Reklam
Reklam

Rektör Kırışık’tan Yenilikçi Çözümleri Geliştirme Çağrısı

rekto2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Mart, 2025 13:14 tarihinde yayınlandı
0

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsünün ilk ders etkinliğine çevrim içi olarak katılan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık SOSYALFEST’in önemine değinerek lisansüstü öğrencilerine yenilikçi çözümler geliştirme çağrısı yaptı.

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, konuşmasında Karabük Üniversitesinin bilim ve sosyal sorumluluk alanındaki projelerinden bahsederek, SOSYALFEST, KBÜFEST ve SAĞLIKFEST gibi etkinliklerin akademik gelişime katkısını vurguladı. Öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada Kırışık, yeni fikirler üretmenin ve özgün yaklaşımlar geliştirmenin önemine dikkat çekti.

“Başkalarını takip ederek en fazla ikinci olabiliriz. Oysa biz gelişmiş analizler yaparak, dünyada ilk olan, kapsamlı sosyal modeller üretmeliyiz. Böylece başkaları bizi takip eder” diyen Kırışık, öğrencilerin sosyal bilimler ve mühendislik alanında çözüm odaklı düşünmeleri gerektiğini belirtti.
Sosyal bilimlerin toplumla iç içe olması gerektiğini vurgulayarak, akademik çalışmaların toplumun ihtiyaçlarına yönelik şekillenmesi gerektiğini söyleyen Kırışık, şunları söyledi:
“Necip Fazıl Kısakürek’in dediği gibi, ‘Gökyüzünden habersiz uçurtma uçurmak’ doğru değildir. Toplumun hangi sorunlarla uğraştığını, hangi çözümlere ihtiyaç duyduğunu bilmeden bilim üretmek sağlıklı sonuç vermez.”

Bu bağlamda, lisansüstü öğrencilerin araştırmalarını toplumsal ihtiyaçlara göre şekillendirmesi gerektiğini aktaran Kırışık, sanayi kuruluşlarıyla iş birliği yaparak ihtiyaçların tespit edilmesi ve çözümler üretilmesi gerektiğini ifade etti.

Konuşmasında bilimsel gelişimin sürekli ilerlemesi gerektiğinin altını çizen Kırışık, öğrencilerin mevcut bilgiyi yeterli görmemesi gerektiğini kaydetti.

Kırışık, “Dünyanın bilimin geldiği seviyeyi sıfır noktası olarak kabul etmeliyiz. Bundan daha öteye gitmek, daha kapsamlı akademik üretimler yapmak zorundayız. ‘Bu ulaşılmış son zirvedir’ demek, bilimsel gelişimi durdurur. Daha iyi, daha gelişmiş, insanlığa daha fazla katkı sağlayan yaklaşımlar üretmeliyiz” dedi.
Lisansüstü öğrencilerine seslenen Kırışık, başarının kararlılıkla mümkün olduğunu vurgulayarak, proje çalışmalarının ve araştırmaların sürekliliğine önem verilmesi gerektiğini söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Bolu’da D-100’de takla atan otomobilden burunları bile kanamadan çıktılar

boluda d 100de takla atan otomobilden burunlari bile kanamadan ciktilar Qgk7kJs7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu’da D-100 kara yolunda kontrolden çıkarak orta refüje çarpan otomobil takla attı. Araçta bulunan 2 kişi kazadan burunları bile kanamadan kurtuldu.

Kaza, D-100 kara yolu Gölyüzü Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, seyir halinde olan ve sürücüsünün ismi henüz öğrenilemeyen 14 NA 873 plakalı otomobil kontrolden çıkarak orta refüje çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan otomobil, takla atarak yolun ortasında ters döndü. Kazayı şans eseri yara almadan atlatan sürücü ve yolcu, tepetaklak olan araçtan kendi imkanlarıyla çıkmayı başardı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle D-100 kara yolunun 2 şeridi trafiğe kapandı. Polis ekipleri, olası bir başka kazayı önlemek amacıyla bölgede geniş güvenlik önlemleri alarak trafik akışını yan yoldan kontrollü olarak yönlendirdi. Aracın kaldırılması için bölgeye oto kurtarıcı sevk edildi.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin