Ramazan Öztürk tarafından
17 Ocak, 2024 12:41 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 1

Safran Baharatı AB’den Tescil Aldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Avrupa Birliği’nden tescilli ilk baharatın Safranbolu Safranı olduğunu bildirdi.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Hisarcıklıoğlu, “Avrupa Birliği’nden tescilli ilk baharatımız Safranbolu Safranı oldu. Safranbolu Safranı, AB’den coğrafi işaret tescili alan 19. ürünümüz. Ülkemize hayırlı olsun. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Avrupa Birliği süreci devam eden 45 coğrafi işaret ve 5 geleneksel ürün adı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor” dedi. (Ramazan Öztürk)    
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2025 21:56 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Takla atan otomobilde 3 kişi yaralandı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde kontrolden çıkan otomobilin takla atması sonucu 3 kişi yaralandı.
Kaza, Karabük-Kastamonu kara yolu Bostanbükü mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Z.T.K. idaresindeki 78 ST 066 plakalı otomobil, Karabük istikametine seyir halindeyken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaldırıma çarparak takla attı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada araç sürücüsü Z.T.K. ile yolcular Y.M. ve A.K. yaralandı. Yaralılar, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne (KEAH) kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin