Reklam
Reklam
re
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
14 Ağustos, 2025 10:03 tarihinde yayınlandı
0

Rektör Kırışık,  “Tercihler Bize Emanet” Programında Gençlerle Buluştu

TÜGVA’nın “Tercihler Bize Emanet” programında üniversite adaylarıyla bir araya gelen Rektör Kırışık, tercih döneminde en önemli kriterin kişisel ilgi ve hayaller olduğunu vurgularken, kampüs yaşamının kazandırdığı kültürel ve sosyal değerlerin önemine de dikkat çekti.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından düzenlenen “Tercihler Bize Emanet” projesi kapsamında, TÜGVA Genel Merkez binasında gerçekleştirilen lansman etkinliğine katıldı. Program kapsamında düzenlenen söyleşide Rektör Kırışık, üniversite adayı gençlerle bir araya gelerek onlardan gelen soruları yanıtladı. Programda İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal, Gri Koç olarak bilinen Gökhan Müftüoğlu ile Eğitimci Yavuz Yiğit de yer aldı.

“BAŞARININ ANAHTARI KENDİ HAYALLERİNİZİ TAKİP ETMEKTİR”

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, bölüm tercihinde asıl belirleyici unsurun öğrencinin kendi ilgi ve istekleri olduğunu vurgulayarak, yalnızca popüler ya da kazancı yüksek görülen alanların her zaman başarı getirmediğini dile getirdi. Severek yapılan ve ilgi duyulan mesleklerin uzun vadede daha tatmin edici sonuçlar sunduğunu ifade eden Kırışık, yanlış yönlendirmelerle yapılan tercihlerin pişmanlığa yol açabileceğini belirtti.

 Karabük Üniversitesinin sosyal bilimlerden mühendislik ve sağlık alanlarına uzanan geniş bir yelpazede güçlü akademik bir kadroya sahip olduğunu belirten Rektör Kırışık, “Göreve başladığımızda her alanda iddialı olma hedefi koyduk. Bugün 102 TEKNOFEST takımıyla Türkiye çapında önemli dereceler elde ediyoruz.” dedi.

“KAMPÜS HAYATI BİR KÜLTÜR DÖNÜŞÜMÜDÜR”

Üniversite eğitiminin yalnızca akademik bilgi değil, aynı zamanda kültürel bir gelişim süreci sunduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, kampüste derslere katılmanın, not tutmanın, öğrenci kulüplerinde görev almanın ve sosyal projelerde yer almanın kişisel gelişim açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Kırışık, “Kampüs hayatı, vizyon kazandırır, iletişim becerilerini geliştirir ve problem çözme yeteneği kazandırır.” diye konuştu.

Öğrencilerden gelen sorular üzerine Arapça hazırlık programına da değinen Rektör Kırışık, Türkiye’nin en iyi Arapça eğitimini sunma hedefiyle yola çıktıklarını ve KBÜ’de öğrencilerin bir yıl içerisinde güçlü bir dil eğitimi aldıklarını belirtti. Konuşmasında Karabük Üniversitesi öncülüğünde bu yıl ikincisi gerçekleşecek Sosyalfest projesine de değinen Kırışık, sosyal ve sağlık alanlarında üretilen yenilikçi fikirlerin desteklendiğini, toplam 6 milyon TL ödüllü 30 farklı yarışmanın başvurularının sosyalfest.org adresinden yapılabileceğini hatırlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda kereste yuklu kamyonet dere yatagina devrildi 1 olu 2 yarali AktLlVwb
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da kereste yüklü kamyonet dere yatağına devrildi: 1 ölü, 2 yaralı

Samsun’un Terme ilçesinde kereste yüklü kamyonetin yaklaşık 200 metrelik uçurumdan dere yatağına yuvarlanması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Kaza, Yüksek Yayla Mahallesi Yumru Taş mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Aykut K. (33) yönetimindeki 55 K 3209 plakalı kereste yüklü kamyonet, henüz bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkarak fındık bahçesine girdi. Yaklaşık 200 metrelik uçurumdan yuvarlanan kamyonet, dere yatağında durdu. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde araçta bulunan Murat Bayraktar’ın (46) olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Kazada yaralanan sürücü Aykut K. ile araçta bulunan Ali Ş. (59), sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla Terme Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Murat Bayraktar’ın cenazesi Terme Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin