Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
06 Mayıs, 2017 14:15 tarihinde yayınlandı
0

“Raylı Sistemlerde Test ve Belgelendirme” Eğitimi Verildi

 

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Raylı Sistemler Bölümü ile Mekanik Taşıyıcılar ve Ulaştırma Kulübü tarafından “Raylı Sistemlerde Test ve Belgelendirme Eğitimi” düzenlendi.

Üniversitenin 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa raylı sistemler alanında NoBo, DeBo, AsBo, ECM, RAMS ve Test faaliyetleri yürüten ERC Uluslararası Teknik Kontrol, Belgelendirme, Denetim ve Eğitim Hizmetleri Ltd. Şti. Genel Müdürü Alp Giray Karabacak, Mühendislik Fakültesi Raylı Sistemler Mühendisliği Program Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Akay, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin mesleki gelişimine katkı sağlamak amacıyla gerçekleşen seminerin açış konuşmasını Raylı Sistemler Mühendisliği Bölüm Temsilcisi Yalgın Kahraman yaptı. Kahraman, bölüm adına en aktif faaliyeti yürüttüklerini ifade ederek Raylı Sistemler Mühendisliği Bölümü olarak öğrencilerin gelişimi adına çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Programın açılışında konuşan Mühendislik Fakültesi Raylı Sistemler Mühendisliği Program Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Akay, sektöre insan yetiştiren üniversiteler ile sektörün temsilcileri ve istihdam sağlayıcıları arasındaki yakın diyaloğun eğitim öğretimin gerçekten amacına uygun yapılabilmesi için önemli bir vasıta olduğunu söyledi. Bu etkileşim ile öğrencileri daha iyi yetiştireceklerini ifade eden Akay, meydana getirdikleri katma değer ile yetinmeyerek yeni teknolojiler üretip patentler almak ve bu ürünleri başka ülkelere satmak gibi açılımlara gireceklerini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Emin Akay, DeBo ve AsBo şirketlerini ileride öğrencilerin de kurabileceğini belirterek öğrencilerimizin yeni ufuklara açılabilmesi için fikirler verdi.

“ERC İLE AVRUPA’DAN SONRA TÜRKİYE’DE DE FAALİYET GÖSTERECEĞİZ”

Programa konuşmacı olarak katılan ERC Uluslararası Teknik Kontrol, Belgelendirme, Denetim ve Eğitim Hizmetleri Ltd. Şti. Genel Müdürü Alp Giray Karabacak sunumunda standartlara uygun olarak demiryolu sistemlerinin testlerinin ve belgelendirmesinin nasıl yapıldığı konusunda bilgiler verdi.

Dünyadaki raylı sistemler pazarında Türkiye’nin önemli bir paya sahip olduğunu vurgulayan Karabacak, emniyetli sistemlerin kurulmasının gerekliliğinden bahsederek Dünya’da ve Türkiye’de test, belgelendirme, Emniyet ve RAMS faaliyetlerinin gerekliliğine vurgu yaptı. Karabacak, Avrupa’da 3 farklı ülkede kurulmuş olarak Aebt GmbH ile faaliyet gösterdiklerini ve Türkiye’de de yeni kurulan ERC ile faaliyet göstereceklerini kaydetti.

Karabacak, raylı sistemler alanında uzmanlara ihtiyaçları olduğunu ve mühendis adaylarının bu alanda kendilerini geliştirmesi gerektiğini ifade ederek, yerli uzmanların yetişmesi için destek vereceklerini söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
turknet karadenizdeki ilk adimini samsunda atti DEWksPxa
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2026 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Turknet, Karadeniz’deki “ilk adımı”nı Samsun’da attı

Turknet, Karadeniz Bölgesi’ndeki ilk Gigafiber yatırım noktası olan Samsun’daki atılımlarını büyütüyor. Şirket, şehirde yaklaşık 100 bin haneye Gigafiber erişimi sağlamayı hedeflerken Samsun’u Karadeniz yayılım stratejisinin önemli merkezlerinden biri olarak konumlandırıyor.

Türkiye’nin bağımsız internet operatörlerinden Turknet, yüksek hızlı internet altyapısını Türkiye’nin farklı şehirlerine yaygınlaştırma hedefi doğrultusunda Samsun’daki yatırımlarını sürdürüyor. Karadeniz Bölgesi’ndeki ilk Gigafiber yatırım noktası olan Samsun’da bugün yaklaşık 11 bin 500 müşteriye hizmet veren şirket, özellikle İlkadım, Atakum ve Canik bölgelerinde altyapı çalışmalarını büyütmeye devam ediyor.

Şirket, kısa süre içinde Samsun’da yaklaşık 31 bin haneye kendi altyapısıyla ulaştı. Şirket, 2026 sonuna kadar şehirde yaklaşık 100 bin haneye Gigafiber erişimi sağlamayı, 25 bin aboneye ve 10 bin Gigafiber müşterisine ulaşmayı hedefliyor. Turknet ayrıca yıl sonuna kadar Samsun’da bir ofis ve deneyim merkezi açmayı planlıyor.

“Samsun, Karadeniz’deki büyüme stratejimizin önemli merkezlerinden biri”

Turknet CEO’su Cem Çelebiler, yaptığı basın toplantısında Samsun yatırımlarına ilişkin bilgi vererek, “Samsun, Karadeniz’deki büyüme stratejimiz açısından bizim için çok önemli bir şehir. Genç nüfusu, üniversiteleri, üretim potansiyeli ve girişimci yapısıyla yüksek hızlı internetin etkisini en hızlı gördüğümüz şehirlerden biri. Karadeniz bölgesindeki ilk Gigafiber yatırım noktamızın Samsun olması da bu nedenle bizim için çok anlamlı” dedi.

Çelebiler sözlerine şöyle devam etti: “Bugün Samsun’da yaklaşık 11 bin 500 müşterimize hizmet veriyoruz. Kısa süre içinde 300 bin metre fiber kablo döşeyerek yaklaşık 31 bin haneye kendi altyapımızla ulaştık. Şehirde 75 kişilik bir ekiple çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde Samsun’daki Gigafiber erişimimizi yaklaşık 100 bin haneye ulaştırmayı hedefliyoruz.”

“Bizce sadakat sözleşmeyle değil, güvenle oluşur”

Çelebiler, şirketin sektörde oluşturduğu farkı ve kullanıcı odaklı büyüme yaklaşımını şu sözlerle değerlendirdi: “Bizce sadakat sözleşmeyle değil, güvenle oluşur. Bu nedenle yıllardır şeffaf, yalın, taahhütsüz ve kullanıcı odaklı bir internet yaklaşımını yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. İşte bu yüzden de bugün büyümemizin en önemli kaynaklarından biri, kullanıcı tavsiyesi. Bugüne kadar 1 milyondan fazla kişi bir Turknet kullanıcısının tavsiyesiyle hizmetimizi kullanmaya başladı. Bu da kullanıcılarımızla kurduğumuz güven ilişkisinin en önemli göstergelerinden biri.”

Fiber altyapı yatırımlarına da değinen Çelebiler, “Gigafiber bizim için yalnızca bir hız yarışı değil; daha güçlü, daha kaliteli ve daha kapsayıcı bir dijital deneyim vizyonu. Bu nedenle yatırımlarımızı yalnızca bağlantı sağlamak için değil, şehirlerin üretim kapasitesini, dijital potansiyelini ve gençlerin teknolojiye erişimini güçlendirmek için yapıyoruz. Samsun’da özellikle gençlerden, girişimcilerden, oyun geliştiricilerden ve yeni nesil teknoloji kullanıcılarından yoğun talep görüyoruz. Bugüne kadar ’Gigafiber İstiyorum’ platformumuza yaklaşık 5 bin talep ulaştı. Bu ilgi de yüksek hızlı internetin artık günlük hayatın ve üretimin temel ihtiyaçlarından biri haline geldiğini açıkça gösteriyor” diye konuştu.

Turknet yatırımlarını Türkiye geneline yaymayı sürdürüyor

Bu yıl 30’uncu yaşını kutlayan Turknet, bugün 3,2 milyon haneye Gigafiber erişimi sağlıyor ve 500 binden fazla kullanıcıya kendi altyapısı üzerinden 1.000 Mbps’ye varan simetrik hızlarda internet deneyimi sunuyor. Şirket son 1 yılda 4 yeni il ve 5 yeni ilçede yaklaşık 140 bin yeni haneye daha hizmet vermeye başladı. Şirket, 2026 yılı sonuna kadar Gigafiber ağını 10 yeni il ve 15 yeni ilçeye daha taşımayı hedefliyor.

Aynı zamanda TEİAŞ, BOTAŞ ve SOCAR gibi Türkiye’nin stratejik kurumlarının altyapıları üzerinden oluşturulan ana omurga hatlarıyla şehirler arası fiber altyapısını da güçlendiren şirket, kendi şebekesi üzerindeki kapasite ve yedeklilik kabiliyetini artırmayı sürdürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin