blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Kasım, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Rektör Kırışık, BARÜ 8. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğine katıldı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Bartın Üniversitesi tarafından düzenlenen 8. Memleketler arası Ar-Ge Proje Pazarı’nın açılış programına katılarak proje alanlarını gezdi ve iştirakçilerle bir ortaya geldi.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Kutlubey Yerleşkesi’ndeki açılış merasimi, BARÜ 8. Milletlerarası Ar-Ge Proje Pazarı aktifliği kapsamında ağır iştirakle gerçekleşerek akademik iş birliklerini güçlendiren dinamik bir buluşma ortamı oluşturdu.
Törene; Garnizon Kumandanı Deniz Kıdemli Albay Serhat Sır, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir ve Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Peker’in yanı sıra vilayet protokolü, akademik ve idari işçi ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Açılış merasiminin akabinde fuaye alanını ziyaret eden Prof. Dr. Fatih Kırışık, öğrenciler, akademisyenler ve genç araştırmacılar tarafından geliştirilen Ar-Ge projelerini inceledi. Proje gruplarıyla birebir görüşerek çalışmaların teknik boyutlarına ait ayrıntılı bilgi aldı.
Etkinlikte farklı yaş kümelerinden iştirakçilerin hazırladığı yenilikçi projeler ağır ilgi gördü. Rektör Kırışık, bilhassa genç yeteneklerin teknoloji, tasarım ve bilimsel araştırma alanlarındaki üretkenliğini takdir ederek projelere yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Şubat, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Çorum’da bıçaklı kavga: 1 yaralı

Çorum’da parkta çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu 19 yaşındaki şahıs bıçaklanarak yaralandı.
Olay, gece saatlerinde Gülabibey Mahallesi Bağcılar 7. Cadde üzerindeki parkta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, A.K. (19) ile kimliği henüz belirlenemeyen bir şahıs arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle çıkan kavgada A.K. vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakla yaralandı. Şüpheli olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı genç, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis ekiplerince, kaçan şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin