Kendi ağırlığının yüz bin katı kadar sıvıyı sarıya boyayabilen, kozmetik, gıda ve ilaç endüstrisi gibi çok geniş sektörlerde kullanılan safran bitkisinin hasadı başladı.
Safran bitkisinin hasadının başlaması dolayısıyla Vali Orhan Alimoğlu beraberinde İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı, İlçe Tarım Müdürü Çetin Ayvalık, İlçe Orman İşletme Müdürü, İlçe Müftüsü ve Yazıköy Muhtarı Ahmet Büyüközdemir ile birlikte Safranbolu Yazıköy’de bulunan Recep Kartal’a ait safran tarlasını ziyaret etti.
Safranbolu İlçe Tarım Müdürü Çetin Ayvalık, Safranbolu’da safran üretiminin 3- 4 dekarlık bir alanda yapıldığını söyleyerek, “ Safran yetiştiriciliğinin az olmasının en önemli sebebi yetiştirilmesindeki zorluk, yetiştiriciliği yapacak genç çiftçilerin olmaması ve diğer köylü çiftçilerin bu konuya karşı ilgi duymamalarıdır. Soğan dikimi 3-4 yılda bir yapıldığında her yıl ekim şansı olmamaktadır. Üretilen safran soğanı yine aynı miktarda alana dikilmekte ve alan genişlemesi sağlanamamaktadır” dedi. Safranbolu İlçe Tarım Müdürü Çetin Ayvalık’ın bilgilendirmesinden sonra Vali Orhan Alimoğlu tarla sahibi Recep Kartal ile kısa süre sohbet ederek safran hasadı yaptı.


Safran Hasadı Başladı
Karabük’te Alkol ortamında tekme ve yumruklar konuştu
Karabük’te birlikte alkol alan arkadaş grubu arasında çıkan tekmeli yumruklu kavga cep telefonu kamerasına yansırken, darbedilen kişi saldırganlardan şikayetçi olmadı.
Olay, Yenişehir Mahallesi’nde araç girişine kapalı pazar yeri bölgesinde meydana geldi. İddiaya göre, birlikte alkol alan 5 arkadaş arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine gruptaki bir kişi çalılık alana doğru uzaklaşırken, 3 kişi diğer arkadaşlarını aralarına alarak tekme ve yumruklarla darbetti.
Yere düşen kişinin darbedildiği kavga, gruptaki diğer 2 kişinin araya girmesiyle sona erdi.
İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan kişi, ambulansta yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye gitmeyi kabul etmedi.
Darbedilen kişinin arkadaşlarından şikayetçi olmadığı öğrenildi.
Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.


