Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Kasım, 2023 20:48 tarihinde yayınlandı
0

Rize’de heyelan nedeniyle 2 katlı evde yıkılma tehlikesi oluştu

Rize’nin Hemşin ilçesinde meydana gelen heyelanda 2 katlı evin temelinde hasar oluşurken köyü Çamlıhemşin ilçesine bağlayan yol ise ulaşıma kapandı.

Hemşin ilçesine bağlı Akyamaç köyünde de dün akşam saatlerinde etkili olan yağmur nedeniyle heyelan meydana geldi. Meydana gelen heyelanda köyde bulunan Mustafa Devrim’e ait 2 katlı evin altında toprak kayması yaşandı. Yaşanan heyelan nedeniyle evin temeli zarar gördü. Ev sahiplerinin İstanbul ilinde yaşadığından ötürü evin boş olduğu öğrenildi. Olay yerine gelen AFAD ekipleri zarar gören bina için incelemelerde bulundu. Köyden Çamlıhemşin’e giden grup yolu da heyelandan ötürü kapandı.

Ev sahiplerinin bir hafta önce İstanbul’a gittiğini ve evde kimsenin yaşamadığını ifade eden Akyamaç köyü muhtarı Mustafa Albay, “Burada 3 gün boyunca devamlı yağmur yağmasından ötürü dün sabah evimden bakınca heyelan olduğunu gördüm. Hemen gereken yerlere telefon ettim. Bütün herkes buraya geldi. AFAD bu yolu açtırma dedi. Burası Çamlıhemşin bağlantı yoludur. Aynı zamanda Çamlıhemşin’e bağlı Boğaziçi köyü var. Onlarda bu yolu kullanıyordu. Şimdilik alternatif yollar kullanılıyor. Allah’tan evin sahibi bir hafta önce İstanbul’a gitmişti. Evde oturan yoktu. Evde herhangi bir zarar yok ama tehlikeye girdi. Şuan bu evde oturulma şansı yok. Oturulmayacak diye rapor tutuldu. AFAD buranın açılırsa tehlike arz edeceğini söyledi” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta ataturk koprusu taskin riskine karsi yaya trafigine kapatildi tFJy8gjK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mayıs, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta Atatürk Köprüsü, taşkın riskine karşı yaya trafiğine kapatıldı

Tokat’ta debisi yükselen Yeşilırmak üzerindeki Atatürk köprüsü yaya trafiğine kapatıldı.

Tokat il genelinde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Yeşilırmak’ta taşkın riskine karşı ekiplerin çalışmaları gece boyunca sürdü. Irmağın taşıdığı malzeme gün boyu iş makineleriyle temizlendi. Köprü çevresinde toplanan vatandaşlar güvenlik güçleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. Ekipler, muhtemel tehlikeye karşı köprü girişlerine emniyet şeridi çekerek vatandaşların yaklaşmasına izin vermedi. Dron ile görüntülenen bölgede Yeşilırmak’taki yüksek debi ve köprü çevresindeki yoğun önlem dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin