Rölyef  Sanatçılarından Depremzedelere Katkı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Şubat, 2023 13:54 tarihinde yayınlandı
0
0

Rölyef  Sanatçılarından Depremzedelere Katkı

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremin ardından başlatılan yardım kampanyalarına Türkiye’nin her yerinden destek gelirken, Karabük’ün Safranbolu ilçesinde 7 arkadaş rölyef sergisi açarak gelirini depremzedelere bağışlama kararı aldı.
Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları’ndan (KARDEMİR) emekli olan Rüstem Deniz ve 6 arkadaşı, hobi olarak rölyef sanatı kursuna başladı. Kendilerini bu alanda geliştiren 7 arkadaş, Safranbolu ilçesinde bulunan Cıngıllıoğlu Sanat Galerisi’nde rölyef sergisi açtı. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen depremin ardından Türkiye genelinde başlatılan yardım kampanyalarına destek olmak isteyen 7 arkadaş, sergiden elde edecekleri geliri depremzedelere bağışlama kararı aldı. Deniz, gazetecilere yaptığı açıklamada emekli olduktan sonra arkadaşlarıyla birlikte rölyef kursuna başladıklarını belirtti. Deniz, “Rölyef sanatının bize iyi geldiğini düşündük, elimiz de yatkın. Biz yeteri kadar poster alıyoruz, bunları üst üste koyarak üç boyutlu hale getiriyoruz. Bunları daha sonra vatandaşın ilgisine sunuyoruz. Hobilerimizi şu anda depremzedeler için kullanmaya çalışıyoruz” dedi.
Müsait zamanlarında üç boyutlu resimler yapmaya çalıştıklarını ifade eden Deniz, “6 Şubat’ta bir afet yaşadık. Bu depremde milletimizin yardımlaşması yüksek olduğundan belirli bir yardımlaşmaya girdiler. Biz de 6-7 arkadaş kendi aramızda bu yardımlaşmaya bizim de katkımız olsun diye bu kağıt rölyef sergisini açmaya karar verdik. Burada 35-40’a yakın bir resmimiz var. İyi bir satış olur ve bizim de bu yardımlaşmaya katkımız olur. Fiyat aralığı bin lira ile 2 bin 500 arasında değişiyor” diye konuştu.
Sergi, 27 Şubat Pazartesi gününe kadar açık olacak. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda genc kizin organlari 4 kisiye umut oldu 8QWHkdlM
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Nisan, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da genç kızın organları 4 kişiye umut oldu

Samsun’da kalbi duran ve beyin ölümü gerçekleşen 24 yaşındaki genç kızın bağışlanan organları, 4 hastaya umut oldu.

Edinilen bilgiye göre, 24 yaşındaki Mihriban Okur’un kalbinin durmasının ardından hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Genç kızın vefatının ardından sağlık ekipleri, aileyle görüşerek organ bağışı konusunda izin talep etti. Ailenin onay vermesi üzerine Samsun Şehir Hastanesi’nde gerçekleştirilen operasyonla Okur’un bir böbreği, karaciğeri ve iki korneası başarıyla alındı. Alınan organlardan böbrek Malatya’daki bir hastaya, karaciğer İstanbul’daki bir hastaya nakledilmek üzere gönderildi. Korneaların ise Samsun tedavi gören hastalara umut olduğu öğrenildi.

Acılı aile fertlerinden teyze Saniye Kurnaz Uysal, organ bağışının önemine dikkat çekerek, “Organlar inşallah gidecek insanlara şifa olur. Allah o insanlara uzun ömürler versin. Bir yandan acımız var, bir yandan da insanlara can olduğu için sevinçliyiz” dedi.

Amca Refaettin Okur ise, “Biz canımızı kaybettik. İnşallah hasta olan kardeşlerimize şifa olur. Organ bağışını ben de destekliyorum. Allah kimseye evlat acısı göstermesin” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin