Rektör Topal, Kastamonu Üniversitesi artık tercih edilen bir üniversite oldu - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Eylül, 2024 16:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Rektör Topal, Kastamonu Üniversitesi artık tercih edilen bir üniversite oldu

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin bu yıl da yüksek tercih edilme oranlarıyla artık tercih edilen bir üniversite olduğunu kaydetti.

Kastamonu Üniversitesi, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için hazırlıklarını tamamladı. Türkiye’nin en çok tercih edilen üniversitelerinden biri olan Kastamonu Üniversitesi, 23 Eylül 2024 tarihinde yeni akademik yılına başlangıç yapacak.

Kastamonu Üniversitesi’nde 199 ön lisans ve lisans programı ile 101 lisansüstü programında eğitim görecek 28 bini aşkın öğrenci ders başı yapmaya hazırlanıyor. Bu yıl YKS yerleştirme sonuçlarına göre Kastamonu Üniversitesi, lisans programlarında yüzde 96,70, ön lisans programlarında ise yüzde 100 doluluk oranına ulaşarak tercih edilen üniversiteler arasında önemli bir yer edindi.

Sadece akademik açıdan değil, öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif beklentilerini de karşılamayı hedefleyen Kastamonu Üniversitesi, araştırma ve uygulama merkezleri, TÜRKAK akreditasyonuna sahip Merkezi Araştırma Laboratuvarı, öğrenci laboratuvarları, Teknoloji Transfer Ofisi ile Ay Yıldız Spor ve Yaşam Merkezi gibi imkanlarla kapsamlı bir deneyim sunuyor. Bu imkanlar, öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra kişisel gelişimlerine, sosyal etkileşimlerine ve kariyer hedeflerine ulaşmalarına katkı sağlamayı amaçlıyor. Ayrıca, Kastamonu Üniversitesi’nin yeşil kampüs ortamı, öğrencilere doğa ile iç içe dinlenme ve keyifli vakit geçirme fırsatı sunarak üniversite yaşamlarını zenginleştiriyor.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, yeni akademik yıl öncesinde yaptığı açıklamada, Kastamonu Üniversitesi’nin başarılarını ve hedeflerini vurguladı.

Rektör Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin sadece Türkiye’de değil, uluslararası alanda da güçlü bir konum elde etmeyi hedeflediğini belirterek, “Öğrencilerimizin akademik başarıları, sosyal gelişimleri ve kariyerlerine yön verecek niteliklerde donanımlı bireyler olarak mezun olmaları bizim en büyük gurur kaynağımızdır” dedi.

Kastamonu Üniversitesi’nin bu yıl da yüksek tercih edilme oranlarıyla dikkat çektiğini belirten Rektör Topal, “Bu başarı, Üniversitemizin sunduğu nitelikli eğitim, donanımlı akademik kadromuz ve öğrencilerimizin gelişimini destekleyen geniş imkanlarımızın bir sonucudur. Öğrencilerimize en kaliteli eğitimi sunmak ve kariyer hedeflerine ulaşmaları için tüm imkanlarımızı sağlamak en büyük önceliğimizdir” şeklinde konuştu.

Rektör Topal, ayrıca Kastamonu Üniversitesi’nin güçlü bir akademik altyapıya sahip olmasının yanı sıra, yeşil kampüs vizyonuyla da öğrencilerine doğayla iç içe bir yaşam alanı sunduğunu ifade etti.

Rektör Topal, “Yeni eğitim-öğretim yılına başlarken tüm öğrencilerimize başarılar diliyor, onlarla birlikte yeni başarı hikâyeleri yazacağımıza inanıyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda kazaya karisan ehliyetsiz ve alkollu surucuye 225 bin lira ceza wySfancq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mart, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da kazaya karışan ehliyetsiz ve alkollü sürücüye 225 bin lira ceza

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde iki otomobilin çarpıştığı kazada, sürücülerden birinin hem alkollü hem de ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı. Sürücüye 225 bin lira, aracın sahibine ise 43 bin 965 TL idari para cezası uygulandı.

Kaza, Esentepe Mahallesi İstanbul Caddesi üzerindeki Tır Garajı Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, B.D. yönetimindeki 55 AEU 086 plakalı otomobil ile Y.D. idaresindeki 06 UB 453 plakalı otomobil çarpıştı. Kaza ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı incelemede sürücü B.D.’nin 1.70 promil alkollü olduğu ve sürücü belgesinin daha önce daimi olarak iptal edildiği belirlendi. Ayrıca kazaya karışan aracın Vezirköprü Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından yakalamalı olduğu tespit edildi.

Polis ekipleri tarafından sürücü B.D.’ye Karayolları Trafik Kanunu kapsamında “ehliyeti iptal edildiği halde araç kullanmak” ve “alkollü araç kullanmak”tan toplam 225 bin TL idari para cezası kesildi. Araç sahibine ise “ehliyetsiz kişiye araç kullandırmak” ve “araç muayenesini yaptırmamak” suçlarından 43 bin 965 TL ceza uygulandı. Öte yandan, alkollü sürücü hakkında “trafik güvenliğini tehlikeye sokma” suçundan adli işlem başlatıldığı öğrenildi.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin