Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
31 Ocak, 2017 14:42 tarihinde yayınlandı
0

Referandumda Oy Kullanmak İsteyen Öğrenciler Dikkat!..

Farklı şehirlerde eğitim- öğretim hayatına devam eden öğrencilerin referandumda kütüklerinin kayıtlı olduğu İl’e gelmelerine gerek kalmayacak. Nüfus kaydının bulunduğu şehirden farklı bir şehirde okuyan öğrencilerin başkanlık referandumunda oy kullanabilmesi için çeşitli belgeler ile en kısa sürede İlçe Nüfus Müdürlüğüne başvurması gerekiyor.
Başkanlık referandumunun takvimi bu hafta içerisinde netleşecek. Hükümet kanadından yapılan açıklamalara göre referandumun Nisan ayının ortalarında yapılması bekleniyor.
İki ay gibi kısa bir süre kala seçmenlere seçmen kütük kayıtlarının kontrol edilmesi yönünde uyarılar yapılıyor. Nerede oy kullanacağı öğrenmek isteyen seçmenlerin ‘Seçmen Sorgulama’ adresini ziyaret etmesi gerekiyor.
FARKLI BİR ŞEHİRDE OKUYAN ÖĞRENCİLER NE YAPMALI?
Nüfusa kayıtlı olduğu ilden farklı bir şehirde üniversite okuyan öğrencilerin başkanlık referandumunda okudukları şehirde oy kullanabilmeleri için acil olarak atılması gereken bazı bürokratik adımlar var.
Yurtta ikamet edenler: Yurtta kalındığına dair Yurt Müdürlüğünden alınan belge ve üniversiteden alınan öğrenim belgesi ile İlçe Nüfus Müdürlüğüne başvuruda bulunulması gerekiyor.
Evde ikamet edenler: İkamet edilen eve ait kira sözleşmesi, muhtardan ikamet belgesi ya da kendi adlarına kayıtlı bir fatura ile İlçe Nüfüs Müdürlüğüne müracat edilmesi gerekiyor.
Bir yakınının evinde kalanlar: Yakınları ile birlikte İlçe Nüfüs Müdürlüğüne gidilmesi gerekiyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
trabzonspor kupa macinin hazirliklarini tamamladi VN9ZwIzk
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Trabzonspor, kupa maçının hazırlıklarını tamamladı

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde deplasmanda Gençlerbirliği ile oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamlayarak Ankara’ya hareket etti.

Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde yarın deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşacak olan Trabzonspor, maçın hazırlıklarını Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde Teknik Direktör Fatih Tekke yönetiminde gerçekleştirdiği antrenmanla tamamladı. Bordo-mavililer, son çalışmada taktik ağırlıklı bir antrenman yaptı.

Hazırlıklarını tamamlayan bordo-mavililer, antrenmanın ardından özel uçakla Ankara’ya hareket etti.

22 kişilik kamp kadrosunda şu futbolcular yer alıyor:

“Andre Onana, Onuralp Çevikkan, Ahmet Doğan Yıldırım, Chibuike Nwaiwu, Stefan Savic, Taha Emre İnce, Wagner Pina, Mustafa Eskihellaç, Mathias Lovik, Benjamin Bouchouari, Tim Jabol Folcarelli, Christ Inao Oulai, Salih Malkoçoğlu, Ozan Tufan, Boran Başkan, Ernest Muçi, Onuralp Çakıroğlu, Anthony Nwakaeme, Oleksandr Zubkov, Felipe Augusto, Umut Nayir ve Paul Onuachu yer aldı.”

Bizi sosyal medyadan takip edin