Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Şubat, 2024 20:36 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Romanya’dan Kastamonu’ya kadar sürüklenerek karaya oturan geminin yükü boşaltılmaya başlandı

Romanya açıklarında kontrolden çıkması sonrasında Kastamonu açıklarına kadar sürüklenen ve Kastamonu açıklarında karaya oturan gemide bulunan yükün boşaltımına başlandı.
Trabzon Limanı’ndan Ukrayna Chornomorsk Limanı’na 6 bin 497 ton üre taşıyan Palau bayraklı Nordea Star adlı gemi, 15 Ocak’ta Karadeniz’in Romanya kıyılarında seyir halindeyken yükünün kayması neticesinde kontrolden çıkarak sürüklenmeye başlamıştı. 16’sı Suriye uyruklu, 1’i Mısır uyruklu 17 mürettebat tahliye edilirken, Kastamonu açıklarına kadar sürüklenen gemi karaya oturmuştu. Cide ilçesi açıklarında kıyıya yakın bir bölgede yan yatan gemi, İlyasbey köyü limanına sigorta şirketi tarafından römorkörler yardımıyla çekildi. Limana demirleyen gemide bulunan 6 bin 497 ton ürenin boşaltılmasına başlandı. Vinçler yardımıyla çuvallara boşaltılan üre, römorkörler yardımıyla İnebolu Limanına taşınıyor.

Boşaltma işleminin tamamlanmasıyla birlikte hasar tespit çalışmasının yapılacağı ve yüzer vaziyete getirildikten sonra geminin armatöre teslim edileceği öğrenildi. Ayrıca İnebolu Limanına taşınan ürenin de Ukrayna’ya gönderileceği belirtildi.
Öte yandan, bölgede TCSG 96 İnebolu Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekipleri, geminin çevresinde tedbir amaçlı devriye atarak kontrollerini sürdürüyor.

blank
Asuman Doğan tarafından
10 Mart, 2025 13:27 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Geleceğin Şampiyonları Yetişiyor

Karabük'te 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Türkiye Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında geleceğin şampiyonlarının test ve ölçümleri Yenişehir Merkez Spor Salonu’nda başladı.

Program, genç yetenekleri keşfetmek ve onları doğru branşlara yönlendirmek amacıyla titizlikle yürütülüyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürü  Coşkun Güven, beraberinde Spor Hizmetleri Müdürü İsmail Özcan ve Şube Müdürü Lokman Mollaoğulları ile birlikte yetenek taraması programını ziyaret etti. Antrenörlerden yapılan testler hakkında bilgi alan Güven, antrenörlere çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven¸ "Sporun tabana yayılması ve çocuklarımızın yeteneklerine uygun branşlara yönlendirilmesi bizim için çok önemli. Burada yapılan testler, çocuklarımızın fiziksel ve motor becerilerini analiz ederek onları en uygun spor dallarına yönlendirmemizi sağlıyor. Geleceğin milli sporcularını yetiştirmek için büyük bir özveriyle çalışıyoruz" şeklinde konuştu. Yetenek taraması sürecinde, çocukların hız, dayanıklılık, esneklik ve koordinasyon gibi fiziksel özellikleri ölçülerek en uygun spor branşlarına yönlendirilmeleri sağlanıyor.

Programa katılan gençler ve aileleri, sürecin sağladığı fırsatlardan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.