Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Kasım, 2023 12:12 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Rektör Turabi açıkladı: “Turizm ile Spor Bilimleri Fakülteleri için dosyalarımızı YÖK’e sunduk”

Amasya Üniversitesi bünyesine iki yeni fakülte kazandırılması için hazırlıklar tamamlanarak adımlar atıldı. Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, “Lisans düzeyinde mezun verecek bir Turizm Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi kurulmasıyla ilgili dosyalarımızı YÖK’e sunduk” dedi.
Amasya Üniversitesi’nin 2023-2024 akademik yılı açılış programında 2023 yılı itibarı ile 70’i profesör, 101’i doçent, 263’ü doktor öğretim üyesi, 180’i öğretim görevlisi, 110’u araştırma görevlisi olmak üzere toplam 724 akademik personelin üniversitede görev yaptığını anlatan Prof. Dr. Turabi, "Üniversitemizde 10 bin643’ü önlisans, 7bin566’sı lisans, bin598’i lisansüstü olmak üzere 20 bine yakın öğrencinin en nitelikli biçimde yetişmesi için büyük bir özveriyle çalışmaktayız” diye konuştu.
Amasya Üniversitesi bünyesinde 8 fakülte, 3 enstitü, 1 yüksekokul, 8 meslek yüksekokulu ile 9 uygulama ve araştırma merkezinin bulunduğuna değinen Turabi, “Yükseköğretim Kurulunun oluruyla Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde dört lisansüstü program daha açıldı. Üniversite bünyesinde açılan yeni lisansüstü programlar ile doktora programı sayısı 17’ye, yüksek lisans program sayısı ise 51’e yükseldi. Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı Başkanlığı Peyzaj Mimarlığı Tezli Yüksek Lisans Programı, Şehir ve Bölge Planlama Anabilim Dalı Başkanlığı Şehir Planlama Tezli Yüksek Lisans Programı ile Makine Mühendisliği Anabilim Dalı bünyesinde Makine Mühendisliği Doktora Programı ve Elektrik Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı bünyesinde Elektrik Elektronik Mühendisliği doktora programları açıldı” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çorum’da yaşlı kadın evinde ölü bulundu

Çorum’un Alaca ilçesinde yakınlarının haber alamadığı yaşlı bayan, yalnız yaşadığı konutunda meyyit bulundu.
Olay, Alaca ilçesi Günhan Mahallesi Sakarya Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgilere nazaran, 80 yaşındaki Makbule Susam’dan bir müddettir haber alamayan yakınları, durumu 112 Acil Davet Merkezine bildirdi. İhbar üzerine yaşlı bayanın adresine polis ve sıhhat takımları sevk edildi. Konuta giren takımlar, yaşlı bayanın hayatını kaybettiğini belirledi. Yapılan incelemelerin akabinde Makbule Susam’ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere Alaca Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Susam’ın kesin vefat sebebi yapılacak otopsi sonucunda belirlenecek.
Ekipler olayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin