RTÜK Üyesi Güçer KBÜ Kürsü'de Konuştu - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
rt
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
11 Kasım, 2025 10:54 tarihinde yayınlandı
0
0

RTÜK Üyesi Güçer KBÜ Kürsü’de Konuştu

RTÜK Üyesi Dr. Deniz Güçer, Karabük Üniversitesinde düzenlenen “Ekranların Dili, Toplumun Kimliği: RTÜK, Medya ve Türk Toplumu” başlıklı söyleşide, medyanın toplumsal kimlik üzerindeki etkilerini anlattı.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Bilim İletişimi Ofisi tarafından KBÜ Kürsü etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Ekranların Dili, Toplumun Kimliği: RTÜK, Medya ve Türk Toplumu” başlıklı söyleşide Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi Dr. Deniz Güçer, öğrencilerle bir araya geldi.

Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Prof. Dr. Sadettin Ökten Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, Genel Sekreter Lütfü Köm, dekanlar, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

“ALGI KİŞİLERİN VE KURUMLARIN YERİNİ BELİRLİYOR”

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, iletişim alanının çağımızın en önemli sahalarından biri haline geldiğini vurguladı.

Kırışık, algının artık kişiler ve kurumlar üzerinde belirleyici bir unsur haline geldiğini, olumsuz algıların ise bireylerin itibarını, kurumların başarısını ve milletlerin onurunu zedeleyebildiğini ifade etti.

Rektör Kırışık, artan negatif sosyal mühendislik faaliyetlerinin topluma güveni zedelediğini belirterek, “Batılı toplumlarda iyi örneklerle pozitif sosyal mühendislik yapılırken bizde çoğu zaman tersi yaşanıyor. Biz de olumlu medya örneklerini ön plana çıkararak topluma moral aşılamalıyız.” ifadelerini kullandı.

Tüm bu olumsuzluklara karşı üniversite olarak çözüm üretme sorumluluğuyla hareket ettiklerini belirten Kırışık, Karabük Üniversitesi Kamu Politikaları Araştırma ve Geliştirme Merkezi (KAPGEM) tarafından hazırlanan “Dezenformasyonla Mücadele Politika Raporu”nun kamuoyuna ilan edildiğini belirterek çalışmanın önemine dikkat çekti.

“MEDYA TOPLUMUN KİMLİĞİNİ ŞEKİLLENDİRİYOR”

Açılış konuşmasının ardından RTÜK Üyesi Dr. Deniz Güçer, “Ekranların Dili, Toplumun Kimliği: RTÜK, Medya ve Türk Toplumu” başlıklı söyleşisini gerçekleştirdi.

Sunumuna “Ne İzledik, Ne İzliyoruz?” adlı video gösterimiyle başlayan Güçer, geçmişten günümüze televizyon programları, diziler ve haber yayınlarından kesitler sunarak medyanın tarihsel dönüşümünü anlattı.

“Medya sadece bilgi aktaran bir araç değil, toplumun kimliğini şekillendiren güçlü bir unsurdur. Ekranlarda kullanılan dil, toplumun değerlerini, düşünce biçimini ve kültürel yapısını doğrudan etkiler.” diyen Güçer, RTÜK’ün yayıncılıkta etik ilkeleri koruma ve medya okuryazarlığını geliştirme çalışmalarına da değindi.

“DEZENFORMASYON TOPLUMSAL BİR TEHDİT”

Dijital mecralarda hızla yayılan dezenformasyonun yalnızca bilgi kirliliği değil, aynı zamanda toplumsal birlik ve güven açısından da ciddi bir tehdit oluşturduğunu vurgulayan Dr. Güçer, doğru, tarafsız ve etik yayıncılığın önemine dikkat çekti. Söyleşi, soru-cevap bölümünün ardından KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın RTÜK Üyesi Dr. Deniz Güçer’e teşekkür belgesi ve Türk bayrağı takdim etmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
vqvqvqvq
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
27 Nisan, 2026 13:46 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te bir yanda ziyaret diğer yanda bilgilendirme

Karabük’te faaliyetlerini sürdüren Özçelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz ve sendika yönetimi, hem işyeri ziyaretlerini hem de toplu sözleşme süreçlerine ilişkin bilgilendirme çalışmalarını eş zamanlı olarak sürdürüyor.

Sendika yönetimi, bir yandan yetkili oldukları işyerlerinde devam eden toplu iş sözleşmesi süreçleri hakkında çalışanlara bilgi verirken, diğer yandan da KARDEMİR bünyesinde görev yapan emekçileri çalıştıkları alanlarda ziyaret ederek sorun ve taleplerini yerinde dinliyor.

Şube Başkanı Kenan Yılmaz yaptığı açıklamada, “Bir yandan KARDEMİR’de çalışan emekçi kardeşlerimizin sorunlarını dinlerken, diğer yandan Karabük’te yetkili olduğumuz haddehaneleri ziyaret ederek devam eden toplu sözleşme süreçleri hakkında bilgilendirmelerde bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin