blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
06 Temmuz, 2025 16:01 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Rektörü Kırışık’tan Ordu Ve Giresun’da Kurumsal Ziyaretler

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversite-toplum etkileşimini pekiştirmeye yönelik temasları çerçevesinde Ordu ve Giresun'dabir dizi kurumsal ziyarette bulundu.
KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Ordu ve Giresun'da kamu ve eğitim kurumlarıyla iş birliği imkânlarını değerlendirdi.
Gerçekleştirilen görüşmelerde üniversitelerin yerel kalkınmadaki rolü, gençlerin akademik ve sosyal gelişimini destekleyecek ortak çalışmalar ile bilim temelli etkinliklere dair fikir alışverişinde bulunuldu.
Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, ilk olarak Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş’ı makamında ziyaret etti.
Görüşmede daha önce Ordu Üniversitesi ile gerçekleştirilen Sosyalfest kurumsal paydaşlık süreci çerçevesinde atılan adımlar değerlendirildi.
Bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak akademik ve bilimsel iş birliklerinin sürdürülmesi, gençlerin sosyal bilimler alanında üretimlerinin desteklenmesi ve ortak projeler geliştirilmesine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu.
Rektör Baş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Rektör Kırışık’a teşekkürlerini iletti.
Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, Ordu’daki temaslarının ardından Giresun’a geçerek burada Vali Mehmet Fatih Serdengeçti’yi makamında ziyaret etti.
Görüşmede, yükseköğretim kurumlarının bölgesel gelişim odaklı projelerde aktif rol almasının önemine dikkat çekildi. Karabük Üniversitesinin araştırma imkanları, kamu kurumlarına yönelik geliştirilen çalışmalar ve sosyal bilimler alanındaki uygulamalı projelergörüşmede ele alındı.
Giresun İl Millî Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz ile yapılan görüşmede iseüniversite ile ortaöğretim kurumları arasında kurulabilecek eğitim iş birlikleri değerlendirildi.
Ayrıca Rektör Kırışık, İl Millî Eğitim Müdürü Tokgöz'den Karabük Üniversitesi öncülüğünde 3-4 Ekim tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek Sosyalfest 2025'e proje desteği sağlamalarını da istedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Rektör Kırışık’tan Kültür ve Turizm Bakanlığına iş birliği ziyareti

Karabük Üniversitesi(KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcıları Nadir Alpaslan ve Dr. Serdar Çam’ı ziyaret etti.
Görüşmede, kültürel mirasın korunması ve turizm alanında yürütülebilecek iş birliği başlıkları ele alındı.
Ziyarette, Karabük Üniversitesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında ortak proje ve çalışma alanları değerlendirildi.
Kültürel mirasın tespiti ve korunmasına yönelik çalışmalar, turizm odaklı akademik araştırmalar, nitelikli insan kaynağının geliştirilmesine dönük projeler ve kamu politikalarına bilimsel katkı sağlayacak başlıklar gündeme geldi.
Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesi Kamu Politikaları Araştırma ve Geliştirme Merkezi (KAPGEM) tarafından hazırlanan "Türkiye Maddi Kültür Envanteri Politika Raporu"nu Bakan Yardımcıları Alpaslan ve Çam’a sundu. Raporda, Türkiye’nin maddi kültür varlıklarının tespiti, kayıt altına alınması ve sürdürülebilir politikalarla korunmasına ilişkin değerlendirmelere yer verildi.
Kırışık, ayrıca üniversite bünyesinde yürütülen eğitim, araştırma ve uygulama faaliyetlerine ilişkin bilgi paylaşarak, bölgenin kültürel ve turistik potansiyelinin akademik çalışmalarla desteklenmesinin önemine dikkati çekti.
Bakan Yardımcıları Nadir Alpaslan ve Dr. Serdar Çam ise üniversite tarafından hazırlanan bilimsel raporların kültür politikalarına katkı sunduğunu belirterek, kamu-üniversite iş birliğinin güçlendirilmesinin sektörel gelişim açısından önemli olduğunu ifade etti.
Karabük Üniversitesi, kültürel mirasın korunması ve turizmin geliştirilmesine yönelik kurumlar arası iş birliğini artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin