Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Kasım, 2023 12:12 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Rektör Turabi açıkladı: “Turizm ile Spor Bilimleri Fakülteleri için dosyalarımızı YÖK’e sunduk”

Amasya Üniversitesi bünyesine iki yeni fakülte kazandırılması için hazırlıklar tamamlanarak adımlar atıldı. Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, “Lisans düzeyinde mezun verecek bir Turizm Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi kurulmasıyla ilgili dosyalarımızı YÖK’e sunduk” dedi.
Amasya Üniversitesi’nin 2023-2024 akademik yılı açılış programında 2023 yılı itibarı ile 70’i profesör, 101’i doçent, 263’ü doktor öğretim üyesi, 180’i öğretim görevlisi, 110’u araştırma görevlisi olmak üzere toplam 724 akademik personelin üniversitede görev yaptığını anlatan Prof. Dr. Turabi, "Üniversitemizde 10 bin643’ü önlisans, 7bin566’sı lisans, bin598’i lisansüstü olmak üzere 20 bine yakın öğrencinin en nitelikli biçimde yetişmesi için büyük bir özveriyle çalışmaktayız” diye konuştu.
Amasya Üniversitesi bünyesinde 8 fakülte, 3 enstitü, 1 yüksekokul, 8 meslek yüksekokulu ile 9 uygulama ve araştırma merkezinin bulunduğuna değinen Turabi, “Yükseköğretim Kurulunun oluruyla Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde dört lisansüstü program daha açıldı. Üniversite bünyesinde açılan yeni lisansüstü programlar ile doktora programı sayısı 17’ye, yüksek lisans program sayısı ise 51’e yükseldi. Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı Başkanlığı Peyzaj Mimarlığı Tezli Yüksek Lisans Programı, Şehir ve Bölge Planlama Anabilim Dalı Başkanlığı Şehir Planlama Tezli Yüksek Lisans Programı ile Makine Mühendisliği Anabilim Dalı bünyesinde Makine Mühendisliği Doktora Programı ve Elektrik Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı bünyesinde Elektrik Elektronik Mühendisliği doktora programları açıldı” şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Devrek Kaymakamı Evlice, huzurevi sakinleriyle vedalaştı

Balıkesir’in Havran ilçesine tayini çıkan Devrek Kaymakamı Muhammet Evlice, ilçeden ayrılmadan evvel Devrek Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü’nde kalan yaşlılarla bir ortaya gelerek vedalaştı.
Görev mühleti boyunca ilçede yürüttüğü çalışmalarla vatandaşların takdirini kazanan Kaymakam Evlice, yeni misyon yeri öncesi Devrek Huzurevi’ni ziyaret etti. Huzurevi sakinleriyle tek tek ilgilenen Evlice, onların hayır duasını aldı. Ziyarette duygusal anlar yaşanırken, huzurevi idaresi ve yaşlılar, Kaymakam Evlice’ye bugüne kadar gösterdiği ilgiden ötürü teşekkür etti. Yaşlılar, "Yeni vazife yerinizde muvaffakiyetler diliyoruz, hakkınızı helal edin" diyerek Kaymakam Evlice’yi uğurladı.
Devrek’teki misyonunu tamamlayan Muhammet Evlice’nin önümüzdeki günlerde Balıkesir’in Havran ilçesindeki vazifesine başlayacağı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin