Safranbolu Belediyesi’nden Mahallelerde Ramazan İkramı
Safranbolu Belediyesi, Ramazan ayının manevi atmosferini güçlendirmek ve dayanışmayı artırmak amacıyla Emek Mahallesi'nde ve Kirkille Mahallesi'nde özel bir ikram gerçekleştirdi. Belediye, mahalle sakinlerine teravih namazı sonrasında sıcak lokma ve çay ikramında bulundu.
Mahallelerde gerçekleştirilen etkinlikle, mahalle sakinlerinin bir araya gelerek hoş vakit geçirmesine olanak sağlandı. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Ramazan ayının bereketini ve paylaşma kültürünü yaşatmak adına benzer etkinliklerin devam edeceğini belirtti.
Mahalle sakinleri, yapılan bu jestten dolayı Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’ye ve Safranbolu Belediyesi personellerine teşekkürlerini iletti. Ramazan boyunca düzenlenecek etkinliklerle birlikte birlik ve beraberlik duygularının daha da güçleneceği ifade edildi. (Yusuf Korkmaz)
KBÜ’de Batı Karadeniz Ebeler Haftası sempozyumu düzenlendi
Karabük Üniversitesi Batı Karadeniz Ebeler Haftası Sempozyumu’na konut sahipliği yaptı.
Karabük Üniversitesi’nde düzenlenen sempozyumda, afet ve salgın periyotlarında ebelerin toplum sağlığındaki kritik rolü ve liderlik maharetlerinin ehemmiyeti vurgulandı.
Hamit Çepni Konferans Salonu’nda düzenlenen aktiflik, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Dayanak Programı(ÜNİDES) kapsamında gerçekleştirildi.
Avucumdaki Nefes Ebelik Kulübü’nün Ebeler Haftası ve Ebeler Günü hasebiyle organize ettiği sempzoyuma Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müslüm Kuzu, akademik ve idari personelile öğrenciler katıldı.
"Kriz Vakitlerinde Ebelik: Umudu ve Hayatı Desteklemek" temasıyla düzenlenen sempozyumda, afet ve salgın devirlerinde ebeliğin kıymeti çok taraflı olarak ele alındı.
Sempozyumun açılış konuşmasını ve birinci oturumun başkanlığını Doç. Dr. Reyhan Aydın Doğan yaptı. "Ebelikte Liderlik ve Kriz Yönetimi" başlıklı birinci oturumda konuşan Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner, ebelik mesleğinin yalnızca olağan devirlerde değil, afet ve kriz vakitlerinde da bayanlar ve çocuklar için hayati hizmetler sunduğunu söz etti. Bilhassa 6 Şubat Zelzelesi sonrasında ebelerin karşılaştığı zorluklara değinen Sayıner, bayanlara ve 0-6 yaş kümesi çocuklara yönelik hizmetlerin büyük oranda ebeler tarafından yürütüldüğünü belirtti.
"Afetlerde Ebelik" başlıklı ikinci oturumun başkanlığını ise Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Çuvadar yaptı. Oturumda, Doç. Dr. Şahika Şimşek Çetinkaya ve Ebe Müeyesser Demir, afet ortamlarında ebelerin karşılaştıkları zahmetleri ve tahlil yollarını kıymetlendirdi.
Üçüncü oturumda, "Salgınlarda Ebelik" konusu ele alındı. Oturum başkanlığını Prof. Dr. Songül Aktaş ve Dr. Öğr. Üyesi Sebahat Hüseyinoğlu üstlendi. Dr. Ebe Ebru Çalışkan ve Uzman Ebe Figen Lider Birinci, salgın devirlerinde alanda edindikleri tecrübeleri paylaşarak, ebeliğin bu süreçlerdeki değerine dikkat çekti.
Son oturumda ise"Afet ve Salgın Durumlarında Ebelik Eğitimi" konusu ele alındı. Oturum başkanlığını Dr. Öğr. Üyesi Merve Akıncı üstlenirken, Doç. Dr. Duygu Murat Öztürk ve Ebe Cenan Kömürcü, kriz ortamlarında ebelik eğitimine yönelik yaklaşımları ve geliştirme tekliflerini paylaştı.
Etkinlik sonunda, konuşmacılara teşekkür dokümanı takdim edildi.