Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Kasım, 2017 14:19 tarihinde yayınlandı
0

Rektör Polat’tan  miniklere özel ziyaret

Karabük Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Refik Polat, Üniversite Demir Çocuk Anaokulu’nda düzenlenen Öğretmenler Günü kutlama etkinliğine katıldı.

Anaokulunda okuyan miniklerin çeşitli oyunlar ve şarkılarla öğretmenler gününü kutladığı etkinlik renkli anlara sahne oldu. Velilerin ve anaokulu öğretmenlerinin de katıldığı etkinlikte minikler  hep bir ağızdan “Öğretmenim, canım benim” şarkısını söyledi. Birlikte söylenen şarkının ardından minikler Rektör Prof. Dr. Refik Polat’a kendi elleriyle kağıttan yaptıkları gülleri hediye etti. Rektör Polat minik öğrencilerle tek tek ilgilenerek hediyeleri için her birine teşekkür etti.

Etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr .Refik Polat, ”Bugün öğretmenler günü. Tabi bugünün en mutlu insanlarından birisi de ben oldum. Geleceğimiz olan çocuklarımızla burada Üniversitemizin kreşinde birlikte olmak çok değerli benim için. Kendi yaptıkları çiçekleri bana hediye etmeleri çok duygu verici bir olaydı benim için. Ben bütün öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Öğretmenler gününü kutluyorum. Öğretmenlerimiz hep var olsunlar.” diye konuştu.

Demir Çocuk Anaokulu’ndan mezun olan Rektörümüzün oğlu Muhammed Tarık Polat da bu özel günde öğretmenlerini ziyaret ederek çiçek takdim etti.

Etkinlik Demir Çocuk Anaokulu Müdürü Öğr. Gör. Mücahit Yuvacı’nın Rektör Polat’a teşekkür ederek plaket vermesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbu ozbekistandaki teknoloji zirvesinde turkiyeyi temsil etti vEBhH1L7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mayıs, 2026 00:30 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ Özbekistan’daki teknoloji zirvesinde Türkiye’yi temsil etti

Karabük Üniversitesi (KBÜ), Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te Central Asian University (CAU) ev sahipliğinde düzenlenen CAU Tech Hackathon 2026’ya katıldı.

Karabük Üniversitesi öğrencilerinden oluşan VisioMed takımı, 17 ülkeden 228 takımın katıldığı CAU Global Tech Summit 2026’da sağlıkta yapay zekâ projeleriyle öne çıktı.

“AI in Healthcare” kategorisinde yarışan KBÜ VisioMed takımı; Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Zeynep Bostancı, Reyyan Türk, Nuray Yavuz ve Mustafa Eren Tonbuloğlu’ndan oluştu. Takım, 36 saatlik süreçte deri hastalıklarının teşhisine yönelik yapay zekâ algoritmaları geliştirdi.

Arş. Gör. Kadriye Öz ve Arş. Gör. Elif Dorukbaşı danışmanlığında yürütülen çalışmada, tıbbi görüntü verileri kullanılarak hastalık türlerini sınıflandıran ve lezyonlu bölgeleri tespit eden modeller geliştirildi.

Teknik değerlendirmede sınıflandırmada 21.60, segmentasyonda 31.48 puan alan takım, toplamda 53.08 puanla 228 ekip arasında 22’nci sırada yer aldı.

Zirvede, Vincent Wilczynski ve Sebastian Thrun gibi uluslararası akademisyenlerin yer aldığı jüri tarafından yapılan değerlendirmelerde, Karabük Üniversitesi ekibinin geliştirdiği model teknik açıdan incelenerek beğeni topladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin