Reklam
Reklam

Saadet Partisi Genel Başkanı Arıkan: “Yaşanabilir bir Türkiye’yi, yeniden büyük Türkiye’yi ve adil bir dünyayı bizler kuracağız”

saadet partisi genel baskani arikan yasanabilir bir turkiyeyi yeniden buyuk turkiyeyi ve adil bir Vlt8J6Gg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Mayıs, 2025 12:22 tarihinde yayınlandı
0

Çorum’da partisinin vilayet kongresinde konuşan Saadet Partisi Genel Lideri Mahmut Arıkan, Saadet Partisi’nin Türkiye’nin en büyük teşkilatına sahip olduğunu belirterek, “Yaşanabilir bir Türkiye’yi, tekrar büyük Türkiye’yi ve adil bir dünyayı bizler kuracağız” dedi.

Saadet Partisi Genel Lideri Mahmut Arıkan, partisinin Çorum’daki 8. Olağan Vilayet Kongresi’ne katıldı. Devlet Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen kongrede konuşan Genel Lider Arıkan, Türkiye’deki ve dünyadaki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Arıkan, “Çorum, endüstride kabına sığmayan, Anadolu’nun yükselen yıldızı olmaya aday bir kent. Lakin işler bu noktada bu türlü gitmiyor. 2024’te yaşanan kuraklık, bu yıl gelen zirai don, çiftçimizin belini büktü. Yüzde 50’ye varan, daha gazla oranlara varan randıman kaybı yaşandı. Tarım toprakları bölünüyor, yapılaşma denetimsiz. Bu gidişle Çorum’da tarım değil, toprak bitecek. Hayvancılıkla uğraşan kardeşimiz, yem fiyatlarına bakıp hayvanını ziyanına satıp meslekten çıkmak zorunda kalıyor. 150’den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. Çorum’un sanayi altyapısı yetersiz. Dijital dönüşümde maalesef Çorum eksik kaldı. Bu kentin Hattuşa’sı, Alacahöyük’ü var. Lakin turizmde ne rehber var, ne tanıtım var, ne altyapı var. Altyapı demişken, şu süratli tren sorununu de bir konuşalım. Delice-Çorum Süratli Tren Projesi’nden bahsediyorum. Yıllardır bu kentte yaşayan, bu kentte alın teri döken herkesin ortak bir beklentisiydi, acil bir gereksinimdi. Lakin bakıyoruz ki problem, ulaştırma yatırımı olmaktan çıkmış, büyük soru işaretleriyle dolu bir tabloya dönüşmüş. Ne oldu, 75 milyar lirayı bulan bir bedelle ihale yapıldı. Üstelik, kamuoyuna açık, rekabete dayalı, şeffaf bir süreçle yapılmadı, pazarlık yöntemiyle yapıldı. Yalnızca maliyet mi şaştı hayır arkadaşlar, zamanlama da şaştı” dedi.

“Çözüm mü arıyorsunuz, o vakit adres Ankara’dır, makam Gazi Meclis’tir”

Terör sorunun çözülmesi için adresin TBMM olduğunu kaydeden Arıkan, “Son günlerde ülkemizin geleceğini direkt ilgilendiren gelişmeler yaşanıyor. Kimisi ‘fırsat’, kimisi ‘tarihin dönüm noktası’ halinde nitelendiriyor. Lakin ne gariptir ki bu gelişmelerin ayrıntılarını ne Meclis’te duyuyoruz, ne de yetkili kurumlardan dinliyoruz. Bir bakıyorsunuz, kritik bir açıklama İtalya’dan geliyor. Bir bakıyorsunuz, yeni bir gelişmeyi toplumsal medya paylaşımlarından öğreniyoruz. Biz en başından beri şunu söylüyoruz; bu ülkenin en değerli problemleri, kapalı toplantılarda, yurt dışındaki masalarda, kapalı kapılar arkasında yürütülemez. Zira biz bu sineması daha evvel izledik. Yalnızca Oslo’da, yalnızca Kandil’de, yalnızca İmralı’da yürütülen süreçlerin nasıl bir hayal kırıklığına dönüştüğünü bu millet çok yeterli biliyor. PKK’nın ’fesih’ açıklamasını büyük bir dikkatle takip ediyoruz. Elbette barışın yanındayız. Terörün temizlenmesini biz de çok istiyoruz. Ancak doğrusu biz bu açıklamaların aslında hiç de yabancısı değiliz. 1993’te dediler, barış gelmedi, 1995’te tekrar dediler, silah bırakmadılar, 1998’de, 2006’da, 2009’da ve en son 2013’te. Her kezinde birebir cümleler. Ve artık 7. sefer gün gündemde. Pekala ne oldu evvelki 6’sında? Barış mı geldi, silahlar mı sustu, şehit haberleri mi bitti, hayır. Bu nedenle biz, geçmişten ders çıkararak diyoruz ki ’yeni süreç’ diyorsanız, evvel ’eski hataların’ olmayacağını garanti altına alın. Ayrıyeten illa tahlil mü arıyorsunuz, o vakit adres belirlidir Ankara’dır, makam Gazi Meclis’tir, temsilci aziz millettir” formunda konuştu.

“Gündüz jenerasyonu programları niye hala yayında niye yasaklamıyorsunuz”

Gündüz nesli programlarıyla ilgili harekete geçilmesi gerektiğini kaydeden Arıkan, “Madem derdiniz toplumu ve aileyi korumak, soruyorum sayın yetkililer, o zaman gündüz nesli programları niye hala yayında niye yasaklamıyorsunuz? Her türlü ahlaksızlığı anlatan diziler niye hala televizyonlarda niye yasaklamıyorsunuz? Toplumsal medya hesaplarını bir talimatla kapatanlar, muhalif kanallara milyon milyon ceza yazanlar, bu yayınları görmüyor mu? Bir de bu yılı ‘Aile Yılı’ ilan ettiniz. Aile yılında dişe dokunur bir icraat yapmak istiyorsanız? Buyurun, Halep ordaysa arşın burada. Başta kendi kanallarınız olmak üzere bu şekil programların hepsine son verin, biz de samimiyetinize inanalım. O denli palavradan soruşturma ihtar kınama falan da istemiyoruz” tabirlerini kullandı.

Gençler için sanal bahis ve kumarın bir tehlike oluşturduğunu tabir eden Arıkan, “Hatırlayacaksınız, 1997’de Ulusal Görüş iktidarı kumarhaneleri kapatmıştı. Zira hem aileye, hem topluma hem de gençlere ziyan veriyordu. Hatta makinalara ‘tek kollu canavar’ benzetmesi yapılıyordu. Artık o denli bir noktaya geldik ki o canavar tüm Türkiye’yi sarmış durumda. Her insanımızın, her gencimizin cebine bu kumarhaneler rahatça girebiliyor. Ve bunu engelleyecek tek bir adım atılmıyor. Bir kuşak emekle değil, bahtla kazanmanın hayaline hapsedildi. Bu da yalnızca ekonomik bir sorun değil, ahlaki bir çöküştür” dedi.

“Buradan bir kere daha davette bulunuyorum” sözlerine yer veren Arıkan, “Asgari fiyata artış yapmak için yıl sonunu beklemeyin, emekli için memur için kamu personelleri için Temmuz’u beklemeyin. Enflasyon kayıplarını telafi edecek biçimde, fiyatlar bir an önce güncellenmelidir ve gerekli artırımlar yapılmalıdır.Bakınız tam 1 ay sonra mübarek Kurban Bayramı’nı idrak edeceğiz. Geçen bayram, Sayın Erdoğan 4 bin TL ikramiye için ‘daha ne olacak’ demişti. Biz söyleyelim, vu bayram emekliye bir tam maaş ikramiye olacak. Olmak zorunda, öbür yolu yok. ‘Paramız yok’ falan demeyin, hiç lafı eveleyip gevelemeyin. Emekliye bir maaş ikramiye verin; emeklinin ahını değil, duasını alın” diye konuştu.

Saadet Partisi olarak yeni bir stratejik aklın kurucusu ve yürütücüsü olmanın vakti geldiğini kaydederek, “Büyük bir gururla söylüyorum ki Saadet Partisi teşkilatları Türkiye’nin en güçlü teşkilatıdır. Bunu bilerek ve inanarak söylüyorum. Çünkü Saadet Partisi, ‘iman varsa imkan vardır’ diyenlerin partisidir. Ve biliyorum ki yaşanabilir bir Türkiye’yi, Yine büyük Türkiye’yi ve adil bir dünyayı bizler kuracağız. Ülkemizde yaşanan her yeni kriz, bölgemizdeki her yeni tansiyon, bize gösteriyor ki artık tarihin akışı hızlanmıştır. Ve bu sürat, bizden daha net kararlar, daha yürekli adımlar istemektedir. Bakınız, muhalefet erken seçim davetleri yapıyor, iktidar ise sessiz. Lakin vakit zaman iktidar kanadından gelen bildiriler, seçimin öne çekebileceğine işaret ediyor. Erken ya da vaktinde, fark etmez. Türkiye’de seçimler hala sorunlu, hala adaletsiz, hala inanç vermekten uzak. Bilhassa 50+1 düzenlemesi uygulamada olduğu sürece, sorunlar devam edecek. İşte bu yüzden biz, yalnızca seçime hazırlanmakla kalamayız. Seçim sisteminin dayattığı dar kalıpları da aşmak zorundayız. Artık bu söyleyeceğime dikkat buyurunuz. Ulusal görüş tarihi boyunca tüm ittifaklarının stratejik aklı, kurucusu ve yürütücüsü olmuştur. Biz de diyoruz ki 56 yıllık geçmişimizin ufkuyla, teşkilatımızın gücüyle, yeni kuşak siyasetimizle, yeni bir stratejik aklın kurucusu ve yürütücüsü olmanın vakti gelmiştir” halinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

AB destekli proje ile Karadeniz lojistik ağının yol haritası belirleniyor

ab destekli proje ile karadeniz lojistik aginin yol haritasi belirleniyor bjfYPvi2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2026 20:07 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) koordinatörlüğünde Avrupa Birliği desteğiyle yürütülen BSB-LOGINET Projesi kapsamında, Karadeniz Havzası’nda lojistik sektörünün mevcut durumunu, ihtiyaçlarını ve gelişim alanlarını belirlemek amacıyla hazırlanacak “Karadeniz Lojistik İhtiyaç Analizi ve Eylem Planı” çalışması için kapsamlı bir saha araştırması yapıldı.

Interreg VI-B NEXT Karadeniz Havzası Programı kapsamında Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen BSB-LOGINET- Karadeniz Havzası Sürdürülebilirlik Lojistik ve İşbirliği Ağı Projesi, Samsun, Varna ve Acara arasında lojistik sektöründe sınır ötesi iş birliğini güçlendirmeyi, kurumlar arası karşılıklı güveni artırmayı, dijitalleşme ve sürdürülebilir lojistik alanlarında ortak çözümler geliştirmeyi hedefliyor. Samsun TSO tarafından yürütülen proje kapsamında hazırlanacak “Karadeniz Lojistik İhtiyaç Analizi ve Eylem Planı” çalışması hizmetini alan Prof. Dr. Mehmet Tanyaş ve ekibi ile Samsun TSO proje ekibi, sektörün sahadaki gerçek ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek amacıyla yoğun bir ziyaret programı gerçekleştirdi.

Karadeniz lojistik ekosistemi sahada incelendi

Bu kapsamda; Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Samsun Üniversitesi (SAMÜ), Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı IX. Bölge Müdürlüğü, Samsun Gümrük Müdürlüğü, TCDD/Samsun Lojistik Merkezi, Toprak Mahsulleri Baş Müdürlüğü, Samsun Ticaret Borsası, Samsun Limanı gibi kurumlar, meslek kuruluşları ve lojistik sektörünün önemli paydaşları ziyaret edildi. Ayrıca liman işletmeleri, taşımacılık, depolama, dış ticaret, gümrükleme ve lojistik hizmetleri alanlarında faaliyet gösteren firmalarla da birebir görüşmeler yapıldı. Yaklaşık 50 firma ve kurum ziyareti kapsamında gerçekleştirilen mülakatlarda; Karadeniz lojistik ağının güçlü yönleri, mevcut darboğazlar, altyapı ve bağlantı ihtiyaçları, dijitalleşme kapasitesi, sınır ötesi ticaret imkânları ve sürdürülebilir lojistik uygulamaları değerlendirildi.

Saha verileri bölgesel lojistik stratejisine dönüşecek

Saha çalışmalarından elde edilen veriler, Samsun’un lojistik potansiyelinin yanı sıra Karadeniz havzasının bölgesel ticaret ve taşımacılık kapasitesine ilişkin kapsamlı bir analiz yapılmasına katkı sağlayacak. Çalışma sonucunda hazırlanacak İhtiyaç Analizi ve Eylem Planı ile lojistik süreçlerin daha verimli, sürdürülebilir, dijitalleşmeye açık ve sınır ötesi iş birliğini destekleyen bir yapıya kavuşturulması amaçlanıyor. Aynı çalışma, proje ortakları Varna Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Bulgaristan’da, Acara Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ise Gürcistan’da eş zamanlı olarak yürütülüyor. Böylece Samsun, Varna ve Acara’da elde edilen saha verileri karşılaştırmalı olarak analiz edilerek Karadeniz havzası için ortak bir lojistik vizyon ve uygulanabilir bir yol haritası oluşturulacak.

Üç bölgeden toplanan veriler ortak vizyona dönüşecek

BSB-LOGINET Projesi ile Samsun TSO koordinasyonunda, Samsun’dan Varna’ya, Acara’dan tüm Karadeniz’e uzanan güçlü, sürdürülebilir ve dijitalleşen bir lojistik iş birliği ağı kurulması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin