blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Ekim, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Rektör Kırışık, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Akademik yıl açılış törenine katıldı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, 2025-2026 Akademik yılı açılış töreni’ne katılmak üzere Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen programa katıldı. Merasimde, akademisyenler ve öğrenciler de Karabük Üniversitesini temsilen yer aldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirilen "2025-2026 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni"ne; Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni, akademisyenler Prof. Dr. Okan Ünal, Doç. Dr. Merve Tuna Kayılı, Doç. Dr. Samet Uslu ile öğrenciler Ahmet Uğur Çelebi, Abdullah Safa Dönemez, Harun Reşid Cansoy ve Azizbek Abdurakhmatov katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Üniversite toplumun önünde olmalı"
Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yükseköğretimde dijital dönüşüm ve teknoloji yatırımlarının kıymetine dikkat çekerek, "Şu an 100’ün üzerinde üniversitemizde yapay zekâ ve bilişim tabanlı lisans ve ön lisans programı bulunuyor. Eğitim kurumlarımızın dijital altyapısını güçlendiriyor, açık bilim ve elektronik öğrenme platformlarını yaygınlaştırıyoruz." tabirlerini kullandı.
Türkiye’nin 350 bini aşkın memleketler arası öğrenci sayısıyla dünyada altıncı sırada yer aldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu öğrencilerin ülkeye yıllık 3 milyar doların üzerinde ekonomik katkı sağladığını söyledi. Memleketler arası öğrencilerin Türkiye’ye kültürel zenginlik kattığını vurgulayan Erdoğan, "Türkiye mezunları, ülkeleriyle Türkiye ortasındaki bağlantıların gelişmesinde kritik roller üstlenmektedir." dedi.
Üniversitelerin toplumun öncüsü olması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Toplumdan, milletten, ülkenin gerçeklerinden uzak bir üniversite, asli misyonunu yerine getiremez. Üniversite toplumun önünde olmalı, aktüel sıkıntılara tahlil üretmelidir." tabirlerini kullandı. Erdoğan, yeni akademik yılın öğrencilere, akademisyenlere ve üniversite çalışanlarına güzel olmasını diledi.
YÖK Lideri Özvar: "Yeni eğitim modelleri geliyor"
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Lideri Prof. Dr. Erol Özvar da merasimde yaptığı konuşmada, yeni devirde lisans programlarının sadeleştirileceğini ve öğrencilerin gelişimine katkı sağlamayan derslerin müfredattan çıkarılacağını açıkladı. Özvar, ders planlarının proje ve uygulama temelli hâle getirileceğini ve yaz okullarının asli işlevine dönmesiyle birlikte lisans eğitiminin üç yılda tamamlanabileceğini söyledi.
Üniversite-sektör iş birliğini güçlendirecek yeni bir mesleksel eğitim modelinin pilot uygulamalarla hayata geçirileceğini tabir eden Özvar, yapay zekâ, siber güvenlik, güç verimliliği ve ziraî robotlar üzere stratejik alanlarda açılan yeni programlara ağır ilgi olduğunu kaydetti.
Tören kapsamında YÖK 2025 Üstün Muvaffakiyet Mükafatları de sahiplerini buldu. Mükafatlar; ferdî, kurumsal, özel alan ve özel ödül olmak üzere dört kategoride verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
28 Ocak, 2026 17:25 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

YÖREMDEN GURME KARABÜK’TE

Karabük’te düzenlenen “Yöremden Gurme” Lezzet Fuarı, Kares Alışveriş Merkezi’nde Karabüklülere kapılarını açtı. 

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yöresel tatların buluştuğu fuar, doğal ve taze ürünleriyle vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Anadolu’nun zengin mutfak kültürünü yansıtan fuarda; peynir, zeytin, bal, sucuk, baharat çeşitleri, yöresel reçeller, kuruyemişler, sirkeler, soslar ve kahvaltılık ürünler başta olmak üzere birçok lezzet ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Fuarda özellikle kahvaltılık ürünlerde yüzde 30’a varan indirimlerdikkat çekiyor.

SON 4 GÜN KALDI

Kares Alışveriş Merkezi’nin zemin katında kurulan stantlarda gerçekleştirilen “Yöremden Gurme” fuarının, 1 Şubat Pazar günü sona ereceği bildiren Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, lezzet şölenine katılmak isteyen vatandaşlar için fuarda son 4 güne girildiğini vurgulandı.

ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE TÜRKİYE HAVASI

Türkiye’nin 7 bölgesinden getirilen yöresel ürünlerin sergilendiği fuarda; Siirt’ten Batman’a, Diyarbakır’dan Şanlıurfa’ya, Afyon’dan Kahramanmaraş’a kadar birçok il ve ilçenin özgün tatları bir araya geliyor. Ziyaretçiler, hem farklı şehirlerin mutfak kültürlerini tanıma hem de yöresel ürünlerini seyahat etmeden tatma imkanı buluyor.

Fuara yoğun ilgi gösteren Karabüklüler, yöresel lezzetleri uygun fiyatlarla temin etme fırsatı yakaladıklarını belirtti.

Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, Anadolu’nun meşhur lezzetlerini Karabük halkıyla buluşturmayı amaçladıklarını ifade ederek, “Yöremden Gurme” fuarının belirli aralıklarla Karabük’te yeniden düzenleneceğini de ekledi.

Video için tıklayınız.

Bizi sosyal medyadan takip edin