blank
Asuman Doğan tarafından
05 Şubat, 2026 13:18 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Rektör Kırışık’tan 6 Şubat Depremi anma mesajı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin üçüncü yıl dönümünde yayımladığı mesajda, hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle andı, birlik ve dayanışma vurgusu yaptı.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin üçüncü yıl dönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı.

Rektör Kırışık yayımladığı mesajda, "6 Şubat 2023’te ülkemiz, tarihimizin en ağır afetlerinden biriyle karşı karşıya kalmıştır. Kahramanmaraş merkezli depremler, milletimizin hafızasında derin izler bırakmış; binlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesine ve büyük yıkımlara neden olmuştur.

Aradan geçen üç yıla rağmen, kaybettiğimiz canların acısı ilk günkü gibi yüreğimizdedir. Bu süreçte milletimizin gösterdiği birlik, beraberlik ve dayanışma anlayışı, toplumsal sorumluluğun ve ortak bilincin en güçlü örneklerinden biri olmuştur.

Asrın felaketinde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Rabbim ülkemizi ve insanlığı her türlü afetten muhafaza eylesin" ifadelerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Asuman Doğan tarafından
05 Şubat, 2026 13:20 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Safranbolu Belediyesi’nden askıda iftar uygulaması

Safranbolu Belediyesi, 2026 Ramazan ayı boyunca “askıda iftar” uygulamasıyla her gün 150 kişiye ücretsiz iftar yemeği sunacak.

Safranbolu Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, uygulama Barış Sosyal Tesisleri’nde hizmet veren Kent Lokantası’nda gerçekleştirilecek ve organizasyon Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse’nin koordinasyonunda yürütülecek.

Bu yıl belirlenen fiyatlandırmaya göre, bir kişilik iftar bedeli 125 TL olurken, günlük 150 kişilik iftarın toplam maliyeti 18 bin 750 TL olarak açıklandı. Hayırseverler, Safranbolu Belediyesi İşletme Müdürlüğü Muhasebe Servisini 0370 712 41 14 numaralı telefondan arayarak ya da yüz yüze başvuru yaparak askıda iftar sistemine katkıda bulunabilecek.

Belediye, askıda iftar uygulamasıyla Ramazan ayı boyunca dayanışma kültürünü güçlendirmeyi ve ihtiyaç sahibi vatandaşların iftar sofralarına sıcak yemek ulaştırmayı hedefliyor. Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Ramazan ayının paylaşma ve yardımlaşma ayı olduğunu vurgulayarak, “Askıda iftar uygulamamızla hayırseverlerimizin desteğini, ihtiyaç sahibi hemşehrilerimizle buluşturuyoruz. Amacımız, bu mübarek ayda hiçbir sofranın boş kalmaması. Tüm hayırseverlerimizi bu iyilik hareketine destek vermeye davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.