Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Kasım, 2017 14:28 tarihinde yayınlandı
0

Safran Bitkisinin Heykeli. yapıldı

Safranbolu’da safran hasadı etkinliği kapsamında safran bitkisi heykeli yapıldı.

Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı tarafından düzenlenen etkinlik çerçevesinde Tarihi Çarşı Kazdağlıoğlu Meydanı’nda düzenlenen açılış töreninde konuşan Karabük Valisi Kemal Çeber, emeği geçenlere teşekkür etti.
Safranbolu’da insanların gözünü çevirip baktığı her yerin bir değer olduğunu söyleyen Vali Çeber, “Balıklar denizde yüzdüğü için denizin kıymetini bilmezler. Bizim Safranbolu‘nun kıymetini bilmemiz lazım. Geçen hafta Güney Kore‘deydim. 250’ye yakın dünya miras kenti temsilcisi vardı, Kore Başbakanı geldi, birçok heyetle ikili görüşmeler yaptık. Şunu memnuniyetle gördüm ki, Safranbolu‘yu bilmeyen yok. Tanıştığım herkesin farkını ifade ettiği bir değer. Biz bu değerin içinde olarak anlayamaya biliyoruz ama bunu anlamamız lazım” dedi.
Bu değerin anlaşılması için bazı şeylere gayret edilmesi gerektiğinin altını çizen Vali Çeber, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı’nın, belediyenin çok güzel projeleri bulunduğunu, hep beraber onlara destek vermeleri gerektiğini söyledi.

Vali Çeber, Safranbolu‘nun trafiğinin tartışılması gerektiğini belirterek, “Tarihi Çarşı’nın bir bölümünün belki yayalaştırılması, gelen misafirlerin daha rahat ettirilmesi, fiyat politikalarımız, değerlerimizle ilgili ne gibi çalışmalar yapabileceğimiz… Hep beraber yapabileceğimiz işler bunlar” dedi.
Daha sonra Vali Çeber ve beraberindekiler heykeltıraş Cemil Uygun ve Ali Özcan tarafından yapılan safran bitkisi heykelinin açılışını yaptı. Ardından Safranbolu Belediyesi halk oyunları ekibi gösteri sundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte uyusturucu operasyonu 7 supheli adliyeye sevk edildi umfXEkfS
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mayıs, 2026 20:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te uyuşturucu operasyonu: 7 şüpheli adliyeye sevk edildi

Karabük’te jandarma ekiplerince düzenlenen 3 ayrı uyuşturucu operasyonunda 7 şüpheli gözaltına alındı.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 13-16 Mayıs 2026 tarihleri arasında Karabük merkezde gerçekleştirilen 3 ayrı operasyonda şüphelilerin üzerlerinde ve ikametlerinde arama yapıldı. Yapılan aramalarda 170 adet sentetik ecza, 1 gram metamfetamin, 2 adet amfetamin emdirilmiş peçete ile 3 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi.

Gözaltına alınan 7 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin