Reklam
Reklam
rizenin yildiz kizlari yari finale hazirlaniyor lQ5KchwZ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Temmuz, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
0

Rize’nin yıldız kızları yarı finale hazırlanıyor

Tokat’tan Rize’ye namağlup dönen yıldız kızlar vilayet karması voleybol ekibi, Bartın’da gerçekleşecek yarı finallere hazırlanıyor.

Rize’de voleybol oynayan ve 3 kulüpten oluşturulan vilayet karması Yıldız Kızlar Voleybol Grubu, Tokat’ta başlayan Gençlik Spor Bakanlığı Anadolu Yıldızları’nın ilk etabını namağlup tamamlayarak Rize’ye döndü. Artık 8-10 Ağustos 2025 tarihleri ortasında Bartın’da gerçekleşecek yarı finallere hazırlanan Rize’nin Yıldız Kızları, buradan da muvaffakiyetle dönerek ismini finallere yazdırmak istiyor. Antrenör Gürhan Uzun ve Türker Kadıoğlu idaresinde idmanlarını gerçekleştiren 12,13 ve 14 yaşındaki atletlerden oluşan grup Rize’ye Türkiye Şampiyonluğu gururunu yaşatmak istiyor.

Türkiye Şampiyonası’nda daha evvel birinci 8’e kadar ilerleyebildiklerini, bu yıl başarıyı daha da arttırmak istediklerini lisana getiren Voleybol Antrenörü Gürhan Uzun ise “Gençlik Spor Bakanlığının her yıl düzenlemiş olduğu Türkiye genelinde bütün federasyonlar Analig Karşılaşmaları yapılıyor. Buradaki emel gençlerin kaynaşması, pekişmesi ve seçkin sportmenler çıkarabilme ismi altında turnuvalar düzenleniyor. Bunun konut sahipliğini Gençlik Spor Bakanlığı yapıyor. Bizde Rize ili olarak Rize Gençlik Spor Vilayet Müdürlüğü’nün bünyesinde 2011- 2012 ve 2013 doğumlu voleybolcuları karma bir ekip yaparak evvel birinci ayağı Tokat’ta olan maçlara katıldık. Oradaki bütün maçları set vermeden kazanarak ismimizi yarı finale yazdırdık. Artık ise 8-10 Ağustos tarihler ortasında Bartın vilayetinde yapılacak olan Türkiye yarı finaline gideceğiz. Orada sekiz kadronun dördü finale kalacak. Hedefimiz bir evvelki Türkiye Şampiyonasında birinci sekizde kalmıştık bu sıralamayı daha da aşağıya çekmeyi hedefliyoruz” dedi.

Rize’nin Voleybol branşında yeterli bir noktada olduğuna vurgu yapan Uzun “İyiderespor’dan ve Çayeli Gençlik Spor Vilayet Müdürlüğünün spor kulübünden 3 tane sportmen aldık. Öteki sportmenler Çaykur Rizespor’un voleybolcuları. Sağ olsunlar buradan hocalarıma da teşekkür ediyorum katkılarından ötürü. Bilhassa ailelerine teşekkür etmek istiyorum. Zira bizlere çok takviyeleri oluyor hem maddi hem manevi açıdan. Ben buradan Rize’nin voleybol manasında güzel olduğunu söylemek istiyorum. Her sene okullarda olsun gerek voleybol federasyonunun faaliyetlerinde olsun çocuklar kendilerini gösteriyorlar” formunda konuştu.

13 yaşındaki sportmen Irmak Duru Çakır “İl karmalarında oynuyoruz şu an amacımız Tokat’tan bütün maçları namağlup bitirip, Bartın’a çıktık. Bartın’da büyük bir derece yapıp İzmir’e Türkiye finallerine gitmek istiyoruz. Sonrasında Türkiye finalleri var orada birinci olup Türkiye birincisi olmak istiyoruz. Rize’ye bu gururu yaşatmak istiyoruz” diye konuştu.

12 yaşındaki bir başka atlet Azra Benan Seyis ise kümelerden elde edecekleri muvaffakiyet ile Rize’ye gururlu dönmek istediklerini söz ederek “Türkiye finallerine gitmek için bu kadroya geldim, karma olarak burada oynuyorum. Türkiye finallerinde derece yapıp daha üst bir kademeye geçmek istiyorum. Büyük bir muvaffakiyetle dönmeyi planlıyoruz” sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
BDB82583 8C6B 4767 AC41 DB2A1BAA5A08
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
29 Mayıs, 2026 18:30 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

AYVALIK VE AKGÜL’DEN SAFRANOVA’YA ZİYARET

Karabük’ün tarım ve kırsal kalkınma alanındaki önemli projelerinden biri olan Lavanta Kokulu Safran Bahçesi Projesi “Safranova”, önemli isimleri ağırladı.

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevini yürüttükten sonra Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürü olarak görevine devam eden Çetin Ayvalık ile geçmiş dönem Safranbolu İlçe Tarım Müdürü ve mevcut İzmir İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Mehmet Akgül, Safranova’yı ziyaret ederek proje kapsamında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Gerçekleştirilen ziyarette heyete Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altuntepe eşlik etti. Heyet, proje hakkında bilgi alırken Safranova’nın geldiği noktayı değerlendirme fırsatı buldu.

Ziyarette konuşan Başkan Erol Altuntepe, Safranova’nın yalnızca bir tarım projesi olmadığını belirterek, kırsal kalkınma, turizm ve bölgesel marka değerine katkı sağlayan önemli bir yatırım olduğunu ifade etti.

Altuntepe açıklamasında, “Bölgemizin tarım, kırsal kalkınma ve turizm potansiyeline önemli katkılar sunan, özellikle Safranbolu safranının gelecek nesillere aktarılmasına büyük destek sağlayan Safranova’nın kuruluşundan bugüne kadar olan süreçte büyük emekleri bulunan Çetin Müdürümüz ve Mehmet Müdürümüze teşekkür ediyorum. İlimizdeki görevleri sona ermesine rağmen projeye teknik anlamda destek vermeyi sürdürüyorlar” ifadelerini kullandı.

Safranova’nın her geçen gün büyümesinden duydukları memnuniyeti dile getiren Ayvalık ve Akgül’ün, projeyi takdirle karşıladığı belirtildi.

Başkan Altuntepe ayrıca, Safranova’ya destek veren Safranbolu TSO Meclis Başkanı Cengiz Ünal, meclis üyeleri ve oda üyelerine teşekkür ederek projenin bölge adına önemli kazanımlar sunduğunu vurguladı.

Öte yandan ziyaret kapsamında, bir süredir ortak çalışmalar yürütülen yeni proje hakkında da değerlendirmelerde bulunuldu. Safranbolu’dan Bilecik ve İzmir’e uzanacak yeni projenin kısa süre içerisinde hayata geçirilmesinin planlandığı belirtilirken, detayların ise önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi.

Ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin