Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Rektör Polat’tan Tıp Fakültesi ile ilgili müjde

Gündem Yayın: 22.04.2016 14:41
Yazar:
Rektör Polat’tan Tıp Fakültesi ile ilgili müjde

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, 2010 yılında kurulan ancak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde eğitimlerine devam eden KBÜ Tıp Fakültesi öğrencilerinin bundan böyle eğitimlerine Karabük Üniversitesi’nde devam edecekleri müjdesini verdi.

Rektör Polat ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Tıp Fakültesi Dekanlık Binası’nda yeni gelişmeyle ilgili basın açıklaması yaptı.

Polat, YÖK’e yapılan başvurunun kabul edildiği bilgisini paylaşarak önümüzdeki öğretim yılında öğrencilerin Karabük Üniversitesi’nde eğitim almaya başlayacaklarını belirtti.

Rektör Prof. Dr. Refik Polat yeni düzenlenen Tıp Fakültesi laboratuvarlarını da yerinde inceleyerek, “Karabük Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi kurulalı 6 yıl oldu ancak Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde öğrenim gören 5’inci sınıf öğrencilerimiz var. Şu ana kadar Tıp Fakültesi öğrencilerimizi eğitim almaları için Bülent Ecevit Üniversitesi’ne gönderiyorduk. Bu yıl yaptığımız başvuru sonucunda YÖK’ten gönderilen bir heyet Fakültemizdeki olanakları, laboratuvarlarımızı denetlediler ve başvurumuza olumlu yanıt verdiler. Bu öğretim yılında Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri Karabük’te eğitim almaya başlayacak. YÖK tarafından 60 öğrenci kontenjanı ön görüldü. Bu da Üniversitemiz Tıp Fakültesi’ni ve Karabük’ü güçlendirecek. Kendi öğrencilerimizin başka bir üniversitede eğitim görmesi bizi huzursuz ediyordu. Bu sürece gelinceye kadar emeği geçen Kurucu Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a, eski Dekanımız Prof. Dr. Nihat Ekici’ye çok teşekkür ediyorum. Prof. Dr. Nihat Ekici’nin binalarda ve laboratuvarların hazırlanmasında da çok büyük emekleri oldu. Umarım bundan sonra yeni yönetim ve yeni hocalarımızla çok daha kaliteli ve güzel bir eğitim vereceğiz” dedi.

“GÖREVE GELDİĞİMİZDEN BERİ BUNUN MÜCADELESİNİ VERDİK”

Rektör Polat açıklamalarında ayrıca Tıp Fakültesi’ni denetlemeye gelen ekibin KBÜ Tıp Fakültesi’nin olanaklarını kendi üniversiteleri ile mukayese ettiklerini ve ‘Siz şuan ki durumunuzla bizden 4 yıl daha öndesiniz’ dediklerini aktardı. Polat sözlerine şöyle devam etti: “Onlar belki de 20 yıla dayanan Tıp Fakültesi’ne sahipler. Bu da bizleri mutlu etti, çünkü Tıp Fakültesi’ne öğrenci alınması için göreve geldiğimizden beri ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bütün laboratuvarlarımız ve cihazlarımız tam donanımlı ve hazır. Kütüphanesinde Tıp Fakültesi öğrencilerinin ihtiyacı olantüm kitaplar bulunmakta. Emeğimizin karşılığının da güzel sonuçlanması bizleri mutlu etti. Bundan sonra da aynı yerde durmayacağız, kaliteli hocalarımızı kadromuza istihdam etmek istiyoruz. Tıp Fakültesi ile daha iyi ve güzel günlere gideceğimizi düşünüyorum.”

“GÜZEL BİR BAŞLANGIÇ OLDU”

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Öztürk de açıklamalarında “Karabük’te başladığım görevimin ikinci ayında benim adıma güzel bir başlangıç oldu. Kurucu Rektörümüz ve eski Dekanımızın verdikleri emek neticesinde hazır bir ortamda yer aldım. Tıp eğitimi zor bir eğitim. Bizim için asıl zorluk bundan sonra başlıyor. İnşallah bu zorlukların altından, vereceğimiz eğitim ve elimizde bulunan akademisyen kadromuzla kalkacağız. Yeterli sayıda hocamız ve altyapısı çok iyi olan laboratuvarlarımız var.” diye konuştu.

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi; 29 Profesör, 6 Doçent, 48 Yardımcı Doçent ve 14 Araştırma görevlisi olmak üzere toplam 97 akademik ve 6 idari personel ile öğrencilerine hizmet verecek.

 

 

 

 

 

 

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

230 bin ilmek atarak dokudu, halısına 100 bin lira değer biçti

Ekonomi Yayın: 01.05.2024 04:48
İhlas Haber Ajansı

Amasya’da ebatları 40 ile 45 santim olmasına rağmen dokunması 9 ayı aşan yüzde yüz el yapımı 2 Hereke ipek halı toplam 230 bin ilmek atılarak oluşturuldu. Halk Eğitimi Merkezi, emekli kursiyer Müzeyyen Ulavur’un dokuduğu halıların tezgahtan kesimi için tören düzenledi. İpek halı sanatının değerine işaret eden 61 yaşındaki kursiyerin, el emeği ve göz nuru eserlerinin tanesini değer biçtiği 100 bin liradan satabileceğini açıkladı.

Yüzde yüz el yapımı halı

Amasya Şehit Mehmet Gök Halk Eğitimi Merkezi’nin geleneksel el sanatlarının yaşatılması için düzenlediği kurslardan Hereke ipek halı kursu özellikle de emeklilerin ilgisini çekiyor. Hereke halısını diğer halılardan ayıran özellikler arasında çift düğüm tekniği kullanılması, ince ve kalın çift atkı tekniğiyle örülmesi ile kesiminin el makasıyla yapılıyor olması yer alıyor. Ayrıca Hereke halıların en önemli özelliği yüzde yüz el yapımı olması. Dokunması yıllar alabilen Hereke halı, dünyanın en ince ve en sağlam halısı olarak biliniyor. Yapımında, çözgüsünde birinci sınıf ipek ip kullanılıyor.

“İpek halının değeri maalesef bilinmiyor”

Çiçek ve canlı motiflerinden esinlenerek halılarını dokuyan memur emeklisi Müzeyyen Ulavur, “İpek halının değeri maalesef bilinmiyor. Tanesini 100 bin liradan aşağı satmam. Biri beş aylık emek. Asgari ücretten hesaplandığında 100 bin lira tutuyor” dedi.

“Terapi gibi geliyor”

Merkezdeki farklı kurslarda eğitim almasının ardından usta öğretici Fehmiye Bozkurt’un düzenlediği Hereke ipek halı kursuna katılıp bu sanatın inceliklerini öğrenen Ulavur, “4 ayda yaptığım pano halıya 100 bin ilmek, 5 aydan fazla sürene ise 130 bin ilmek atarak dokudum. Çok sabır ve emek istiyor ama çok keyifli. Motifin ilmeğini, rengini düşünüyorsun. Stres kalmıyor. Bedava terapi gibi geliyor” diye konuştu.

Şehit Mehmet Gök Halk Eğitimi Merkezi yöneticileri, emektar kursiyerlerinin eserinin tezgahtan kesimi için özel tören düzenledi. Törene, Amasya Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Şube Müdürü Hayriye Tüfekçi ve Şehit Mehmet Gök Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İbrahim Özarslan da katıldı.