Rektör Kırışık: "Öğrencilerimize yalnızca bir diploma değil, güçlü bir gelecek vizyonu sunuyoruz" - Karabük Haber Postası
rektor kirisik ogrencilerimize yalnizca bir diploma degil guclu bir gelecek vizyonu sunuyoruz JjnjURHM
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Ağustos, 2025 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Rektör Kırışık: “Öğrencilerimize yalnızca bir diploma değil, güçlü bir gelecek vizyonu sunuyoruz”

Karabük Üniversitesi(KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük’te vazife yapan rehber öğretmenlerle Karabük Üniversitesinin akademik imkânlarını ve tercih periyoduna dair değerli başlıkları paylaştı.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversite tercih dönemindeKarabük’teki liselerdeve danışmanlık merkezlerinde vazife yapan rehber öğretmenlerle bir ortaya geldi. Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni de katıldı.

Toplantıda konuşan Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesi’nin eğitimde kalite, milletlerarasılaşma, araştırma ve teknoloji alanındaki güçlü istikametlerini iştirakçilerle paylaştı.

KBÜ’nün 42 bini aşkın öğrencisiyle hem Türkiye’de hem dünyada önde gelen yükseköğretim kurumları ortasında yer aldığını belirten Kırışık, “Üniversitemiz sunduğu geniş kısım yelpazesi, güçlü akademik takım, çağdaş yerleşke imkânları ve milletlerarası başarılarıyla öğrenciler için inançlı bir gelecek kapısı açıyor.” dedi.

Kırışık, Karabük Üniversitesi’nin proje üretkenliği,sanayi iş birlikleri ve canlı yerleşke hayatıyla da öne çıktığını vurgulayarak, “Öğrencilerimize sadece bir diploma değil, güçlü bir gelecek vizyonu sunuyoruz.” tabirlerini kullandı.

Toplantıda rehberöğretmenlerinsorularını da yanıtlayan Rektör Kırışık, KBÜ’nün tercih periyodundaki avantajlarına değindi. Yüksek teknolojili laboratuvarlardan mühendislik alanındaki başarılara, geleceğin mesleklerine uygun kısımlardan TEKNOFEST ve TÜBİTAK dayanaklı projelere kadar pek çok başlık konuşmada yer aldı. Ayrıyeten Erasmus üzere milletlerarası değişim programlarına verilen ehemmiyetin de altı çizildi.

Kırışık öte yandanKarabük Üniversitesi’nin Ar-Ge, teknoloji ve girişimcilik ekosistemiyle gençlere yalnızca akademik değil, tıpkı vakitte meslek ve toplumsal gelişim alanında da büyük fırsatlar sunduğunu vurguladı.

Üniversite tercihleri 13 Ağustos Çarşamba gününe kadar devam edecek.Rektör Kırışık, bu süreçte rehber öğretmenlerin yönlendirici rolünün çok kıymetli olduğunu vurgulayarak, üniversite adayı öğrencilerin yanlışsız ve şuurlu tercihler yapabilmesi için Karabük Üniversitesi hakkında aktüel ve gerçek bilgilerin paylaşılmasının değerli olduğunu belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu belediyesinde yurutulen sorusturmada gozaltina alinan 3 kisi serbest birakildi Euubdb2e
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Nisan, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu Belediyesi’nde yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 3 kişi serbest bırakıldı

Bolu Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 kişi çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Geçtiğimiz ay yürütülen ’icbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Dün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte jandarma ekipleri tarafından belediye binasına geniş çaplı başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Jandarma, kurumdaki tüm bilgisayarları ve dijital materyalleri inceleme altına alırken 3 kişi gözaltına alındı.

Olaya ilişkin CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız gözaltına alındı. Soruşturmaya ilişkin daha önce de Naim Ayhan ve Ali Sarıyıldız gözaltına alınmış ve ifadeleri sonrası serbest bırakılmıştı. Jandarma ekipleri belediye binasında yaklaşık 5 saat süren çalışmalarını tamamladı. Ekipler tarafından önemli evrak ve bilgisayarlar torbalarla Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürüldü.

3 isim de serbest bırakıldı

il Jandarma Komutanlığı’nda gözaltı işlemleri tamamlanan CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız öğle saatlerinde Bolu Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıkta ifade işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 3 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin