu’nun İnebolu ilçesi istikametine doğru hareket eden teknedeki yaralılardan biri hayatını kaybetti. Balıkçı teknesinden yapılan yardım çağrısı üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığına ait TCGSG-96 gemisi, 4 doktor, 15 UMKE personeli, hemşire ve yardımcı sağlık personelinden oluşan toplam 19 kişilik uzman tıbbi ekiple harekete geçti. 115 mil açıkta temas kurulan teknedeki yaralılılar ve hayatını kaybeden vatandaşın cenazesi, Kastamonu’nun İnebolu ilçesine ulaştırıldı. Gemiden indirilen 4 yaralı, ambulanslarla Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Ölen vatandaşın kimliği belli oldu

Tedavi altına alınan Türk balıkçıların tedavisi devam ederken, hayatını kaybeden balıkçının ise Cüneyt Varlık olduğu öğrenildi. Cüneyt Varlık’ın cenazesi otopsi incelemesi için morga kaldırıldı.

Saldırıya uğrayan tekne 4 yıl önce karaya oturmuş

Öte yandan, saldırıda hasar alarak batan Duru 67 isimli teknenin 22 Eylül 2022 tarihinde Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde fırtına sebebiyle karaya oturduğu öğrenildi. Yaşanan fırtınanın ardından tamir edilmesi için Evrenye Balıkçı Barınağı’na çekilmek istenen tekne su alarak batmıştı. Ekipler tarafından yapılan çalışmaya kurtarılan tekne tamir edildikten sonra yeniden denizlere açılmaya başlamıştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin