Rektör Kırışık, "Yenice'nin Kalkınması" Toplantısına Katıldı - Karabük Haber Postası
66ed3742ba01f jpg
Nuray Öztürk Avatarı
Nuray Öztürk tarafından
20 Eylül, 2024 11:50 tarihinde yayınlandı
0
0

Rektör Kırışık, “Yenice’nin Kalkınması” Toplantısına Katıldı

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Batı Karadeniz Girişimci ve Sanayici İş Adamları Derneği (BAGİAD) ve Yenice Belediyesi iş birliğinde gerçekleşen “Yenice’nin Kalkınması” adlı toplantıya katıldı.

Karabük Üniversitesi Yenice Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya; Yenice Kaymakamı Mehmet Abdulkadir Güvenç, Yenice Belediye Başkanı Şekip Sertaş Karakaş, Doğanlar Holding A.Ş. ve Doğanlar Mobilya Grubu İmalat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, İlçe Protokolü, Akademik ve İdari Personel, İş İnsanları ve davetliler katıldı.

Programda konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası alandaki büyük başarılarından söz ederek, üniversitenin önemli başarı ve projeleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Karabük Üniversitesi’nin Karabük İli ve İlçelerine önemli katkılar sağlamasını hedeflediklerini ifade eden Prof. Dr. Kırışık, Üniversite, Sanayi iş birliğini ön plana çıkaracak bir çalışma stratejisi izlediklerini belirterek, “Üniversitemiz’de kurmuş olduğumuz çalışma takımlarıyla Üniversitemizin sanayi sektörüyle iş birliğini artıracak projeler ve faaliyetler gerçekleştirdik” diye konuştu.

Karabük Üniversitesi’nin başarı ve projelerini Karabük’ün tüm ilçelerine yaymak istediklerini belirten Kırışık, “İlçelerimizin gücünü Karabük merkez özelinde birleştirmek, Karabük merkez gücünü de ilçelerimize yaymak istiyoruz. Bunu da birlikte çalışarak ve iş birliğiyle yapabiliriz. İş insanlarımızın gücünü Yenice’de, Karabük’te birleştirerek sağlayabiliriz. Bir planımızın, bir programımızın, bir hayalimizin olması gerekiyor” dedi.

Yenice’nin çok kıymetli ve güzel bir İlçe olduğunu vurgulayan Rektör Kırışık, “Yenice’nin müthiş bir potansiyeli var. Bu potansiyeli kullanmak için ihtiyacımız olan en önemli şey hayal kurmak, bu hayalleri vizyona dönüştürmek ve iş birliği içerisinde birlikte çalışmak. Bunları bir araya getirdiğimizde Yenice’nin çok kısa süre içerisinde çok iyi noktalara geleceğine inanıyorum. Üniversite olarak bu konuda size destek olmaya, yardımcı olmaya, bu süreçlerde ne tür ihtiyaçlarımız var birlikte çözmeye, iş birliği yapmaya, hayaller kurmaya ve vizyon haline getirmeye hazırız” ifadelerini kullandı.

Yenice Belediye Başkanı Şekip Sertaş Karakaş da yaptığı konuşmada, bu toplantının Yenice’nin  kalkınması için bir fırsat olduğunu ifade ederek, “İlçemizde yapılması gereken yatırımların tespiti yapılarak, İlçemizdeki cevherleri ön plana çıkartarak, bunların yatırım yapmasını sağlayacak devletimizin kurumlarını ve iş adamlarımızın desteğini bir havuzda toplayarak bunları hep birlikte faaliyete geçireceğiz” diye konuştu.

Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan da katılımcılara girişimcilik

hakkında önemli tavsiyelerde bulunarak, hayal kurmanın yanı sıra araştırmacı olmanın girişimcilikte önemli rol oynadığını söyledi. “Girişimci hayalini gerçeğe dönüştüren kişidir. Ben bugüne kadar ne hayal kurduysam hepsini gerçekleştirdim” diyen Doğan, konuşmasında iş hayatı yolculuğundaki perspektifi üzerine katılımcıları bilgilendirdi.

Sandalye Fabrikası San. ve Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Karakaş ise toplantının amacının Yenice’nin daha iyi ve modern bir şekilde kalkınmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Toplantı soru, cevap bölümünün ardından sona erdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonu guney karadeniz jeoparki icin hazirlanan 15 proje desteklenecek DDwjt8re
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2026 12:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Güney Karadeniz Jeoparkı için hazırlanan 15 proje desteklenecek

Kastamonu Üniversitesi ile Kastamonu Güney Karadeniz Jeoparkı iş birliğiyle hazırlanan 15 proje desteklenmeye hak kazandı.

Kastamonu Üniversitesi ile Kastamonu Güney Karadeniz Jeoparkı iş birliğinde yürütülen jeopark temalı ihtisaslaşma projeleri kapsamında önemli bir adım atıldı. Kastamonu Üniversitesi Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirilen proje çağrısı kapsamında yapılan değerlendirmeler sonucunda toplam 15 proje desteklenmeye hak kazandı.

Bölgenin doğal mirasının korunması, jeolojik değerlerin tanıtılması ve sürdürülebilir turizm anlayışının geliştirilmesini amaçlayan projeler; bilimsel araştırmadan saha uygulamalarına kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor.

Kabul edilen projelerin, başta Kastamonu olmak üzere Karadeniz bölgesinde jeopark bilincinin yaygınlaştırılmasına ve bölgesel kalkınmaya önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

Yetkililer, ilerleyen süreçte projelerin uygulanma aşamasına geçileceğini ve elde edilecek çıktılarla bölgenin jeoturizm potansiyelinin daha görünür hale getirileceğini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin