Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
Topçu Galeri

Rektör Prof. Dr. Refik Polat Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde

Gündem Yayın: 28.10.2021 13:24
Rektör Prof. Dr. Refik Polat Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye resmi ziyaret gerçekleştiren Çad Geçiş Dönemi Devlet Başkanı Mahamat İdris Debi Itno’yuresmi törenle karşıladı. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat imza töreni ve ortak basın toplantısında yer alarak programı takip etti.

Türkiye’ye resmi ziyaret gerçekleştiren Çad Geçiş Dönemi Devlet Başkanı Mahamat İdris Debi Itno Ankara’da resmi törenle karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çad Geçiş Dönemi Devlet Başkanı Itno, baş başa ve heyetler arası gerçekleştirecekleri görüşmelerin ardından anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısı yaptı.

ÇAD İLE İŞ BİRLİĞİMİZİ HER ALANDA DAHA İLERİYE TAŞIMAYA KARARLIYIZ.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çad ile iş birliğimizi her alanda daha ileriye taşımaya kararlıyız. Bu anlamda eğitim faaliyetleriyle Türkiye Maarif Vakfı, kalkınma projeleri ve yardımlarıyla TİKA, düzenli uçuşları ile Türk Hava Yolları ve sivil toplum kuruluşlarımız, iki ülke ilişkilerine önemli katkılarda bulunuyor. Çad Türk Dostu Külliyesi bünyesindeki tarım okulunun inşası bitti. İki ülke arasındaki dostluğun bir nişanesi olarak bir an önce bu külliyeyi Encemine’ye kazandırmak istiyoruz. Görüşmelerimizin, ülkelerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

ÇAD GEÇİŞ DÖNEMİ DEVLET BAŞKANI ITNO: “ÇAD VE TÜRKİYE TARİHİ İLİŞKİLERE SAHİP OLAN ÜLKELERDİR.” 

Çad Geçiş Dönemi Devlet Başkanı Itno da konuşmasında, en üst düzeyde birçok konuyu ele aldıklarını söyleyerek, “Bununla birlikte yeni ikili anlaşmaları imzalama fırsatımız oldu. Çad ve Türkiye tarihî ilişkilere sahip olan ülkelerdir ve 500 yıllık ilişkilerimiz mevcut” diye konuştu.

İki ülke arasında hâlihazırda imzaları atılmış anlaşmalar, protokoller ve mutabakat zabıtları olduğunu hatırlatan Çad Geçiş Dönemi Devlet Başkanı Itno, “Bu da bizim bağlarımızın dinamizmini göstermektedir. Söz konusu anlaşmalar çeşitli alanları ilgilendiriyor. Hava yolu, enerji, altyapı, savunma, güvenlik, bilimsel araştırmalar, eğitim konuları, gençlik, spor, medya ve üniversiteler arasındaki akademik iş birliği bunlar aslında en temel iş birliği alanları” dedi.

Türkiye’de en fazla uluslararası ve en fazla Çadlı öğrenciyi bünyesinde barındıran, Türkiye’de yükseköğretimde uluslararasılaşma konusunda diğer üniversitelere örnek teşkil eden Karabük Üniversitesinin Rektörü Prof. Dr. Refik Polat Cumhurbaşkanlığının daveti üzerine programda yer aldı.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat Ağustos ayında Çad Cumhurbaşkanı MahamatIdrıssDebyItno tarafından akademik alanda gerçekleştirmiş olduğu uluslararası başarılı çalışmalar nedeniyle ilk defa bir Üniversite Rektörüne verilen unvan olan Devlet Nişanı ile onurlandırılmıştı.

Çad Geçiş Dönemi Devlet Başkanı Mahamat İdris Debi Itno onuruna Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşen programa Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın davetlisi olarak katılan, Polat Çad Geçiş Dönemi Devlet Başkanı Mahamat İdris Debi Itno ile ayaküstü sohbet etti. Prof. Dr. Refik Polat ayrıca kısaca Karabük Üniversitesi özelinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da akademik çalışmalar, uluslararasılaşma konularında bilgiler sundu. Basın toplantısında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin de yer aldı.

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te Huzur ve Güven Uygulaması

Karabük Yayın: 15.11.2023 13:56
Karabük’te Huzur ve Güven Uygulaması

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü  ekipleri,  İl Merkezi ve İlçelerde huzur ve güven uygulaması gerçekleştirdi.

Karabukte Huzur ve Guven Uygulamasi3 jpg

38 Ekip ve 101 personelin görev aldığı huzur ve güven uygulamasında  çeşitli suçlardan aranan 2 kişi yakalanırken, eksikliği tespit edilen 31 araca da cezai işlem uygulandı.

Karabukte Huzur ve Guven Uygulamasi1

Yapılan uygulamalara İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse de katıldı. Vatandaşlarla sohbet eden Müdür Köse, “Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için tüm görevlilerimizle sahadayız. Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği ve şehrimizde mevcut huzur ve güven ortamının artarak devamı için var gücümüz ile çalışmaya devam edeceğiz” dedi. (Ramazan Öztürk)

Karabük’te 12 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Karabük Yayın: 15.11.2023 13:49
Karabük’te 12 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Karabük’te hakkında nitelikli cinsel saldırı suçundan 12 yıl hapis cezası ve yakalama kararı bulunan firari şahıs yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, il merkezinde yürüttükleri denetim faaliyetleri çerçevesinde hakkında “nitelikli cinsel saldırı” suçundan 12 yıl hapis cezası ile yakalama kararı bulunan ve açık cezaevinden firar ettiği tespit edilen K.K.’yı yakaladı.
Gözaltına alınan zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Karabük T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.
İl Emniyet Müdürlüğü, şehirde vatandaşların huzurunu ve güvenliğini bozacak her türlü suçun önlenmesine, faillerinin en kısa sürede yakalanarak adalet önüne çıkartılmasına ve suçluların vatandaşlar arasında rahat rahat dolaşmasına asla izin verilmeyeceğini belirtti. (İHA)

Fırtınanın ardından denize açılan balıkçılar kasalar dolusu hamsilyle döndü

Kastamonu Yayın: 05.12.2023 20:12
Kaynak: İHA

Kastamonu’nun Cide ilçesinde etkili olan fırtınanın ardından hava şatlarının normale dönmesi ile yeniden denize açılan balıkçılar, tonlarca hamsiyle limana döndü.

Kastamonu’nun sahil ilçelerinde etkili olan fırtına, hayatı olumsuz etkilerken balıkçıların da sezona ara vermesine sebep olmuştu. Fırtınanın ardından hava şartlarının normale dönmesi ile balıkçılar avlanmak için yeniden denize açıldı. Karadeniz’de avlanan balıkçılar, tonlarca hamsiyle limana döndü.

Limana dönen balıkçılar, limanda bekleyen kamyonlara yüklediği hamsi dolu kasalar, çevre illere ve fabrikalara gönderildi.