SADEP projesi vatandaş odaklı en iyi 3 projeden biri oldu  - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:32
Güneş 06:57
Öğle 13:04
İkindi 16:22
Akşam 19:01
Yatsı 20:21
İmsaka kalan --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
21 Mart, 2019 14:07 tarihinde yayınlandı
0
0

SADEP projesi vatandaş odaklı en iyi 3 projeden biri oldu 

Safranbolu Kaymakamlığı tarafından oluşturulan Safranbolu Acil Destek Projesi (SADEP) en iyi Vatandaş Odaklı üç projede biri oldu.
İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen, Valilik, Kaymakamlık ve Belediyelerin gerçekleştirdikleri, vatandaşların hayatını kolaylaştırıcı, farkındalık oluşturan ve örnek olabilecek projelerin teşvik edilmesi amacıyla, 19 Nisan 2018 tarihinde “Projem Türkiye; Mülki ve Yerel Yönetimlerde Yeni Fikirler ve Örnek Uygulamalar Yarışması”nda Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’in talimatı ile başlatılan Safranbolu Acil Destek Programı ( SADEP ) bin 102 proje arasından ilk 15 içine girerek büyük bir başarı yakaladı.
Projeleri ve örnek olacak uygulamaları İçişleri Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği temsilcilerinden “Proje Değerlendirme Kurulu” değerlendirirken dün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da katıldığı bir törenle ödüller sahiplerini buldu.
Safranbolu Kaymakamlığı tarafından Safranbolu Acil Destek Projesi (SADEP), Adana Valiliğinin (Güney Adana Kalkınma Programı) ve Denizli Valiliğinin (Denizli Valiliği Engelliler Platformu) projeleri ile birlikte Vatandaş Odaklı en iyi üç proje arasında yer aldı.
Ödül töreninde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şehirlerin insanı etkilediğini belirterek, “Şehirler aslında içinde yaşayan insana yeni bir kimlik verir, davranış düşüncesini şekillendirir. Mimar Sinan yüzyıllar sonra bile hayatımızda değil midir? Bizim şehirlerimizdeki izler aslında bizi biz yapan izlerdir. Batı medeniyetini Doğu medeniyetinden ayıran belki de en temel farklardan birisi budur. Biz boş çöllere gidip veya oradaki yerlileri katledip, üstüne çiftlikler kurup, Afrika’dan köleler getirip sonra da adına medeniyet demedik. İstanbul’da bazı tarihi binaların köşelerinde binanın çevresindeki taşlardan bir tanesi minyatür şeklinde yontulup oraya monte edilmiştir. Süs olsun diye değildir. Kuşlar konsun, orada barınsın diye. Köprü medeniyetimizin şehirlere koyduğu her taşın bir anlamı vardır. İnsanlara bir ruh, karakter verir” ifadelerini kullandı.
“PROJELERDE HOŞUMA GİDEN BİR ÖZELLİK TOPLUMDAKİ TÜM SORUNLARA DOKUNAN PROJELER OLMASIDIR”
Türkiye’nin kalbiyle, vicdanıyla, dürüstlüğüyle güçlü adımlar atan yerel yöneticilere ihtiyacı olduğuna değinen Bakan Soylu iyi bir yöneticinin şehrin tipini değiştirerek şehri canlandırması gerektiğini belirtti. Soylu, gelecek nesillere güçlü bir Türkiye bırakmak için çok daha başarılı projelere imza atılması gerektiğini kaydederek, “Yerelde üretilen projeleri çok önemsiyorum. 8 bakanlıktan alanında yetkin kişilerin yer aldığı proje değerlendirme kurulumuz, bin 102 proje arasından zorlanarak bir seçim yaptı ve 51 projeyi ödüle layık buldu. Bu proje sadece yeni farkındalıklar oluşturarak örnek projelerin yaygınlaştırılmasını sağlamanın yanı sıra, paydaşların daha geniş bir perspektiften bakmasına da yardımcı olacaktır. Projelerde hoşuma giden bir özellik, toplumdaki tüm sorunlara dokunan projeler olmasıdır” dedi.
Konuşmanın ardından yarışmada dereceye giren projelere ödülleri Bakan Soylu tarafından verildi.
Vatandaş Odaklı projede Türkiye’deki Adana ve Denizli Valilikleri ile birlikte en iyi üç projeden biri SADEP seçilirken, ödülü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun elinden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
14
Mart Cumartesi
1447 HİCRİ Ramazan 24
Yatsı Vakti
Şuanki vakit
Yatsı
İmsak vaktine kalan süre
 
  İmsak
05:32
  Güneş
06:57
  Öğle
13:04
  İkindi
16:22
  Akşam
19:01
  Yatsı
20:21

Video Haberler

soforler odasinda yogun plaka mesaisi 1DH4n4Z1

Şoförler Odası’nda yoğun plaka mesaisi

rektor ozolcer uluslararasi ogrencilerle iftar sofrasinda bulustu 21exntZe

Rektör Özölçer uluslararası öğrencilerle iftar sofrasında buluştu

cikolata ve sekerlemeler tezgahlari senlendirdi iViwuuyW

Çikolata ve şekerlemeler tezgahları şenlendirdi

zonguldakta 14 mart tip bayrami torenle kutlandi WfQWe5t4

Zonguldak’ta 14 Mart Tıp Bayramı törenle kutlandı

uzunkum yasam alani projesinde saha calismasi baslatti v1jw5tjB

Uzunkum Yaşam Alanı Projesinde saha çalışması başlattı

kastamonuda cocuklar muzikal gosterisiyle bulustu 9FNx4mPs

Kastamonu’da çocuklar müzikal gösterisiyle buluştu

tasarim8

Vali Oktay Çağatay, Öğrencilerle İftar Programında Buluştu

soforler odasinda yogun plaka mesaisi 1DH4n4Z1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mart, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Şoförler Odası’nda yoğun plaka mesaisi

İçişleri Bakanlığı tarafından Nisan ayına ertelenerek uzatılan app plaka kullanan sürücülere ceza uygulaması üzerine Zonguldak Şoförler Odası’nda yoğun plaka mesaisi yapılıyor.

Oda Başkanı Tunay Keskin yapmış olduğu açıklamada şöyle dedi:

“Hafta başında başlamış olduğumuz bin adet plaka basımı çalışmamız üç gün içerisinde gece ve gündüz demeden çalışarak stokumuz bitirdik. Federasyonumuzda da üretim yetişmeyince de tüm Türkiye mağdur oldu. Özel girişimlerimiz nedeniyle bin plaka daha talep ettik ve bugün itibariyle elimize ulaştı ve tekrar çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. Amacımız Zonguldak’ımızı mağdur etmemek bu nedenle federasyonumuza buradan sonsuz teşekkür etmek istiyorum.”

Keskin, seçimler öncesinde şoför esnafına verdiği sözlerden birini de tuttuklarını sözlerine ekledi. Keskin, “Arkadaşlarımıza vermiş olduğunuz sözlerden biride çekici sorununu halledeceğiz demiştik. Bu sözümüzü de tutarak göreve geldiğimiz günden bu tarafa günde 2-3 araç çekerek şoför esnafı arkadaşlarımıza bu hizmeti de ücretsiz olarak yapıyoruz ve bugüne kadar yaklaşık otuzun üstünde araç çekerek hizmetlerimizi aralıksız olarak devam ettiriyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
14
Mart Cumartesi
1447 HİCRİ Ramazan 24
Yatsı Vakti
Şuanki vakit
Yatsı
İmsak vaktine kalan süre
 
  İmsak
05:32
  Güneş
06:57
  Öğle
13:04
  İkindi
16:22
  Akşam
19:01
  Yatsı
20:21

Video Haberler

soforler odasinda yogun plaka mesaisi 1DH4n4Z1

Şoförler Odası’nda yoğun plaka mesaisi

rektor ozolcer uluslararasi ogrencilerle iftar sofrasinda bulustu 21exntZe

Rektör Özölçer uluslararası öğrencilerle iftar sofrasında buluştu

cikolata ve sekerlemeler tezgahlari senlendirdi iViwuuyW

Çikolata ve şekerlemeler tezgahları şenlendirdi

zonguldakta 14 mart tip bayrami torenle kutlandi WfQWe5t4

Zonguldak’ta 14 Mart Tıp Bayramı törenle kutlandı

uzunkum yasam alani projesinde saha calismasi baslatti v1jw5tjB

Uzunkum Yaşam Alanı Projesinde saha çalışması başlattı

kastamonuda cocuklar muzikal gosterisiyle bulustu 9FNx4mPs

Kastamonu’da çocuklar müzikal gösterisiyle buluştu

tasarim8

Vali Oktay Çağatay, Öğrencilerle İftar Programında Buluştu