Rize haftasonu şiddetli yağış ile birlikte sel ve heyelana, yüksek bölümlerde ise kar yağışına maruz kalırken, bu akşam da Eylül ayında çığı yaşadı.
Çamlıhemşin ilçesine bağlı Tirovit Yaylası’nda haftasonu yağan kar sonrası meydana gelen çığ büyük tehlikeye yol açtı. Edinilen bilgilere nazaran, yaylaya 50 cm üzerinde kar düşmesi ve bugün havanın açması çığı tetiklerken, büyükbaş hayvan yüklü bir araç yoldan çıkarak uçurum kenarında asılı kaldı. Araçtaki sürücü ve yanındaki yolcular büyük panik yaşarken, olayda talih yapıtı can kaybı olmadı. Çığ nedeniyle 15 kişi ve 6 araç yayla yolunda mahsur kaldı.
Çığın tesiriyle yaylada yollar kapanırken, bölgeye AFAD, AKUT ve jandarma takımları sevk edildi. Takımların, ağır kar ve çığ riski nedeniyle şiddetli kurallarda kurtarma çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.


Rize’de yağmur, sel, kar derken şimdi de çığ
Yenice Belediyesi araç filosunu güçlendirdi
Karabük’ün Yenice ilçe Belediyesi, hizmet kapasitesini artırmak amacıyla araç filosuna yeni bir damperli kamyon kazandırdı. Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından hibe edilen araç belediye envanterine dahil edildi.
Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, belediyenin daha hızlı ve etkin hizmet sunabilmesi için makine parkını güçlendirmeye devam ettiklerini belirtti.
TBB tarafından belediyeye hibe edilen 2026 model, 5 metreküp kapasiteli ve 11 ton yük taşıma kapasitesine sahip damperli kamyonun teslim alındığını ifade eden Karakaş, aracın ilçeye hayırlı olmasını diledi.
Başkan Karakaş, “Güçlü altyapı, güçlü Yenice anlayışıyla araç parkurumuzu yenileyerek hizmet kalitemizi artırmaya devam ediyoruz. İlçemizin çehresini değiştirecek yatırımları kararlılıkla hayata geçirirken, vatandaşlarımıza daha hızlı ve kaliteli hizmet sunmayı sürdüreceğiz” dedi.

