Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
18 Ağustos, 2015 14:29 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu Belediyesi Çalışmalarında Hız Kesmiyor

Safranbolu Belediyesi Fen İşlerine bağlı Asfalt Şantiye Amirliği ekipleri uyarı levhalı şerit düzenleme çalışmalarını bitirdi.
Kaya Erdem Caddesi’nde yapılan uyarı levhalı şerit düzenleme çalışması ile yayaların ve araç sahiplerinin trafikte daha rahat hareket edebileceklerini vurgulayan Safranbolu Belediye Başkan Vekili Halil Aydın, “Bilindiği ilçemiz açık bir arkeoloji müzesi konumundadır. Karabük’ümüzün de en gözde ve en revaçta olan ilçesidir. Bu neden ile çok sayıda yerli ve yabancı turist ilçemizi ziyarete gelmektedir. Bizler de Safranbolu Belediyesi olarak araç trafiğini biraz rahatlatmak adına yollarımızı şerit olarak uyarıcı levhalı şerit çalışması ayırdık. Şerit düzenleme işlemimiz Kaya Erdem Caddesi Hastane altı bölgesinde yapılmıştı ve çalışmalarımızı bitirdik. Araç sahipleri de kurallara uygun olarak araçlarını kullanırlarsa vatandaşlarımızı herhangi bir sorunla karşılaşmaz. Ekiplerimize çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz. Çalışmalarımız daha güzel bir Safranbolu için devam edecek” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagis kirazi vurdu NZpP27LT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu

Tokat’ta son günlerde etkili olan yağışlar tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı. Sular altında kalan bahçelerde özellikle erkenci kiraz çeşitlerinde çatlama ve dökülmeler yaşandı.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emin Yılar, bazı bölgelerde kirazda hasarın yüzde 100’e ulaştığını belirtti.

Geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketinin etkilerinin henüz atlatılamadığını belirten Yılar, “Geçen yıl devletimiz çiftçiye dönüm başına destek vererek önemli bir katkı sağladı. Bu destek üreticiyi ayakta tuttu. Ancak bu yıl da özellikle Tokat’ta kiraz üreticileri çok ciddi bir afetle karşı karşıya kaldı. Bazı bölgelerde erkenci ve orta sezon çeşitlerde hasar yüzde 80 ila yüzde 100 arasında değişiyor. Ürünler tamamen çatladı ve pazarlanamaz hale geldi” dedi.

İhracata yönelik geç sezon kiraz çeşitlerinde ise umutların sürdüğünü ifade eden Yılar, yağışların sona ermesi halinde kalan ürünlerin ayıklanarak ihracata gönderilebileceğini belirtti. Ege Bölgesi’nde kiraz ihracatının başladığını hatırlatan Yılar, ürünlerin kilogram fiyatının 180-200 lira seviyelerinde olduğunu söyledi.

Kiraz üretimindeki kaybın binlerce tonu bulduğunu belirten Yılar, “Erkenci ve orta sezon çeşitlerde yaklaşık 2 bin tonluk zarar olduğunu düşünüyoruz. Eğer yağışlar durursa geç sezon ihracatlık çeşitlerden 3-4 bin ton ürün alınabilir. Ancak genel toplamda bu yıl Tokat’ta kirazda 8 ila 10 bin ton arasında ürün kaybı bekliyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin