Sadi Yaver Ataman KBÜ’de Anıldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
12 Aralık, 2014 07:39 tarihinde yayınlandı
0
0

Sadi Yaver Ataman KBÜ’de Anıldı

Sadi Yaver Ataman, ölümünün 20. yıl dönümünde Karabük Üniversitesinde düzenlenen törenle anıldı.
KBÜ, Safranbolu Halk Kültürü Derneği ve Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı tarafından Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda düzenlenen Sadi Yaver Ataman’ı anma programının sunuculuğunu Ataman’ın torunu Ataman Erkul yaptı.
Porgrama,Karabük Vali Yardımcısı Yunus Kalaycı, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Kadı ve Prof. Dr. Ali Güneş, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sedat Namal, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Dizdar, Karabük Merkez Mahalle Muhtarları, Ataman’ın ailesi, yakınları, Üniversite akademik ve idari personeli ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Sadi Yaver Ataman’ın 88 yıllık hayatını ve yaptığı müziklerinden kesitler yer alan sunum izletilmesinin ardından konuşan Ataman’ın kızı Güvenay Ataman, babasının tam bir Safranbolu aşığı olduğunu söyledi.
Konuşmanın ardından Safranbolu Halk Oyunları ekibi gösteri yaptı. Daha sonra Türk Halk Müziği sanatçısı Esat Kabaklı ve TRT İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği Sanatçısı Nursaç Doğanışık konser verdi.
Duygulu anların yaşandığı müzikal, izleyicilerin ayakta alkışları eşliğinde sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte yurek isitan ziyaret dualar cumhurbaskani erdogan icin UJcJskuF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Nisan, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te yürek ısıtan ziyaret: Dualar Cumhurbaşkanı Erdoğan için

Karabük’te yaşayan 86 yaşındaki Rasim Fırat ile eşi 84 yaşındaki Şerife Fırat, AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin’i evlerinde ağırladı.

Fırat çiftinin daveti üzerine gerçekleştirilen ziyarete, AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt ile Kadın Kolları Başkanı Hülya Uluçay da katıldı.

Samimi bir atmosferde gerçekleşen buluşmada, çiftin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a duyduğu sevgi ve bağlılık dikkat çekti.

Ziyaret sırasında Fırat çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan muhabbetlerini dile getirerek her fırsatta kendisine dua ettiklerini ifade etti.

Cem Şahin, ziyarete ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Rasim amcamız ve Şerife teyzemizin gönül dolu hanesine misafir olduk. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a duydukları muhabbeti, dualarına kattıkları samimi niyazları dinlerken; bu aziz milletin liderine olan vefasını, inancını ve bağlılığını bir kez daha yürekten hissettik.” ifadelerini kullandı.

Ziyaretin gönül bağlarını güçlendiren anlamlı bir buluşma olduğuna işaret eden Şahin, “AK Parti İl Başkanımız Ferhat Salt ve Kadın Kolları Başkanımız Hülya Uluçay ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu ziyarette, gönüller arasındaki bağın, dava şuurunun ve millet iradesine olan sadakatin ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gördük.” değerlendirmesinde bulundu.

Toplumun temelinde vefa, dayanışma ve birlik duygusunun bulunduğunu vurgulayan Şahin, bu tür buluşmaların toplumsal bağları daha da kuvvetlendirdiğini kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin