Reklam
Reklam
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
30 Ekim, 2023 15:50 tarihinde yayınlandı
0

Sadece Tabeladan İbaret Kaldı..!

Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi’nin kamulaştırma çalışması bitti, alt yapı ihalesi bitti, 60 firma yer için başvurdu, Karabük’ün ikinci Kardemir”i olacak ve 5 bin kişiye istihdam sağlanacak dendi ama gelinen süreçte ne bir kazma vuruldu, nede bir fabrika bacası yükseldi.

MANSET2 jpeg

Kamulaştırma çalışmaları tamamlanarak alt yapı ihalesi yapılan Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi sadece tabeladan ibaret kaldı. AK Parti Milletvekilleri geçtiğimiz aylarda Eskipazar OSB’de yaptıkları incelemelerde yaklaşık 60 firmanın yer için başvurduğunu ifade ederek burasının 5 bin kişiye istihdam sağlayacağını söylemişlerdi. Hatta daha önce yapılan açıklamalarda Eskipazar OSB’de yer kalmadığı ve yatırımcının ilk kazmayı vurmak için sabırsızlandığı bile açıklanmıştı. Gelinen süreçte ne bir kazma vuruldu ne de bir yatırımcıdan ses seda var.

MANSET1 1

Eskipazar Organize Sanayi Bölgesinde herhangi bir çalışmanın yapılmadığı gözlenirken, bir çok vatandaş Eskipazar Organize Sanayi Bölgesinin akıbetini merak ediyor. Bazı yer sahipleri bu alanın tarım arazi olduğu gerekçesi ile kamulaştırılmasına karşı çıkarken, buna rağmen   büyük uğraşlar sonrasında kamulaştırılan bu yerlere şimdilerde  dört gözle yatırımcı bekleniyor.

MÜDÜRÜ VAR, TABELASI VAR YATIRIMCI YOK

Gazetemize konuşan bir çok vatandaş, Eskipazar Organize Sanayi Bölgesinde çalışmaların ne zaman başlayacağını merak ederken,  “Müdürü var, Tabelası var, ama şu ana kadar bir çalışma yapılmış değil.  Çok biyük bir sorun olan kamulaştırma çalışması bitti ve hatta alt yapı ihalesi bile yapıldı. Eskipazar OSB’ye yer için 60 firma başvuruda bulundu, yer kalmadı, yatırımcı sabırsızla ilk kazmayı vurmayı bekliyor şeklinde açıklamalar yapıldı ama görünen o ki bu açıklamalar havada kalmış gibi görünüyor. Çünkü Eskipazar OSB’de herhangi bir çalışmanın yapıldığını şu ana kadar görmedik, buraya ne gelen var ne de giden Yoksa Bu tarım arazileri milyonlarca lira verilerek  boşuna mı kamulaştırıldı? dediler.

AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ İNCELEMELERDE BULUNMUŞTU

Eskipazar Organize sanayi Bölgesinde geçtiğimiz aylarda incelemelerde bulunan AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç “Karabük’ümüzde işsizlik sorununu çözmek ve gençlerimize daha fazla istihdam olanağı sunmak için çalışıyoruz. Yerel işletmeleri destekleyerek yeni iş fırsatları oluşturmayı hedefliyoruz. Ayrıca, meslek eğitimi programlarını genişleterek işgücü piyasasına daha donanımlı bireyler kazandırmayı amaçlıyoruz. Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi bu açıdan çok önemli. Yakından takip ediyor, her aşamasıyla ilgileniyoruz. Alt yapı ihalesi yapıldı. Yaklaşık 60 firmanın başvurusu var. Burası faaliyete geçtiğinde ilimizde 2’inci bir KARDEMİR olacak. 5 binin üzerinde istihdam sağlanacak” şeklinde açıklama yapmışlardı.

Öte yandan Yaklaşık  3 Milyon metrekarelik bir alan üzerine kurulacak Organize Sanayi Bölgesinin tamamının kamulaştırılmış, 11 bin 500 adet tapu devir alınmıştı. (Ramazan Öztürk)

Bizi sosyal medyadan takip edin
esini odunla doverek oldurdu gWzArx4D
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Eşini odunla döverek öldürdü

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde bir kişi bugün eşini odunla döverek öldürdü.

Olay saat 14.15 sıralarında ilçedeki Merkez mahalle Değirmen yanı mevkiinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Halis Pekin (27) bilinmeyen bir nedenle eşi Arzu Pekin’i (26) evlerinin önündeki odun istiflenen alanda tartışmaya başladı. Tartışmanın ardından Pekin eşini odunla döverek öldürdü. Ardından da kendisine ait kamyonet ile olay yerinde kaçtı. Şahsa ait kamyonet ilçe dışında Gümüşhane-Trabzon karayolu kenarından terk edilmiş halde bulunurken, Pekin’in yakalanması için çalışma başlatıldı.

Arzu Pekin’in cansız bedeni ise olay yerindeki incelemenin ardından otopsi için hastane morguna kaldırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin