Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Kasım, 2023 12:12 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Rektör Turabi açıkladı: “Turizm ile Spor Bilimleri Fakülteleri için dosyalarımızı YÖK’e sunduk”

Amasya Üniversitesi bünyesine iki yeni fakülte kazandırılması için hazırlıklar tamamlanarak adımlar atıldı. Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, “Lisans düzeyinde mezun verecek bir Turizm Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi kurulmasıyla ilgili dosyalarımızı YÖK’e sunduk” dedi.
Amasya Üniversitesi’nin 2023-2024 akademik yılı açılış programında 2023 yılı itibarı ile 70’i profesör, 101’i doçent, 263’ü doktor öğretim üyesi, 180’i öğretim görevlisi, 110’u araştırma görevlisi olmak üzere toplam 724 akademik personelin üniversitede görev yaptığını anlatan Prof. Dr. Turabi, "Üniversitemizde 10 bin643’ü önlisans, 7bin566’sı lisans, bin598’i lisansüstü olmak üzere 20 bine yakın öğrencinin en nitelikli biçimde yetişmesi için büyük bir özveriyle çalışmaktayız” diye konuştu.
Amasya Üniversitesi bünyesinde 8 fakülte, 3 enstitü, 1 yüksekokul, 8 meslek yüksekokulu ile 9 uygulama ve araştırma merkezinin bulunduğuna değinen Turabi, “Yükseköğretim Kurulunun oluruyla Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde dört lisansüstü program daha açıldı. Üniversite bünyesinde açılan yeni lisansüstü programlar ile doktora programı sayısı 17’ye, yüksek lisans program sayısı ise 51’e yükseldi. Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı Başkanlığı Peyzaj Mimarlığı Tezli Yüksek Lisans Programı, Şehir ve Bölge Planlama Anabilim Dalı Başkanlığı Şehir Planlama Tezli Yüksek Lisans Programı ile Makine Mühendisliği Anabilim Dalı bünyesinde Makine Mühendisliği Doktora Programı ve Elektrik Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı bünyesinde Elektrik Elektronik Mühendisliği doktora programları açıldı” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ocak, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Başkan Çetinkaya Ankara Caddesi’nde esnaf ve vatandaşlarla buluştu

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, kentin önemli ticaret ve sosyal akslarından biri olan Ankara Caddesi’nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.
Cadde üzerindeki iş yerlerini tek tek ziyaret eden Başkan Çetinkaya, esnafın talep ve beklentilerini dinleyerek yürütülen belediye çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ziyaret kapsamında vatandaşlarla da sohbet eden Çetinkaya, günlük yaşama ilişkin görüş ve önerileri dinleyerek taleplerin ilgili birimlerce değerlendirilmesi için not alınmasını sağladı.
Ziyarete ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Özkan Çetinkaya, şehir yönetiminde sahada olmayı ve istişare kültürünü esas aldıklarını belirterek, "Karabük’te hizmet anlayışımızın merkezinde hemşehrilerimiz yer alıyor. Esnafımızdan ve vatandaşlarımızdan aldığımız her geri bildirim, şehrimizin geleceğine dair attığımız adımlarda yol gösterici oluyor. Daha düzenli ve daha yaşanabilir bir Karabük için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz" dedi.
Başkan Çetinkaya, kamuoyunda yer alan bazı iddialara da açıklık getirerek Ankara Caddesi’ne ilişkin "yıkım" haberlerinin gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Ankara Caddesi için bir planlama sürecinin yürütüleceğini ancak herhangi bir yıkımın söz konusu olmadığını ifade eden Çetinkaya, Cumapazarı mevkiinde kentsel dönüşüm çalışmalarının başlayacağını, sürecin vatandaşların hakları gözetilerek ve istişare içerisinde yürütüleceğini kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin