blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Kasım, 2025 16:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

RTÜK Üyesi Güçer KBÜ Kürsü’de Konuştu: “Medya Toplumun Kimliğini Şekillendiriyor”

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi Dr. Deniz Güçer, Karabük Üniversitesinde düzenlenen "Ekranların Lisanı, Toplumun Kimliği: RTÜK, Medya ve Türk Toplumu" başlıklı söyleşide medyanın toplumsal kimlik üzerindeki tesirlerini anlattı.
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Bilim Bağlantısı Ofisi tarafından KBÜ Kürsü aktiflikleri kapsamında düzenlenen söyleşide RTÜK Üyesi Dr. Deniz Güçer, öğrencilerle bir ortaya geldi. Aktiflik, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Prof. Dr. Sadettin Ökten Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Programa, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, Genel Sekreter Lütfü Köm, dekanlar, akademik ve idari işçi ile çok sayıda öğrenci katıldı.
"Algı, Şahısların ve Kurumların Yerini Belirliyor"
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, bağlantının çağımızın en kıymetli alanlarından biri haline geldiğini vurguladı.
Prof. Dr. Kırışık, "Algı artık şahıslar ve kurumlar üzerinde belirleyici bir öge haline geldi. Olumsuz algılar, bireylerin prestijini, kurumların muvaffakiyetini ve milletlerin onurunu zedeleyebiliyor." dedi.
Artan negatif toplumsal mühendislik faaliyetlerinin topluma inancı zedelediğini belirten Kırışık, "Batılı toplumlarda düzgün örneklerle müspet toplumsal mühendislik yapılırken bizde birçok vakit karşıtı yaşanıyor. Olumlu medya örneklerini ön plana çıkararak topluma moral aşılamalıyız." tabirlerini kullandı.
Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesi Kamu Siyasetleri Araştırma ve Geliştirme Merkezi (KAPGEM) tarafından hazırlanan "Dezenformasyonla Gayret Siyaset Raporu"nun kamuoyuna sunulduğunu belirterek çalışmanın kıymetine dikkat çekti.
"Medya, Toplumun Kimliğini Şekillendiriyor"
Açılış konuşmasının akabinde RTÜK Üyesi Dr. Deniz Güçer, "Ekranların Lisanı, Toplumun Kimliği: RTÜK, Medya ve Türk Toplumu" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.
Sunumuna "Ne İzledik, Ne İzliyoruz?" isimli görüntü gösterimiyle başlayan Güçer, geçmişten günümüze televizyon programları, diziler ve haber yayınlarından örnekler sunarak medyanın tarihî dönüşümünü anlattı.
"Medya yalnızca bilgi aktaran bir araç değil, toplumun kimliğini şekillendiren güçlü bir ögedir. Ekranlarda kullanılan lisan, toplumun kıymetlerini, niyet biçimini ve kültürel yapısını direkt tesirler." diyen Güçer, RTÜK’ün yayıncılıkta etik prensipleri müdafaa ve medya okuryazarlığını geliştirme çalışmalarına da değindi.
"Dezenformasyon Toplumsal Bir Tehdit"
Dijital mecralarda süratle yayılan dezenformasyonun sadece bilgi kirliliği değil, tıpkı vakitte toplumsal birlik ve inanç açısından önemli bir tehdit oluşturduğunu söz eden Dr. Güçer, doğru, tarafsız ve etik yayıncılığın kıymetine vurgu yaptı.
Söyleşi, soru-cevap kısmının akabinde KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın RTÜK Üyesi Dr. Deniz Güçer’e teşekkür evrakı ve Türk bayrağı takdim etmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Şubat, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Isınmak için yaktığı ateş, yangına neden oldu

Düzce merkeze bağlı Aziziye Mahallesi’nde 3 katlı bir binanın giriş katında İ. A. isimli şahıs ısınmak için yaktığı ateşten sıçrayan kıvılcımlar yangına neden oldu. Daire oturulamaz hale gelirken çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındı.
Yangın, gece saatlerinde Aziziye Mahallesi’nde Oğuz sokakta bulunan 3 katlı binanın giriş katında, İ. A.’nın yaşadığı dairede çıktı. Edinilen bilgilere göre İ. A. isimli şahıs yaşadığı dairede havanın soğuk olması sebebiyle ateş yaktı. Ancak kıvılcımlar evin içine sıçradı. Kısa sürede büyüyen alevlere müdahale edemeyen İ. A. durumu hemen üst katta bulunan abisi Zeki Akkaya’ya haber verdi. Abi Zeki Akkaya’nın 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaptığı ihbar üzerine olay yerine İtfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri alevlere kısa sürede müdahale ederek yangının üst katlara sıçramadan kontrol altına aldı.
Üst katta oturan İ. A.’nın ağabeyi Zeki Akkaya, yangına ilişkin yaptığı açıklamada, "Kardeşim bize geldi, ev yanıyor dedi, ortadan kayboldu. Evin içinde ateş yakmış muhtemelen, ondan çıktı yangın" diye konuştu.
Ölen ya da yaralananın olmadığı olayda, yangının çıktığı daire kullanılmaz hale geldi. Polis ekipleri yangın ile ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin