blank
Mustafa Akgün tarafından
16 Kasım, 2025 12:54 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Rektör Kırışık, Bilişim Fakültesinde İncelemelerde Bulundu

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Temmuz ayında açılan Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesinde yürütülen projeleri inceledi; yapay zeka tabanlı Karar Destek Sistemi'nin önemine dikkat çekti.

Rektör Kırışık, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. İlker Türker ve Doç. Dr. Hakan Kutucu’nun yanı sıra öğretim üyeleri ve idari personelle bir araya gelerek fakültenin mevcut durumu ve yürütülen projelere ilişkin bilgi aldı.

Görüşmede fakültenin yapılanma süreci, eğitim altyapısı ve gelecek döneme yönelik hedefler de değerlendirildi. Akademisyenlerin talep ve önerilerini dinleyen Kırışık, üniversitenin teknoloji ve yenilik odaklı vizyonuna dikkat çekerek yapay zeka alanında özgün çalışmalar yapılmasının önemine vurgu yaptı.

YAPAY ZEKA DESTEKLİ KARAR MEKANİZMALARI GÜNDEMDE

Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, toplantıda özellikle Rektörlük Karar Destek Sistemi üzerinde geliştirilecek yapay zeka uygulamalarına değindi. Bu alanda yürütülecek projelerin, üniversitede karar alma süreçlerini daha hızlı ve etkin hale getireceğini ifade etti.

Dekan Yardımcısı Kutucu ise TÜBİTAK 2209-A öğrenci projeleri ve Yapay Zeka Takımı tarafından sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Fakültede kalite süreçlerinin güçlendirilmesine yönelik yürütülen hazırlıklar da ele alındı. Dijital çağın ihtiyaçlarına yanıt vermek üzere kurulan fakülte, 20’nin üzerinde öğretim üyesinden oluşan akademik kadrosuyla teknoloji odaklı eğitim ve araştırma faaliyetlerini sürdürmeyi hedefliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
16 Kasım, 2025 12:57 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Akay: “Karabük’e İhtisas Fakülteleri Açılmalı”

Karabük’te öğrencilerin önemli bir kısmı eğitimlerine şehir dışında devam ederken, kentte üniversite tercihlerini artıracak adımların atılması gerektiği dile getirildi.

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, TBMM’de yaptığı konuşmada, üniversitelerdeki eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve illerin kendi özelliklerine göre ihtisas fakülteleri kurulmasının önemine dikkat çekti.

Akay, özellikle Yenice ilçesinin “orman ürünleri” alanındaki potansiyeline vurgu yaparak, bu bölgede ilgili fakültenin kurulmasının hem istihdama hem de bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacağını belirtti. “Her il, kendi gücünü yansıtan alanlarda ihtisaslaşmalı. Bu hem üniversitelerimizin niteliğini artırır hem de gençlerimizin kendi şehirlerinde eğitim almasını sağlar.” dedi.

“KARABÜK 4 MİLYAR TL’NİN ÜZERİNDE VERGİ ÖDÜYOR, YATIRIM OLARAK 391 MİLYON TL ALIYOR”

Bakanlığın yatırım bütçesine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Akay, toplam 24 milyar TL’lik yatırım ödeneği içinde Karabük’ün payının son derece düşük kaldığını söyledi. Karabük’ün kamu gelirlerine ciddi katkı sunduğunu hatırlatan Akay, “Kentimiz 4 milyar TL’nin üzerinde vergi ödüyor ancak buna karşılık yalnızca 391 milyon TL’lik yatırım alıyor. Karabük bu ülkeye katkısını veriyor, şimdi sıra Karabük’e yapılacak yatırımlarda.” diyerek hükümete çağrıda bulundu. Akay’ın bu açıklamaları, Karabük’ün eğitim altyapısından yatırım dengelerine kadar birçok konuda daha fazla destek beklediğini bir kez daha gündeme taşıdı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.