blank
Mustafa Akgün tarafından
25 Ağustos, 2025 14:56 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Rektör Kırışık’tan Malazgirt Zaferi’nin 954. Yıl Dönümü Mesajı

Prof. Dr. Fatih Kırışık, Malazgirt Zaferi’nin milletin birlik ruhunu ve kutlu mirasını hatırlattığını belirterek, “Geçmişten bugüne tüm zaferlerimiz kutlu olsun.” dedi.

 Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Malazgirt Zaferi’nin 954. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Kırışık, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türk tarihine yön veren ve milletimizin birlik ruhunu güçlendiren Malazgirt Zaferi’nin 954. yıl dönümü, bizlere atalarımızdan miras kalan bu kutlu emaneti bir kez daha hatırlatmaktadır.

 Büyük Selçuklu Hükümdarı Sultan Alparslan’ın 26 Ağustos 1071’de elde ettiği bu büyük zafer, yalnızca Anadolu’nun kapılarını milletimize açmamış; aynı zamanda cesaretin, kararlılığın ve birlik ruhunun sembolü olarak tarihimizin akışını değiştirmiştir. Malazgirt, köklü geçmişimizden aldığımız güçle geleceğe emin adımlarla yürümemize ilham veren bir dönüm noktasıdır.  Türk tarihinin en mühim zaferlerinden biri olan Malazgirt’in yıl dönümünde aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyor; bize bırakılan bu kutlu mirası koruyarak daha güçlü bir geleceğe taşıma kararlılığımızı yineliyorum. Geçmişten bugüne tüm zaferlerimiz kutlu olsun.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
05 Ekim, 2025 15:34 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Kanlıca Ve Böreklik Mantarlar Tezgahta

KİLOSU 500 İLE 600 LİRA ARASINDA DEĞİŞİYOR

Safranbolu’nun Kıranköy Mevkii’nde kurulan eski Perşembe pazarında, sonbaharın gözdesi kanlıca ve böreklik mantarlar tezgahlardaki yerini aldı.

Doğadan toplanarak pazara getirilen mantarlar, kilosu 500 ile 600 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. Vatandaşlar, özellikle lezzetiyle öne çıkan kanlıca mantarına yoğun ilgi gösteriyor.

Satıcılar, bu yıl yağışların geç başlaması nedeniyle mantarın az bulunduğunu, bu durumun da fiyatlara doğrudan yansıdığını belirtti.

Sonbaharın ilk mantarları, hem yüksek fiyatı hem de lezzetli görünümüyle dikkat çekiyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin