Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
02 Ekim, 2019 10:43 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu Belediyesi çalışanları sağlık taramasından geçti

Safranbolu Belediyesi Personel Limited Şirketinin anlaşmalı olduğu İşçi Sağlığı ve Güvenliği OSGB şirketi; belediyenin ağır ve tehlikeli iş kollarında çalışan personeline birkaç gün önce iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verirken, eğitimin ardından sağlık taraması yapıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 28548 sayılı resmi gazetede yayınlanan “6331 Sayılı Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri Usul ve Esaslarına” dair yönetmeliğe uygun olarak Safranbolu Belediyesi şantiyelerinde çalışanların tamamına iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi.

Seminerde, personelin sağlıklı ve güvenli bir şekilde çalışabilmesi için çalışanların uyması gereken kurallar ve olası durumlarda yasal hakları anlatıldı. Daha sonra çalışanların kan tahlilleri, işitme testleri, solunum testleri, akciğer filmi çekildi. Çalışmalar hakkında firma yetkilisi İşçi sağlığı ve güvenliği uzmanı Sedat Topçu tarafından Belediye Başkanı Elif Köse’ye bilgiler verildi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, çalışanların can güvenliği açısından alınabilecek tüm tedbirlerin alındığını, yapılacak hiç bir işin çalışanların canından daha önemli olmadığına vurgu yaptı.

Başkan Köse; “ İşçilerimizin can güvenliği açısından alabileceğimiz tedbirleri maksimum düzeyde almaya gayret ediyoruz. Bununla ilgili gerekli eğitimler yasanın ön gördüğü şekliyle iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri verilmesi ve personelimizin de bu eğitimi alması gerekiyor. Eğitimler esnasında zaten ben biliyorum diye bir düşünce yok, herkes birçok şeyi bildiğini zanneder eğitim gördükçe bilmediğini fark eder. Bu bakımdan içinde bulunduğumuz idari şartlarda eğitimimizi almamız gerekir. Bu eğitimlerin başta kendimiz için gerekli olduğunu bilmemiz gerekmektedir. İnsanın en değerli varlığı kendi canı kendi sağlığıdır. Durum böyle iken Kiralanan mobil sağlık tarama aracı şantiyelerimize getirildi. Çalışanlarımızdan Kan örnekleri alındı tahlile gönderildi, işitme testi, solunum testi, akciğer filmi çekilerek ortaya çıkabilecek sağlık problemlerinin önceden belirlenmesinin yanı sıra, mevcut problemlerin ortaya konulmasının amaçlandığı sağlık taramasında elde edilecek sonuçlar ve raporla işçilerin şahsi dosyalarında saklanacak “ dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda hafif ticari arac istinat duvarindan yan yola uctu 2 yarali OrN5RI2n
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Haziran, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Çorum’da hafif ticari araç istinat duvarından yan yola uçtu: 2 yaralı

Çorum’un Sungurlu ilçesinde hafif ticari aracın yaklaşık 3 metrelik istinat duvarından düşmesi neticesinde 2 kişi yaralandı.

Kaza, Sungurlu-Çorum kara yolu Hastane Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, U.G. idaresindeki 06 HB 7054 plakalı Fiat marka hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde kaldırıma çıkıp, yaklaşık 3 metrelik istinat duvarından yan yola düştü. Kazada sürücü ile araçta bulunan A.Y. yaralandı. 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve Sungurlu Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler tarafından araçtan çıkartılan yaralılar, yapılan ilk müdahalenin ardından Sungurlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin