Rektör Kırışık’tan Ankara Üniversitesi Rektörü Ünüvar’a ziyaret - Karabük Haber Postası
rektor kirisiktan ankara universitesi rektoru unuvara ziyaret NOOdNpp6
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Şubat, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Rektör Kırışık’tan Ankara Üniversitesi Rektörü Ünüvar’a ziyaret

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ı ziyaret ederek akademik iş birliği ve ortak çalışmalar üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Ankara Üniversitesi arasında akademik ve toplumsal katkı odaklı iş birliği imkânları Ankara’da ele alındı.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ile Ankara Üniversitesi rektörlük makamında bir araya geldi. Görüşmede, iki üniversite arasında yürütülebilecek akademik ve bilimsel iş birlikleri ile toplumsal etkiyi önceleyen çalışmalar değerlendirildi.

Ziyaret kapsamında Prof. Dr. Kırışık, Karabük Üniversitesi öncülüğünde yürütülen Sosyalfest hakkında bilgi vererek, festivalin gençlerin toplumsal sorunlara çözüm üretme kapasitesini geliştirmeyi amaçlayan bir platform olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Kırışık ayrıca, Karabük Üniversitesi Kamu Politikaları Araştırma ve Geliştirme Merkezi (KAPGEM) tarafından hazırlanan politika raporlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Raporların, toplumsal ve yönetsel alanlarda karar alma süreçlerine bilimsel katkı sunduğu vurgulandı.

Görüşmede, üniversitelerin akademik üretimin yanı sıra toplumsal etki ve politika geliştirme süreçlerindeki rolünün önemi üzerinde duruldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
fea2
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
16 Nisan, 2026 10:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Yaşar: “Okullardaki olaylar eğitim sisteminin çürümüşlüğünün yansıması”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, son günlerde okullarda yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yaşar, söz konusu olayların eğitim sistemindeki sorunların bir yansıması olduğunu belirterek, “Son günlerde okullarımızda yaşanan bu olaylar, eğitim sisteminin çürümüşlüğünün bir sonucudur” dedi.

Ailelerin ve toplumun yaşanan gelişmeler nedeniyle tedirgin olduğunu ifade eden Yaşar, bu durumun yalnızca belirli bir bölgeyi değil, tüm ülkeyi ilgilendiren ciddi bir sorun olduğunu vurguladı.

Mevcut eğitim sistemi ve liyakatsiz atamaların benzer olayların yaşanma riskini artırdığını savunan Yaşar, ailelerin çocuklarını okula gönderme konusunda endişe duymaya başladığını dile getirdi.

Açıklamasında, yaşanan sorunların nedenleri arasında kontrolsüz sosyal medya kullanımı, şiddet içerikli diziler ve çocukları etkileyen bilgisayar oyunlarının da bulunduğunu belirten Yaşar, bu unsurların gençler üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti.

İktidara yönelik eleştirilerde de bulunan Yaşar, ülkenin içinde bulunduğu sorunların yeterince görülmediğini öne sürerek, “Bu tür olaylar başka ülkelerde yaşansa hükümet istifa eder ve yeni çözümler aranır. Ancak bizde ziyaret ve açıklamalarla geçiştiriliyor” ifadelerini kullandı.

Yaşar, çözüm olarak her alanda milli ve kültürel bir seferberlik ilan edilmesi gerektiğini belirterek, ülkenin liyakatli yöneticiler tarafından yönetilmesi için seçim çağrısında bulundu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin