Safran Yetiştiriciliği TRT’de Ele Alındı

Karabük Postası tarafından
27 Aralık, 2022 14:48 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Nilgün Esin ve Prof. Dr. Nevzat Artık'ın birlikte yürüttükleri ve Türkiye topraklarının verimliliğinin ön plana çıkartılan "Bu Toprağın Sesi" programında safran yetiştiriciliği ele alındı. Programa konuk olan Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sami Acar ve safran üreticisi İsmail Yılmaz tarafından safranı, safranın kullanım alanlarını, üretim kapasitesi ve safranın ülke için önemini anlatıldı. TSO Başkanı Acar, destek verenlere teşekkür etti. Acar, "TRT1 ekranlarında gerçekleştirilen 'Bu Toprağın Sesi' programında 'safran yetiştiriciliği' konusunu işleyerek Safranbolu safranının, Safranbolu ve ülkemiz için önemini bizlere anlatma fırsatını sağlayan; Nilgün Esin, Prof. Dr. Nevzat Artık ve tüm TRT ekibine, Safranbolu safranını gelecek nesillere aktarmak ve üretim kapasitesini artırmak için hayata geçirilen 'Lavanta Kokulu Safran Bahçesi' proje ortağımız Tarım İl Müdürlüğüne, projemizin devamını sağlamak için büyük çaba sarf eden Meclis Başkanımız Cengiz Ünal, ve tüm meclis üyelerimize, safranın üretilmesinde büyük emek veren ve programda bizlere eşlik eden safran üreticisi İsmail Yılmaz’a, safranın coğrafi işaretini alan ve program boyunca yanımızda olan Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muammer Dumaner’e teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi. (İHA)

Samsun’da “Kafa Kaidesi ve Cerrahi Yaklaşımlar” Sempozyumu

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Şubat, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Türkiye’nin farklı kentlerinden Samsun’a gelen beyin ve hudut cerrahisi ile kulak burun boğaz alanında uzman doktorlar Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) düzenlenen "Kafa Düsturu ve Cerrahi Yaklaşımlar" Sempozyumu’na katılarak deneyimlerini paylaştı.
Türk Nöroşirurji Derneği Cerrahi Nöroanatomi Öğretim ve Eğitim Kümesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde "Kafa Düsturu ve Cerrahi Yaklaşımlar" sempozyumunu düzenledi. Doç.Dr. Şevki Serhat Baydın ve Dr. Öğr. Üyesi Yunus Emre Durmuş’un tarafından düzenlenen toplantıda tabipler, baş kuralına yaklaşımları ve bu bölgenin anatomisini detaylarıyla tartıştı. Toplantıyla ilgili OMÜ Beyin ve Hudut Cerrahisi Anabilim Kısmı Öğr. Üyesi Doç.Dr. Şevki Serhat Baydın, "Biz cerrahi eğitim ve öğretim kümesi olarak ulusal ve milletlerarası birçok toplantıya katılan, sunumlar yapan bir grubuz. Türk Nöroşirurji Derneği çatısı altında eğitim kümelerinden bir tanesiyiz. Yıllar sonra kendimiz bir toplantı düzenlemeye karar verdik. Ulusal Mücadele’nin sembol kenti , Karadeniz’in incisi Samsun’da bu toplantıyı düzenlemenin onuru yaşıyoruz. Kendi alanında epey deneyimli hocalar Türkiye’nin dört bir yanından Samsun’a geldi. Beyin cerrahisi ve kulak burun boğaz tabiplerine bu hoş toplantıyı düzenlemenin onurunu yaşıyoruz. Bu toplantı baş düsturu ve baş kuralına yaklaşımı içeren birçok sunumun olduğu toplantıdır. Toplantıda bu bölgeye yaklaşımları, bu bölgenin anatomisini, detaylarıyla tartışacağımız, konuşacağımız toplantı amaçladık" dedi.
Toplantıda ayrıyeten, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Beyin ve Hudut Cerrahisi Anabilim Kısmı Lideri Prof. Dr. Cengiz Çokluk konuşma yaptı. Konuşmanın akabinde sempozyum doktorların sunumu ile devam etti. Sempozyum 2 Şubat günü sona erecek.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.