Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Kasım, 2016 14:38 tarihinde yayınlandı
0

S TSO Başkanı Acar, Vergi Borcu Yapılandırmasını Hatırlattı “GEÇ KALMAYIN”

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sami Acar vergi yapılandırmaları ile ilgili uyarılarda bulundu.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Acar; “ Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 6736 sayılı Kanun 19/08/2016 tarihli ve 29806 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış ve Söz konusu Kanun ile, 30 Haziran tarihi itibariyle gecikmiş vergi borçlarında Yurt İçi ÜFE oranında güncelleme, Motorlu Taşıtlar Vergisi ve Trafik Para Cezalarında önemli indirim, Peşin ödemelerde Yurt İçi ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca %50 indirim, Vergi aslına bağlı olmayan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarının %50’sinin silinmesi, Varlık Barışı, Vergi ihtilaflarının sulh yoluyla sonlandırılmasında %80’e varan indirim, İşletme kayıtlarının cezasız ve faizsiz olarak gerçek duruma uygun hale getirilmesi, Eczanelerde cezasız faizsiz stok düzeltme, Matrah ve vergi artırımında vergi incelemesinden muafiyet, İnceleme ve tarhiyat safhasındaki borçlar için yapılandırma, Beyan edilmemiş gelirler ve kazançlar için pişmanlıkla cezasız ve faizsiz beyan, Yapılandırılan borçları kredi kartı ile ödeme, 552 sayılı Kanun kapsamında devam eden borçların yeniden yapılandırılması, Vadesi 31.12.2011 tarihinden önce olan 50 TL ve altındaki borçların silinmesi, gibi çok önemli imkanlar getirilmiş ve bu kanunundan yararlanmanın son günü 31 Ekim olarak açıklanmıştı. Kanundan daha fazla vatandaşlımızın faydalanabilmesi için vergi yapılandırmasının son günü 25 Kasım 2016 tarihine uzatıldı. Ayrıca odamız üyelerinin aidat borçlarının faizleri silinerek anapara üzerinden 6 eşit taksitle yapılandırılacaktır. Borcu olan vatandaşlarımızın geç kalmadan son başvuru tarihi olan 25 Kasım’dan önce borçlarını yapılandırmalarını tavsiye ediyorum ”dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
WhatsApp Image 2026 06 06 at 13.46.15
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
06 Haziran, 2026 13:56 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu Belediye Başkanı Köse’den Karabük’ün il oluşunun 31. yılı mesajı

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Karabük’ün il statüsü kazanmasının 31. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Köse, yayımladığı yazılı mesajda, Karabük’ün Türkiye’nin sanayileşme hamlesindeki tarihi rolüne ve taşıdığı öneme vurgu yaptı.

Karabük’ü “Emeğin ve Alın Terinin Başkenti” olarak nitelendiren Köse, kentin il oluşunun 31. yıl dönümünü büyük bir gururla kutladıklarını belirtti.

Köse, mesajında şunları kaydetti:

“Karabük, Türkiye’nin ağır sanayi hamlesine öncülük eden Demir Çelik Fabrikaları ile ülkemizin kalkınmasında tarihi bir rol oynamış; etrafında şekillenen yaşamla modern bir Cumhuriyet kentine dönüşmüştür. Bizler de Dünya Miras Kenti Safranbolu olarak, bu büyük ailenin en kıymetli parçalarından biri olmanın haklı gururunu taşıyoruz. Sanayinin gücü ile tarihin ve kültürün zarafetini harmanlayan bu eşsiz coğrafya, dün olduğu gibi bugün de ülkemize değer katmaya devam etmektedir.”

Cumhuriyet kenti Karabük’ü daha aydınlık yarınlara taşımanın ortak bir sorumluluk olduğunun altını çizen Köse, kentin gelişimine emek veren ve değer katan tüm vatandaşlara sevgi ve saygılarını iletti.

Bizi sosyal medyadan takip edin