Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
04 Ağustos, 2018 13:40 tarihinde yayınlandı
0

Rektör Polat Sudan’da önemli anlaşmalara imza attı

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat bir dizi görüşme yapmak ve üniversiteler arası değişim protokolleri imzalamak üzere Sudan’ın başkenti Hartum’a gitti. Görüşmeler sırasında Rektör Polat’a Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Şahin de eşlik etti.

Ziyarette ilk olarak Alzaiem Alazhari Üniversitesi, Karary Üniversitesi, National University ve Bayantech Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörleri ile bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Refik Polat, bu üniversitelerle öğrenci ile öğretim üyesi değişimi yapmak üzere ‘Mevlana Değişim Programı’ protokolü imzaladı. Rektör Polat ayrıca yine aynı üniversitelerle tıp ve sağlık alanında Karabük Üniversitesi ile öğrenci ve öğretim üyesi değişimine imkan tanıyan mutabakat protokolünü imzaladı.

Ziyaretlerin devamında Hartum’da bulunan Afrika Teknokent Genel Müdürü Osama A. Rayis ile lisans ve lisans üstü düzeyde Sudanlı öğrencilerin Karabük Üniversitesine gelebilmesine imkan tanıyan anlaşmayı imzalayan Rektör Prof. Dr. Refik Polat, ayrıca Karabük Üniversitesi akademik personeli ile Afrika Teknokent personelinin karşılıklı iki kurum arasında iş birliği yapmasını sağlayan protokole de imza attı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ineboluda ciftcilere 124 bin adet sebze fidesi dagitildi OMEgwlCE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.

İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin