karabuk
İmsak 05:54
Güneş 07:19
Öğle 13:07
İkindi 16:12
Akşam 18:45
Yatsı 20:05
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
rektor ozolcer 8 uluslararasi ar ge proje pazarinin kapanis torenine katildi usPdpTqB
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Kasım, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Rektör Özölçer, 8. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı’nın kapanış törenine katıldı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Bartın Üniversitesi mesken sahipliğinde düzenlenen 8. Memleketler arası Ar-Ge Proje Pazarı aktifliğinin kapanış programına katıldı.
Etkinlik; Bartın Üniversitesi ile Almanya’dan Saarland Üniversitesi, Azerbaycan’dan Hazar Üniversitesi, Bosna Hersek’ten Milletlerarası Saraybosna Üniversitesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Memleketler arası Final Üniversitesi, Malezya’dan Putra Üniversitesi ve Özbekistan’dan Mamun Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirildi.
Program kapsamında BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya’yı makamında ziyaret etti. Rektör Akkaya, ziyaretten duyduğu memnuniyeti lisana getirerek Özölçer’e nazik iştiraklerinden ötürü teşekkür etti ve üniversiteler ortası iş birliğinin kıymetine dikkat çekti.
Makam ziyaretinin akabinde Rektör Özölçer, aktiflik alanındaki proje stantlarını gezdi. Akıllı lojistik, akıllı teknolojiler, büyük bilgi ve analitik, bulut teknolojisi, savunma sanayii, siber güvenlik, objelerin interneti, otomasyon ve sürdürülebilir etraf teknolojileri üzere farklı alanlarda hazırlanan projeler hakkında bilgi alan Özölçer, genç araştırmacıların ve girişimcilerin ortaya koyduğu yenilikçi çalışmaları takdirle kıymetlendirdi. Akabinde kapanış ve ödül merasimi gerçekleştirildi. Merasimde konuşan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, programa teşrifleri münasebetiyle BEUN Rektörü Prof. Dr. Özölçer’e teşekkür ederek Ar-Ge Proje Pazarı’nın Türkiye’nin bilim ve teknoloji vizyonuna kıymetli katkılar sunduğunu söz etti.
Törenin devamında dereceye giren projelere mükafatları takdim edildi. BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, ödül alan proje sahiplerini tebrik ederek muvaffakiyetlerinin devamını diledi ve Türkiye’nin bilimsel ve teknolojik ilerlemesine katkı sağlayacak nitelikli projelerin desteklenmesinin ehemmiyetini vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
trabzonda karla mucadele suruyor lIlX1Gaq
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Şubat, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Trabzon’da karla mücadele sürüyor

Trabzon’da il genelinde etkili olan kar yağışının ardından vatandaşların ulaşımda mağduriyet yaşamaması için çalışmalar aralıksız sürüyor.
Kar nedeniyle kapanan 83 mahalle yolunun 69’u ulaşıma açılırken, kapalı olan 14 mahalle yolunda çalışmalar devam ediyor.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri, karla mücadele kapsamında sahada yoğun bir mesai yürütüyor. Çalışmalara 63 personel katılırken, 36 iş makinesi ile 6 destek aracı (pikap, kamyon ve tuzlama araçları) görev yapıyor. Özellikle yüksek kesimlerde yol açma ve kar temizleme faaliyetleri kesintisiz şekilde sürdürülüyor.
Karla mücadele çalışmalarında diyaliz hastalarının sağlık hizmetlerine ulaşımı öncelikli olarak sağlanıyor. Elektrik kesintisi yaşanan mahallelerde ise trafo yollarının açılması için Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. ekipleriyle koordineli çalışma yürütülüyor.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, il genelindeki ana arterlerde herhangi bir kapanmanın yaşanmadığı belirtilirken, çalışmaların mahalle ve tali yol güzergahlarında yoğunlaştığı ifade edildi. Çığ riski bulunan bölgelerde ise çalışmaların kontrollü şekilde sürdürüldüğü vurgulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin