Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Rektör Kırışık, “Yenice’nin Kalkınması” Toplantısına Katıldı

Karabük Yayın: 20.09.2024 11:50
A+ A-
Rektör  Kırışık, “Yenice’nin Kalkınması” Toplantısına Katıldı

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Batı Karadeniz Girişimci ve Sanayici İş Adamları Derneği (BAGİAD) ve Yenice Belediyesi iş birliğinde gerçekleşen “Yenice’nin Kalkınması” adlı toplantıya katıldı.

Karabük Üniversitesi Yenice Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya; Yenice Kaymakamı Mehmet Abdulkadir Güvenç, Yenice Belediye Başkanı Şekip Sertaş Karakaş, Doğanlar Holding A.Ş. ve Doğanlar Mobilya Grubu İmalat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, İlçe Protokolü, Akademik ve İdari Personel, İş İnsanları ve davetliler katıldı.

Programda konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası alandaki büyük başarılarından söz ederek, üniversitenin önemli başarı ve projeleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Karabük Üniversitesi’nin Karabük İli ve İlçelerine önemli katkılar sağlamasını hedeflediklerini ifade eden Prof. Dr. Kırışık, Üniversite, Sanayi iş birliğini ön plana çıkaracak bir çalışma stratejisi izlediklerini belirterek, “Üniversitemiz’de kurmuş olduğumuz çalışma takımlarıyla Üniversitemizin sanayi sektörüyle iş birliğini artıracak projeler ve faaliyetler gerçekleştirdik” diye konuştu.

Karabük Üniversitesi’nin başarı ve projelerini Karabük’ün tüm ilçelerine yaymak istediklerini belirten Kırışık, “İlçelerimizin gücünü Karabük merkez özelinde birleştirmek, Karabük merkez gücünü de ilçelerimize yaymak istiyoruz. Bunu da birlikte çalışarak ve iş birliğiyle yapabiliriz. İş insanlarımızın gücünü Yenice’de, Karabük’te birleştirerek sağlayabiliriz. Bir planımızın, bir programımızın, bir hayalimizin olması gerekiyor” dedi.

Yenice’nin çok kıymetli ve güzel bir İlçe olduğunu vurgulayan Rektör Kırışık, “Yenice’nin müthiş bir potansiyeli var. Bu potansiyeli kullanmak için ihtiyacımız olan en önemli şey hayal kurmak, bu hayalleri vizyona dönüştürmek ve iş birliği içerisinde birlikte çalışmak. Bunları bir araya getirdiğimizde Yenice’nin çok kısa süre içerisinde çok iyi noktalara geleceğine inanıyorum. Üniversite olarak bu konuda size destek olmaya, yardımcı olmaya, bu süreçlerde ne tür ihtiyaçlarımız var birlikte çözmeye, iş birliği yapmaya, hayaller kurmaya ve vizyon haline getirmeye hazırız” ifadelerini kullandı.

Yenice Belediye Başkanı Şekip Sertaş Karakaş da yaptığı konuşmada, bu toplantının Yenice’nin  kalkınması için bir fırsat olduğunu ifade ederek, “İlçemizde yapılması gereken yatırımların tespiti yapılarak, İlçemizdeki cevherleri ön plana çıkartarak, bunların yatırım yapmasını sağlayacak devletimizin kurumlarını ve iş adamlarımızın desteğini bir havuzda toplayarak bunları hep birlikte faaliyete geçireceğiz” diye konuştu.

Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan da katılımcılara girişimcilik

hakkında önemli tavsiyelerde bulunarak, hayal kurmanın yanı sıra araştırmacı olmanın girişimcilikte önemli rol oynadığını söyledi. “Girişimci hayalini gerçeğe dönüştüren kişidir. Ben bugüne kadar ne hayal kurduysam hepsini gerçekleştirdim” diyen Doğan, konuşmasında iş hayatı yolculuğundaki perspektifi üzerine katılımcıları bilgilendirdi.

Sandalye Fabrikası San. ve Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Karakaş ise toplantının amacının Yenice’nin daha iyi ve modern bir şekilde kalkınmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Toplantı soru, cevap bölümünün ardından sona erdi.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

SAĞLIKTA SINIFTA KALAN TÜRKİYE

Karabük Yayın: 20.09.2024 12:41
A+ A-
SAĞLIKTA SINIFTA KALAN TÜRKİYE

MUSTAFA AKAY

Türkiye, bir çok  alanda  sınıfta kalıyor. Ancak, bunların en belirginleri eğitim, ekonomi ve sağlık.

Ne yazık ki, yıllarca okuyarak halkın hizmetine koşan doktorlarımıza “gidersen git” diyen bir yönetim anlayışına sahibiz.

Eğitimde de aynı konumdayız. Okullar olmasa ne güzel idare ederim, anlayışı yaygın.

Sağlık ve eğitimi yan yana getirdiğimizde, her ikisinde de parası olanın borusu ötüyor. Eğitimi, sonraki yazılarımızda ele alırız. Bugün, biraz sağlıkta ne durumdayız, onu irdeleyelim.

Cumhuriyetin, eşit insan felsefesinden adım adım uzaklaştık. Şimdi, yaşamın her alanında olduğu gibi, sağlıkta da parası olan düdüğü çalıyor.

Her şeyin paraya endekslendiği bir 22 yılı geride bıraktık.

Bu süre içinde, ülkemizdeki özel hastane sayısı %115 artarak 572’ye ulaşmış. Bu hastaneler donanım bakımından neredeyse, en üst düzeyde.

Sistem öyle bir hale gelmiş ki, yurttaşı özel hastaneye yönlendirmek için elinden geleni yapıyor.

Bunu nasıl yapıyor diye soracak olursak, önümüze korkunç bir plan çıkıyor.

Devlet Hastanelerini araç, gereç bakımından yoksullaştırmak .. Yeterli doktor ve personeli vermemek, ileri derecede tetkik ve tahlilleri yapmaktan yoksun bırakmak.

Hastanelerdeki yığılmalar görülmesin diye devasa binalar yapıp, içini boş bırakmak da işin bir başka boyutu.

Branş doktorlarının sayısının azlığı randevu sistemini de çökertince, parası olan zorunlu olarak özel hastaneye koşuyor.

Doktoru vermeyerek, tetkik ve tahlil unsurlarını eksik bırakınca, günlerce randevu alamayan hasta umarsız kalıyor.  Devlet hastanelerinde, uzun uzun kuyrukların oluşması, doktorların yoğunluktan bunalmaları yeni yeni arayışlar ortaya çıkarıyor.

Parası olan için bunun çaresi kolay. İki adım ötedeki özel hastaneye koşuveriyor. Ya parası olmayan, geçimini zaten zor bela sağlayabilenler  ne yapacaklar?

Türkiye’deki devlet hastanesinin sayısı da 710 civarında. Özel hastane ile  kamu hastaneleri, neredeyse, başa baş gelmişler.

Birinde MR çektirmek için aylar sonrasına gün verilirken, özel hastanede iş şip şak halloluyor. Parası olan için sorun değil. Ama, asgari ücretle geçinen bir kişi için özel hastanede MR’a 6 bin lira vermek ölüm demek.

Özel hastaneler, kamudaki doktorları yüksek maaşlar vererek, bünyelerine katınca,  öbür taraftaki doktor sayısı düşüyor. Haliyle, yoksulun tedavi şansı azalıyor.

Zenginler özel hastaneye koşarak giderler… Hele hele servetlerini vurgun vurarak yapmışlarsa..  12 bin 500 lira emekli maaşıyla geçinen yurttaş emekleye emekleye bile gidemez.

Bir ameliyat için bir milyonu, iki milyonu, beş milyonu gözden çıkaran varsılların vicdanları rahat mıdır bilemiyoruz.

İşin ilginç yanı, bu tür özel hastaneler nasıl kurulmuşlardır? Neden sayıları bu denli artmıştır? Sermayeleri nereden gelmektedir? Hangi teşviklerle desteklenmişlerdir? Onlara kim yol vermiştir? Bu yol verişte kimler çıkar sağlamışlardır? Bu hastanelerin kurulmasında rant sahibi olanlar, yurttaşı buralara tutsak etmeyi, görev mi saymaktadırlar?

Bu hastaneler vergi vermekte midirler? Her şey faturalandırılmakta mıdır? Daha Türkçesiyle yazalım. Buralar birer çok kazançlı ticarethaneler olarak, soygunun adresi midirler?

 

Nöbetçi Eczaneler

Gülşen Eczanesi
Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Asuman Eczanesi
Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Gökçe Eczanesi
Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455