Reklam
Reklam
66ed3742ba01f jpg
Nuray Öztürk Avatarı
Nuray Öztürk tarafından
20 Eylül, 2024 11:50 tarihinde yayınlandı
0

Rektör Kırışık, “Yenice’nin Kalkınması” Toplantısına Katıldı

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Batı Karadeniz Girişimci ve Sanayici İş Adamları Derneği (BAGİAD) ve Yenice Belediyesi iş birliğinde gerçekleşen “Yenice’nin Kalkınması” adlı toplantıya katıldı.

Karabük Üniversitesi Yenice Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya; Yenice Kaymakamı Mehmet Abdulkadir Güvenç, Yenice Belediye Başkanı Şekip Sertaş Karakaş, Doğanlar Holding A.Ş. ve Doğanlar Mobilya Grubu İmalat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, İlçe Protokolü, Akademik ve İdari Personel, İş İnsanları ve davetliler katıldı.

Programda konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası alandaki büyük başarılarından söz ederek, üniversitenin önemli başarı ve projeleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Karabük Üniversitesi’nin Karabük İli ve İlçelerine önemli katkılar sağlamasını hedeflediklerini ifade eden Prof. Dr. Kırışık, Üniversite, Sanayi iş birliğini ön plana çıkaracak bir çalışma stratejisi izlediklerini belirterek, “Üniversitemiz’de kurmuş olduğumuz çalışma takımlarıyla Üniversitemizin sanayi sektörüyle iş birliğini artıracak projeler ve faaliyetler gerçekleştirdik” diye konuştu.

Karabük Üniversitesi’nin başarı ve projelerini Karabük’ün tüm ilçelerine yaymak istediklerini belirten Kırışık, “İlçelerimizin gücünü Karabük merkez özelinde birleştirmek, Karabük merkez gücünü de ilçelerimize yaymak istiyoruz. Bunu da birlikte çalışarak ve iş birliğiyle yapabiliriz. İş insanlarımızın gücünü Yenice’de, Karabük’te birleştirerek sağlayabiliriz. Bir planımızın, bir programımızın, bir hayalimizin olması gerekiyor” dedi.

Yenice’nin çok kıymetli ve güzel bir İlçe olduğunu vurgulayan Rektör Kırışık, “Yenice’nin müthiş bir potansiyeli var. Bu potansiyeli kullanmak için ihtiyacımız olan en önemli şey hayal kurmak, bu hayalleri vizyona dönüştürmek ve iş birliği içerisinde birlikte çalışmak. Bunları bir araya getirdiğimizde Yenice’nin çok kısa süre içerisinde çok iyi noktalara geleceğine inanıyorum. Üniversite olarak bu konuda size destek olmaya, yardımcı olmaya, bu süreçlerde ne tür ihtiyaçlarımız var birlikte çözmeye, iş birliği yapmaya, hayaller kurmaya ve vizyon haline getirmeye hazırız” ifadelerini kullandı.

Yenice Belediye Başkanı Şekip Sertaş Karakaş da yaptığı konuşmada, bu toplantının Yenice’nin  kalkınması için bir fırsat olduğunu ifade ederek, “İlçemizde yapılması gereken yatırımların tespiti yapılarak, İlçemizdeki cevherleri ön plana çıkartarak, bunların yatırım yapmasını sağlayacak devletimizin kurumlarını ve iş adamlarımızın desteğini bir havuzda toplayarak bunları hep birlikte faaliyete geçireceğiz” diye konuştu.

Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan da katılımcılara girişimcilik

hakkında önemli tavsiyelerde bulunarak, hayal kurmanın yanı sıra araştırmacı olmanın girişimcilikte önemli rol oynadığını söyledi. “Girişimci hayalini gerçeğe dönüştüren kişidir. Ben bugüne kadar ne hayal kurduysam hepsini gerçekleştirdim” diyen Doğan, konuşmasında iş hayatı yolculuğundaki perspektifi üzerine katılımcıları bilgilendirdi.

Sandalye Fabrikası San. ve Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Karakaş ise toplantının amacının Yenice’nin daha iyi ve modern bir şekilde kalkınmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Toplantı soru, cevap bölümünün ardından sona erdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldakta uzlastirma kulturu toplumsal barisa katki sagliyor 151 dosyada anlasma saglandi JFNkYF91
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak’ta uzlaştırma kültürü toplumsal barışa katkı sağlıyor, 151 dosyada anlaşma sağlandı

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 1 Haziran Uzlaştırmacılar Günü kapsamında düzenlenen etkinliklerde, uzlaştırma kurumunun ceza adalet sistemindeki yeri ve toplumsal barışa katkısı ele alındı. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, 1 Ocak 2026’dan bu yana kentte 151 dosyanın uzlaşma ile sonuçlandığını belirterek, sürecin onarıcı adalet anlayışının en önemli uygulamalarından biri olduğunu vurguladı.

Etkinlikler çerçevesinde Başsavcı Gökhan Kapağan, Zonguldak Adliyesi bünyesinde görev yapan uzlaştırmacılarla bir araya gelerek değerlendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirdi. Adliye hizmet binasında vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıtılırken, basın mensuplarının katılımıyla düzenlenen toplantıda uzlaştırma kurumunun işleyişi hakkında kamuoyuna bilgi verildi.

Düzenlenen programda uzlaştırmanın önemine değinen Başsavcı Gökhan Kapağan, kurumun toplumdaki uzlaşı kültürünü desteklediğini ifade ederek şunları söyledi:

“Uzlaştırma, ceza adalet sistemi içerisinde mağdur ile şüpheli veya sanığın, tarafsız bir uzlaştırmacı eşliğinde bir araya gelerek uyuşmazlıklarını karşılıklı rıza temelinde çözmelerini sağlayan önemli bir kurumdur. Bu süreç, yalnızca hukuki bir mekanizma olmanın ötesinde, toplumsal barışın güçlendirilmesine, iletişimin yeniden kurulmasına ve mağduriyetlerin giderilmesine katkı sunmaktadır. Uzlaştırma uygulamalarında çözüm yalnızca maddi ödemelerden ibaret değildir. Özür dilenmesi, zararın giderilmesi, kamu yararına bağış yapılması veya toplumsal fayda sağlayan çeşitli faaliyetlerin yerine getirilmesi de uzlaşma konusu olabilmektedir.”

151 dosya çözüme kavuştu, sosyal sorumluluk öne çıktı

Zonguldak’ta 1 Ocak 2026 tarihinden bugüne kadar toplam 151 dosyada uzlaşma sağlandığı açıklandı. Tarafların karşılıklı rızasıyla sonuçlanan süreçlerde maddi tazminatların yanı sıra, sosyal sorumluluk bilincini geliştiren anlamlı edimler de uygulandı.

Gerçekleştirilen uzlaşmalar kapsamında şu örnekler öne çıktı:

“Trafik kazası nedeniyle oluşan fizik tedavi giderlerinin karşılanması amacıyla 30 bin TL ödeme yapılması, LÖSEV’e 5 bin TL bağışta bulunulması, Marka hakkına ilişkin bir uyuşmazlıkta 80 bin TL ödeme yapılması, Engelli bireye yönelik sosyal medya paylaşımı nedeniyle tarafların uzlaşarak şikâyetten vazgeçmesi, DMD hastası çocuklara maddi destek sağlanması ve kadına yönelik eylemler nedeniyle kamuoyu önünde özür dilenmesi.”

Süreç içerisinde ayrıca köy okullarına kitap gönderilmesi, hayvan barınaklarına mama desteği sağlanması, fidan dikimi yapılması, ihtiyaç sahibi ailelere erzak ve tekerlekli sandalye gibi medikal destek temin edilmesi ile kan bağışı kampanyalarına katılım gibi şartlar da yerine getirildi.

Kazananı ya da kaybedeni olmayan uzlaştırma sisteminin iletişim, anlayış ve uzlaşı temelinde çağdaş bir adalet modeli olduğuna dikkat çeken Başsavcı Kapağan, uzlaştırma kültürünün yaygınlaşmasına katkı sağlayan tüm uzlaştırmacıların gününü kutlayarak özverili çalışmaları için teşekkür etti. Etkinlikler, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin