Rektör Kırışık, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde gazetecilerle bir araya geldi - Karabük Haber Postası
ffffffffffffffffff
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Temmuz, 2025 13:09 tarihinde yayınlandı
0
0

Rektör Kırışık, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde gazetecilerle bir araya geldi

Karabük Üniversitesi(KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Trabzon Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek Sosyalfest’e ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Trabzon Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek burada gazetecilere, Türkiye’nin ilk sosyal bilimler festivali olan Sosyalfest’e ilişkin önemli açıklamalar yaptı.
Ziyarette, Karabük Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Murat Bulut ve Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Abdurrahim Topal da yer aldı.
Sosyalfest’in yalnızca akademiye değil, toplumsal gelişime de katkı sunan çok yönlü bir organizasyon olduğunu vurgulayan RektörKırışık, “İlkini Karabük’te gerçekleştirdiğimiz festivalin, ikincisini bu yıl 3-4 Ekim 2025 tarihlerinde Ankara’da düzenleyeceğiz. 30 yarışmanın yer aldığı etkinlikte, ülkemizin sosyal sorunlarına yenilikçi çözümler üretecekprojeleri bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Trabzon’daki temaslarıyla ilgilibilgiler verenRektör Kırışık, Trabzon gibi dinamik insan kaynağının olduğu bir şehirde gençlerin sosyal bilimler alanına yönlendirilmesinin önemli bir kazanım olacağını belirtti. Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Trabzon Üniversitesi ile kurumsal iş birliği ve Sosyalfest paydaşlık protokolleri imzalandığını dile getiren Kırışık, Sosyalfest’in ilerleyen dönemlerde Trabzon’da da düzenlenmesinin gündemde olduğunu ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
saganak kp
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Nisan, 2026 13:35 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te sağanak yağış sonrası dereler taştı

Karabük’te dün geceden beri etkili olan ve metrekareye düşen 20 kilogram yağış sonrası bazı dereler taşarken, belediye ekipleri kanallarda temizlik çalışması yaptı.

Yağışların etkili olduğu ve hafta sonuna kadar belli aralıklar devam etmesi beklenen sağanak yağış sonrası Arıcak deresi Soğuksu Mahallesi mevkiinde devam eden yeni kanal çalışması nedeniyle taştı. Taşan dere yatağının suları İlkokul bahçesine dolarken, bölgedeki iş makineleri de kanal ağzında bulunan boruların tıkanmaması için çalışma yaptı. Belediye ekipleri ise TOKİ konutlarının bulunduğu alandan geçerek Filyos Irmağına bağlanan kanalın ağzında temizlik çalışması yaparak tıkanmasını önlemeye çalıştı.
Meteoroloji bölge genelinde hafta sonuna kadar sağanak yağış olarak devam edeceği uyarısında bulunarak vatandaşların muhtemel su baskınlarına karşı tedbirli olmalarını istedi.
Kent genelinde dün geceden bu yana devam eden sağanak yağmur sonrası Safranbolu ilçesinde metrekareye 24 kilogram, Yenice ilçesine ise 31 kilogram yağış düştü.

Bizi sosyal medyadan takip edin