Saatlik çalışma ücretleri 2 bin TL - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Ağustos, 2023 10:27 tarihinde yayınlandı
0
0

Saatlik çalışma ücretleri 2 bin TL

Ordu’da geçen haftalarda hasadına başlanan ve harmanlara getirilen fındıkta patoz mesaisi devam ediyor. Yılda yaklaşık 1,5 ay çalışan patozcular, bir saatlik çalışma ücretinin 2 bin TL olduğunu belirtiyor.

Karadeniz Bölgesi’nin en önemli geçim kaynaklarından birisi olan fındık, resmi olarak sahil kesimlerinde 12 Ağustos tarihinde toplanmaya başlandı. Orta ve yüksek kesimlerde hasat devam ederken, fındıklarını harmana getirip kurutan üreticilerin kabuğundan ayırmak için patoz mesaisi sürüyor.

Zorlu çalışma şartları olan ve her yıl ortalama bir buçuk ay kadar gece-gündüz çalışan, diğer günlerde farklı işler ile uğraşan patozcular için de mesai yoğun bir şekilde sürüyor. Güneşli hava ve işlerinin gereği toz içerisinde çalışan patozcular, geçen yıl bin TL olan saatlik çalışma ücretini, bu yıl 2 bin TL olarak belirledi.

Yılda sadece 1,5 ay çalışıyorlar: Saatlik ücretleri 2 bin TL

“Sezon mesaimiz yılda bir buçuk ay sürüyor”

İsmail Yini isimli patoz sahibi bu yıl rekoltenin düşük olduğunu söyledi. Mahsul az olduğu için üreticinin memnun olmadığını, harmanlarda daha az çalıştıkları için kendilerinin de sezondan beklentilerini alamadıklarını ifade eden Yini, “Fiyatlarda oynamak zorunda kaldık, daha uyguna çalışıyoruz. Şuanda maliyetler karşısında 2 bin 500 TL’den aşağı makine kurmamamız gerekiyor. Yaklaşık 25 gün daha mesaimiz devam eder, gece-gündüz uyku olmadan çalışıyoruz” diye konuştu.

Yılda sadece 1,5 ay çalışıyorlar: Saatlik ücretleri 2 bin TL

“Randıman geçen yıla göre zayıf”

Fındık üreticisi Yılmaz Akçay ise sezonun fındığını kazasız bir şekilde toplayıp patoz işlemini de tamamladıklarını belirterek, “İnşallah gelecek sezonda da nasip olur. Hava sıcaklıkları iyi gidiyor, çabuk kuruturuz. Randıman geçen yıla göre zayıf ama buna da şükür. Hızlı bir şekilde kurutup çuvallara koyduktan sonra depomuzda bekletiriz” ifadelerine yer verdi.  (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
tosya belediye baskani kavakligil belediye baskanlari istisare toplantisina katildi Se7iTvL5
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Tosya Belediye Başkanı Kavaklıgil, Belediye Başkanları İstişare Toplantısına katıldı

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Milliyetçi Hareket Partisi tarafından Antalya’da gerçekleştirilen Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin talimatları doğrultusunda ve Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’ın başkanlığında Antalya’da gerçekleştirilen Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil de katıldı. Hizmet anlayışı, belediyecilikte verimlilik ve sürdürülebilir projeler üzerine fikir alışverişinde bulunulan toplantıya katılan Başkan Kavaklıgil, “üretken belediyecilik” vizyonu doğrultusunda Tosya’nın gelişimine katkı sağlayacak çalışmalar üzerine görüşlerini paylaşarak, ilçe için planlanan projeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin