Safranbolu Belediyesi ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ankara Şubesi Karabük Temsilciliği arasında ‘’Sağlıklı Kentleşme, Nitelikli Yapılaşma, Kültürel, Tarihi ve Doğal Çevre Değerlerinin Korunarak Geliştirilmesi İçin Ortak Mesleki Denetim ve Teknik İşbirliği Protokolü’’ imzalandı.
İmzalanan protokol ile; halka daha nitelikli teknik hizmet sunulabilmek mesleki ve teknik konularda işbirliği yaparak kurumlar ve odalar arası istişare sürecini kalıcı hale getirmek, kentin doğal kaynaklarının bulunması, işletilmesi, çevre ve tarihi değerlerin ayrıca kültürel mirasın korunması amaçlanıyor.
Sağlıklı kentleşme ve nitelikli yapılaşma faaliyeti için önemli bir adım atıldığını vurgulayan Belediye Başkanı Elif Köse, “Bu protokolle, mimarlık ve şehir planlaması ilgili mevzuata, bilimsel esaslara ve mesleki kurallara uygun olarak yapılacak. Bu mesleki denetim ve işbirliği protokolü toplum yararı doğrultusunda atılmış büyük bir adımdır. Bundan sonra, odalarla karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak sağlıklı kentleşmeye dönük işbirliği alanlarını zenginleştireceğiz. Belediyemizde uzun süredir yürütülen çalışmalarla bugün protokolle imza altına aldığımız karar, hizmet sunduğumuz halkımıza hayırlı uğurlu olsun’’ dedi.


Safranbolu Belediyesi ile TMMOB arasında işbirliği protokolü
Turhal’da Yeşilırmak suyu taştı, bazı evleri su bastı
Tokat’ın Turhal ilçesinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle bazı mahallelerde su baskınları yaşandı. Almus Barajı’nda su seviyesinin yükselmesi ve dolusavaktan taşma riskinin gündeme gelmesi ilçede endişeyi artırırken, barajdan gelecek muhtemel taşkın öncesinde Borsa Mahallesi’nde çok sayıda ev sular altında kaldı.
Edinilen bilgilere göre, son günlerde etkili olan yağışlar nedeniyle Yeşilırmak kenarındaki evlerde su birikintileri oluşturdu. Özellikle Borsa Mahallesi’nde bazı evlerin giriş ve zemin katlarını su bastı. Bazı vatandaşların güvenlik amacıyla üst katlara çıktığı öğrenildi.
Mahalle sakinlerinden Abbas Keskin, yaşanan durumun endişe verici boyuta ulaştığını belirterek; “Şu an Turhal Borsa Mahallesi’ndeyiz. Almus Barajı hiç taşmamışken evler su altında kaldı. Bu tarafa doğru her yer deniz gibi. Yarın Almus Barajı taştığında ne olacak biz onu bilmiyoruz. İnsanlar ikinci kattan aşağı inemiyor. Evler su altında kaldı” dedi.


