
Artvin’in Arhavi ilçesinde düzenlenen şenlikte sahne alan Resul Dindar ve Demet Aklın ortasında gerginlik yaşandı. Demet Akalın’ın sahneye erken çıkmak istediğini söyleyen Resul Dindar, “Ben buranın çocuğuyum, ben Karadenizliyim müziğiyim, sen beni tanımıyorsun” diyince Demet Akalın sahneyi çıkarak reaksiyon gösterdi.
Artvin’in Arhavi ilçesinde bu yıl 49’uncusu düzenlenen Milletlerarası Arhavi Kültür ve Sanat Şenliği 5. gününde düzenlenen konserde Karadeniz müziğinin güçlü ismi Resul Dindar ve ünlü müzikçi Demet Akalın sahne aldı.
Sahneye birinci evvel Resul Dindar çıkarken sevilen müziklerini sevenleriyle buluşturdu. Şenlik programı kapsamında saat 20.30-22.00 ortasında Resul Dindar sahne aldı. Programa nazaran 22.00’de sahne alması gereken Akalın, konseri uzatan Dindar’a reaksiyon gösterdi.
Konser devam ederken vazifelinin Resul Dindar’ın yanına gelerek kulağına bir şeyler fısıldamasının akabinde Dindar, Demet Akalın’ın sahneyi kedisine devretmesini istediğini argüman etti.
Mikrofonu alarak sahne önüne gelen Dindar, “Size çok hoş bir şey söyleyeceğim, ne kadar yakıştığına siz karar verin. Demet Akalın Hanımefendi 22.30’da çıkmak istiyormuş, şayet çıkmazsa gidecekmiş. Benim sahnemi erken bitirmemi istiyormuş yoksa gidecekmiş. Ben buranın çocuğuyum, ben Karadeniz müziğiyim. Sen beni tanımıyorsun, benim saatim on bir” dedi.
Dindar’ın konuşmalarının akabinde sahneye çıkan Akalın, Dindar ile bir mühlet konuştuktan sonra sahneden indi.
Daha sonra sonra Dindar bir süre daha konsere devam edip inince, sahneye Akalın çıkarak sevenleriyle buluştu.


Resul Dindar ve Demet Akalın ortasında sahnede gergin anlar: “Sen beni tanımamışsın”
BİR REKOR DA YOLSUZLUKTAN !
Küresel çapta ülkelerin prestijini, etik değerlerini ve kurumsal kalitesini ölçen en saygın çalışma olan Repetition Lab (RepCore Nations) araştırmasına göre, dünyanın en saygın ilk iki ülkesi Kanada ve İsviçre’dir. G7 ülkeleri vatandaşlarının algılarına dayanarak hazırlanan bu endeks; yaşam kalitesi, şeffaf yönetim, insan hakları ve çevresel sorumluluk gibi kriterleri temel alıyor.
Dünyanın en yüksek küresel itibarına sahip en saygın 10 ülkesi şu şekilde sıralanmış;
* Kanada: Kapsayıcı sosyal politikaları, güçlü diplomasisi ve yüksek yaşam standartları ile zirvededir.
* İsviçre: Tarihsel tarafsızlığı, istikrarlı ekonomisi ve kurumsal güvenilirliği ile bilinir.
* Norveç: Güçlü sosyal devlet yapısı, şeffaflık ve çevre liderliği ile öne çıkar.
* İsveç: İnsan haklarına saygı, sürdürülebilirlik ve yüksek teknoloji üretimiyle listededir.
* Finlandiya: Eğitim sistemi, toplumsal eşitlik ve dünyanın en mutlu ülkesi olmasıyla tanınır.
* Danimarka: Güçlü etik değerleri, yolsuzlukla mücadeledeki başarısı ve yüksek refah seviyesiyle bilinir.
* Yeni Zelanda: Doğal kaynaklarını koruma başarısı, barışçıl yapısı ve iyi yönetişimiyle saygındır
* Japonya: Kültürel mirası, teknolojik inovasyonları, disiplini ve güçlü iş ahlakıyla Asya’dan ilk 10’a giren tek ülkedir
* Hollanda: Özgürlükçü sosyal yapısı, güçlü ticari ağı ve küresel hukuka katkılarıyla listeye girmiştir.
* İrlanda: Ekonomik büyümesi, misafirperver yapısı ve kültürel etkisiyle ilk 10′ da yer alıyor.
Türkiye’nin uluslararası bağımsız kuruluşlar ve endeksler tarafından yapılan değerlendirmelerde çok düşük puanlar aldığı ve zayıf performans gösterdiği; hukukun üstünlüğü, basın özgürlüğü, yolsuzlukla mücadele ve toplumsal cinsiyet eşitliği gibi birçok başlık var.
Gelir dağılımındaki adaletsizlik.
Gıda enflasyonu, Kadın cinayetleri, Çocuk istismarı, yolsuzluk gibi konularda sıralamada ülkemize hiç yakışmayan yerlerdeyiz.
Örnek vermek gerekirse, Türkiye’de kadına yönelik şiddet ve eş/partner şiddeti oranı %38 dolaylarında. Türkiye bu oranla OECD ülkeleri arasında zirvede yer alıyor
Adalet Bakanlığı istatistiklerine göre, Cumhuriyet başsavcılıklarında “Çocukların cinsel istismarı” gerekçesiyle hakkında dosya açılan şüpheli sayısı yıl bazında 67 bin 507 seviyesine kadar ulaşmış.
YOLSUZLUKTA 182 ÜLKE ARASINDA 124. SIRADAYIZ
Uluslararası Şeffaflık Örgütü tarafından yayımlanan güncel 2025 Yılı Yolsuzluk Algı Endeksi raporuna göre Türkiye, 182 ülke arasında 124. sırada yer almaktadır.Endeks detayları, puanlama durumu ve küresel sıralama verileri şu şekildedir:Türkiye’nin Mevcut Durumu ve Değişimi Güncel Puan: Türkiye bu endekste 31 puan almıştır.Sıralamadaki Gerileme: Bir önceki yıl açıklanan 2024 endeksinde 34 puanla 107. sırada yer alan Türkiye, son bir yılda 3 puan kaybederek 17 basamak gerilemiştir. Aynı Sıradaki Ülkeler: Türkiye bu endekste Cibuti, Nijer, Moğolistan, Beyaz Rusya ve Özbekistan ile aynı sırayı paylaşmaktadır.
Uzun Vadeli Düşüş: 2012 yılından bu yana puanı en sert düşen ilk üç ülkeden biri Türkiye (31 puanlık düşüş) olmuştur.Yolsuzluk Algı Endeksi Hakkında Notlar Puanlama Ölçeği: Endekste ülkeler 0 (yolsuzluğun çok yoğun olduğu) ile 100 (yolsuzluktan tamamen arınmış) arasında derecelendirilmektedir. Küresel Liderler: Endeksin en temiz ilk beş ülkesi sırasıyla Danimarka (89), Finlandiya (88), Singapur (84), Yeni Zelanda (81) ve Norveç (81) olarak listelenmiştir.
En Alt Sıradakiler: Listenin en sonlarında ise Somali (9) ve Güney Sudan (9) yer almaktadır.
Güzel ülkemin bu tablolarda utanç verici şekilde yer almasında sorumluluğu olanlar utanıyor mu acaba?
İlyas Erbay


