Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Kasım, 2023 12:12 tarihinde yayınlandı
0

Rektör Turabi açıkladı: “Turizm ile Spor Bilimleri Fakülteleri için dosyalarımızı YÖK’e sunduk”

Amasya Üniversitesi bünyesine iki yeni fakülte kazandırılması için hazırlıklar tamamlanarak adımlar atıldı. Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, “Lisans düzeyinde mezun verecek bir Turizm Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi kurulmasıyla ilgili dosyalarımızı YÖK’e sunduk” dedi.

Amasya Üniversitesi’nin 2023-2024 akademik yılı açılış programında 2023 yılı itibarı ile 70’i profesör, 101’i doçent, 263’ü doktor öğretim üyesi, 180’i öğretim görevlisi, 110’u araştırma görevlisi olmak üzere toplam 724 akademik personelin üniversitede görev yaptığını anlatan Prof. Dr. Turabi, “Üniversitemizde 10 bin643’ü önlisans, 7bin566’sı lisans, bin598’i lisansüstü olmak üzere 20 bine yakın öğrencinin en nitelikli biçimde yetişmesi için büyük bir özveriyle çalışmaktayız” diye konuştu.

Amasya Üniversitesi bünyesinde 8 fakülte, 3 enstitü, 1 yüksekokul, 8 meslek yüksekokulu ile 9 uygulama ve araştırma merkezinin bulunduğuna değinen Turabi, “Yükseköğretim Kurulunun oluruyla Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde dört lisansüstü program daha açıldı. Üniversite bünyesinde açılan yeni lisansüstü programlar ile doktora programı sayısı 17’ye, yüksek lisans program sayısı ise 51’e yükseldi. Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı Başkanlığı Peyzaj Mimarlığı Tezli Yüksek Lisans Programı, Şehir ve Bölge Planlama Anabilim Dalı Başkanlığı Şehir Planlama Tezli Yüksek Lisans Programı ile Makine Mühendisliği Anabilim Dalı bünyesinde Makine Mühendisliği Doktora Programı ve Elektrik Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı bünyesinde Elektrik Elektronik Mühendisliği doktora programları açıldı” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
IMG 5234
İsmail AKCA Avatarı
İsmail AKCA
29 Mayıs, 2026 17:31 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

CHP’de MUTLU SON, AKAY’ı da HARCADILAR

Bayram denildiğinde ilk akla; birlik, beraberlik gelir.

Ama görünen o ki Karabük’teki CHP bayramlaşmasında ne bayram vardı ne de birlik-beraberlik havası…

CHP’de Bayramlaşma değil, Hesaplaşma vardı…

Günlerdir parti içinde kaynayan kazan, bayramın ikinci günü iyice taşmış oldu. Herkesin gözü bir kişiye çevrildi;

Karabük Milletvekili Cevdet Akay’a…

İşin garibi şu…
Ankara’da çıkıp ekonomi konuşurken, bütçe açığını anlatırken, hükümete yüklenirken alkışlanan Akay, iş parti içi meseleye gelince bir anda hedef tahtasına kondu. Dün omuz omuza yürüyenler bugün dönüp oklarını Akay’a çevirdi.

Karabük siyasetini bilen bilir…
Bu şehirde adamı önce sırtına vurup överler, sonra sessiz sessiz ayağının altındaki taşı çekiverirler…

Bayramlaşma programında yaşanan görüntü de tam olarak buydu.

Sanki önceden hazırlanmış bir senaryo vardı.
Bir taraf vitrine çıkarıldı, bir taraf ise eleştiri oklarının hedefinde kaldı.

Özgür Özel’in övgüler dizdiği Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin ön plana çıkarılması tesadüf değildi. Verilen fotoğraf da verilen mesaj da çok açıktı. Parti içinde yeni bir denge kuruluyor, eski hesaplar yeniden açılıyor.

Hali hazırda; birkaç gün önce eski il başkanlarından Erdoğan Dinçel’in çıkıp milletvekilini hedef alan sözleri boşuna değildi. O açıklamalar bugün yaşananların adeta fragmanıymış.

Aslında Karabük CHP’de biz bu senaryoyu 2023 seçimleri öncesinde de seyrettik.

2023 seçimleri öncesinde kimlerin kimlere çelme taktığını, kimlerin birbirinin kuyusunu kazdığını herkes gördü. Şimdi aynı filmin yeni sahnesi oynanıyor.

Ama burada sorulması gereken esas soru şu:

Parti gerçekten iktidarla mı mücadele ediyor, yoksa kendi içinde birbirini mi yiyor?

Çünkü vatandaş pazardaki yangını konuşuyor, emekli geçim derdini konuşuyor, genç işsizliği konuşuyor…

CHP’de ise hâlâ koltuk hesabı, ekip kavgası, adam harcama operasyonu konuşuluyor.

CHP genel merkezinde bugün yaşanan Kılıçdaroğlu – Özel koltuk savaşının yansımasını Karabük CHP fırsat bildi, Cevdet AKAY’ın yukarıdan dayatma ile gönderildiği iddia edenler ve Milletvekilliğini hazmedemeyenler adam yeme operasyonuna başladı.

Başardı mı?

Kesinlikle başardı…

Bugün AKAY’ı HARCADILAR, şimdi sıradaki KİM?