Karabük Postası tarafından
12 Temmuz, 2018 13:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

SADEP çalışmaları devam ediyor

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’in talimatı ile projelendirilen ve projeye bağlı 15 kişiden oluşan alanında profesyonel bir ekibin çalıştığı Safranbolu Acil Destek Programı (SADEP) çalışmalarını Cemal Caymaz Mahallesinde sürdürdü. Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütülen projede ekiplerin vatandaşla yakın temasları sonucu ailelerin bireysel ve hizmet konusundaki talepleri samimiyet içerisinde kayıtlara geçiriliyor. SADEP ekiplerinin haftalık olarak Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih ilettikleri raporlar kaymakamlık ve belediye departmanı yetkilileri ile yapılan toplantıda değerlendiriliyor. Safranbolu’da yaşayıp herhangi bir konuda desteğe ihtiyacı olup, resmi kurumlara ulaşamayan veya yol göstereni olmayan aileler için bu projenin önemine değinen Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, “Vatandaşlarımızla bire bir iletişim kurmak için çeşitli projeler başlattık. Her pazartesi Halk toplantılarımız devam ediyor, bu toplantılara katılamayanlar ise SADEP projemizde çalışan ekiplerimize sorunlarını anlatabiliyor. Ekiplerin bize aktardıkları problemleri titizlikle değerlendiriyoruz ve en hızlı şekilde çözüm üretmeye gayret ediyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Rektör Kırışık’tan Kültür ve Turizm Bakanlığına iş birliği ziyareti

Karabük Üniversitesi(KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcıları Nadir Alpaslan ve Dr. Serdar Çam’ı ziyaret etti.
Görüşmede, kültürel mirasın korunması ve turizm alanında yürütülebilecek iş birliği başlıkları ele alındı.
Ziyarette, Karabük Üniversitesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında ortak proje ve çalışma alanları değerlendirildi.
Kültürel mirasın tespiti ve korunmasına yönelik çalışmalar, turizm odaklı akademik araştırmalar, nitelikli insan kaynağının geliştirilmesine dönük projeler ve kamu politikalarına bilimsel katkı sağlayacak başlıklar gündeme geldi.
Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesi Kamu Politikaları Araştırma ve Geliştirme Merkezi (KAPGEM) tarafından hazırlanan "Türkiye Maddi Kültür Envanteri Politika Raporu"nu Bakan Yardımcıları Alpaslan ve Çam’a sundu. Raporda, Türkiye’nin maddi kültür varlıklarının tespiti, kayıt altına alınması ve sürdürülebilir politikalarla korunmasına ilişkin değerlendirmelere yer verildi.
Kırışık, ayrıca üniversite bünyesinde yürütülen eğitim, araştırma ve uygulama faaliyetlerine ilişkin bilgi paylaşarak, bölgenin kültürel ve turistik potansiyelinin akademik çalışmalarla desteklenmesinin önemine dikkati çekti.
Bakan Yardımcıları Nadir Alpaslan ve Dr. Serdar Çam ise üniversite tarafından hazırlanan bilimsel raporların kültür politikalarına katkı sunduğunu belirterek, kamu-üniversite iş birliğinin güçlendirilmesinin sektörel gelişim açısından önemli olduğunu ifade etti.
Karabük Üniversitesi, kültürel mirasın korunması ve turizmin geliştirilmesine yönelik kurumlar arası iş birliğini artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin