Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Ekim, 2023 04:12 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Rize’nin Salarha beldesinde heyelan nedeniyle 2 ev tedbir amacıyla boşaltıldı

Rize’de dün akşam sağanak yağışla beraber meydana gelen heyelandan ötürü 2 ev tedbir amacıyla boşaltıldı.
Rize’de dün akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren kuvvetli yağışlar nedeniyle maddi hasarlar oluştu. Sağanak yağışın vurduğu Salarha Beldesi’ne bağlı Kasarcılar Mahallesinde 2 katlı evde yaşayan Yaşar ve Muhammet Terzi ve aynı mahallede bulunan Tayfur ile Ahmet Tüylüoğlu’na ait ev heyelan meydana gelmesinden ötürü tedbir amacıyla boşaltıldı. Bölgede heyelanın meydana gelmesiyle birlikte tarım arazisi de hasar gördü.
Heyelanın meydana gelmesiyle evleri boşaltmaya başladıklarını söyleyen Ahmet Tüylüoğlu, “Akşam saat 7-8 civarlarında yarım saat 45 dakika çok kuvvetli yağdı. Heyelanı gördüm. Aşağıda ’Yaşar ağabey bana su geliyor’ diye bağırdı. Ondan dolayı dışarı çıktım. Dışarı çıktığım zaman heyelanı gördüm. O sıra evleri boşalttılar. Ben yukarıda tek kalıyordum ama aşağıda aile vardı” diye konuştu.

“Bu şekilde evde kalınmaz çok tehlikeli”
Evin tehlikeli olduğu için kalınamayacağını ifade eden Mehmet Terzi, “Dün saat 4 buçukta yağmur başladı. Şakasız bir 5 saat aralıksız yağmur yağdı. Akıbetinde evin arka kısmında kütle dökülmeye başladı. Bütün mahallenin suları aşağıya doğru akmaya başladı. Akşam 19.30’da hanımıma dedim ’Bu eve durulmaz’. Dere gibi su geliyordu. Ben menfezleri açmaya çalışacaktım. Gittim baktım açma şansım yoktu. Bu şekilde eve kalınmaz çok tehlikeli” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ocak, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Enişte 20 gün önce kendisini tüfekle yaralayan kayınbiraderini tüfekle vurdu

Samsun’da 2 çocuk babası bir kişi 20 gün önce kendisini tüfekle yaralayan kayınbiraderini tüfekle vurarak yaraladı.
Olay, Canik ilçesi Yavuz Selim Mahallesi Muhammet İkbal Caddesi’nde 20 gün önce meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, B.M. (24), bir kişiyle kavga ettiği sırada araya girerek kavgayı ayırmak isteyen eniştesi H.Y.’ye (25) tepki gösterdi. Bunun üzerine evine giderek tüfeğini alan B.M., yeniden olay yerine gelerek eniştesine ateş açtı. Tüfekten çıkan saçmalarla sol ayağından yaralanan H.Y., olay yerine çağrılan ambulansla Gazi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayın ardından kaçan B.M., Canik İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerinin çalışması sonucu Kuzey Yıldızı Mahallesi’nde suçta kullandığı tüfekle birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan B.M., 9 Ocak’ta Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren B.M., mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ancak B.M.’nin kendisini yine vuracağını duyan enişte H.Y., dün akşam Yavuzselim Mahallesi’nde karşılaştığı kendisini vuran kayınbiraderi B.M.’ye tüfekle ateş açtı. Bacaklarından yaralanan B.M., özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Enişte H.Y. ise Canik İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Bugün Samsun Adliyesine sevk edilen enişte mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin